NISSAN NAVARA: ENESTÅENDE TERRENGEGENSKAPER I EN PRAKTISK PICKUP

  • 12. generasjon av Nissans ikoniske pickup
  • Enestående terrengegenskaper og den eneste med 5-link bakhjulsoppheng i sin klasse samt tøft chassis
  • Imponerende 4x4-kapasitet og crossover-lignende raffinement
  • Nissan Navara er innehaver av International Pick-Up Award 2016, og er fullpakket med smart teknologi
  • Markedsledende 5 års/160 000 km garanti som standard
  • Effektiv 2,3-liter dCi dieselmotor med enda bedre ytelse, klasseledende CO2-utslipp, redusert drivstofforbruk og redusert NOx-utslipp, takket være AdBlue SCR-systemet 

1.11.2016 – Nissan Navara setter den nye standarden i 1 tonns pickup-segmentet ved å kombinere det beste fra Nissans utvikling innen crossover-segmentet med over 80 års erfaring innen design og produksjon av robuste og smarte pickuper.

 

Bedre komfort og mer raffinert, samtidig som Navaras anerkjente offroad-egenskaper, holdbarhet og lastekapasiteten ble opprettholdt, var det viktigste under utviklingen av denne bilen. Modellen har et robust og tøft chassis med en rekke nye tekniske funksjoner som forbedrer kjøreegenskapene og de praktiske funksjonene ytterligere.

Ved å bruke det samme crossover DNA som i de trendsettende bilene som den klasseledende Qashqai og X-Trail, bringer Navara et helt nytt nivå hva angår stil, komfort og kvalitet, samt nye teknologier til pickup-segmentet. 

Nissans 5 års/160 000 km produsentgaranti på Navara er en bekreftelse på bilens egenskaper og merkets pålitelighet. Det bidrar til en problemfri bilhverdag for kundene.

Kjørekomfort og kjøreegenskaper: enestående både på og utenfor veien

Å forbedre raffinementet og levere en crossoveraktig opplevelse var et viktig element under utviklingen av Navara. For å oppnå dette uten at det går på bekostning av de anerkjente terrengegenskapene, har Nissan designet et helt nytt 5-link bakhjulsoppheng for Double Cab-modellen, noe som gir bedre komfort og kjøreegenskaper ved terrengkjøring. Det gjør også bilen 20 kg lettere enn den forrige bladfjær-versjonen.  

King Cab har en oppdatert versjon av bladfjærversjonen som ble benyttet på forrige generasjon Navara. De nye langsgående bladfjærene veier 7 kg mindre enn forrige versjon, og forbedrer inngangsvinkelen for bakhjulene på den nye King Cab med 3,1 %, i tillegg til redusert veistøy. 

Den nye Navara er like god i terrenget som på asfalt, akkurat som kundene forventer. «Shift-on-the-fly»-firehjulsdriften bygger på forrige generasjon og leverer solid trekkraft selv i røft terreng. Hill Descent Control (HDC) og Hill Start Assist (HSA) gir førerne ekstra trygghet i bakker med elektronisk låsbar differensial bak for optimal trekkraft.

Teknologi

I samsvar med Nissans slagord «Innovation that Excites», har Navara en rekke nye teknologier som er praktisk for kundene. I et segment som tradisjonelt sett har vært sent ute med å tilpasse seg de nyeste komfort- og sikkerhetsfunksjonene, setter denne pickupen en ny standard for rimelig teknologi i bilen. Around View Monitor og Forward Emergency Braking er begge svært anerkjente funksjoner fra Nissans crossovere, og er unike på Navara i pickup-segmentet. Andre sikkerhetsfunksjoner og praktiske detaljer inkluderer cruise-kontroll, nøkkelfri inngang og parkeringssensor bak.

Interiør 

Det redesignede interiøret leverer komfort av høy klasse, og er optimalisert for å gi best mulig kvalitet, komfort, romslighet og praktiske funksjoner for både fører og passasjerer.

Dashbordet har et skulpturert utseende som gir en følelse av økt romslighet og åpenhet. Forseter med ryggstøtte gir bedre ergonomi og årvåkenhet med teknologi inspirert av studier fra NASA.  

Andre funksjoner inkluderer 2-soners klimakontroll for både King Cab og Double Cab, samt ventilasjon i baksetet for å gi passasjerene enda bedre komfort i Double Cab.

Eksteriørdesign

Navara er designet og utviklet for spesifikke krav og preferanser på det europeiske markedet, og er produsert ved Nissan-fabrikken i Barcelona i Spania. Navara King Cab og Double Cab er designet for å levere en solid, men allikevel sportslig stil i en blanding av konvekse og konkave flater som gir bilen et dynamisk og dristig utseende. Nissans signatur, V-motion grill og boomerangformede LED-kjørelys, gir assosiasjoner til de særpregede designdetaljene fra Nissan.

Motorer og transmisjon

Versjonene 160 hk Single Turbo og 190 hk Twin Turbo av Navaras 2,3-liter dCi dieselmotor er utstyrt med en avansert og effektiv Euro 6-motor. Dette har ført til en betydelig forbedring av pickupens miljøpåvirkning, noe som er et viktig argument for kjøpere fordi dette også påvirker driftskostnadene. CO2-utslipp fra 167 g/km er en reduksjon på 2 g/km fra den tidligere Euro 5-motoren. Dette er en forbedring som styrker Nissan Navaras posisjon som den beste i sin klasse. Drivstofforbruket for kombinert kjøring er redusert til 6,3 l/100 km, ned 0,1l/100 km. 

Nissan Navara Euro 6 har reduserte NOx-utslipp takket være selektiv katalytisk reduksjonsteknologi (SCR). Det er montert en AdBlue-tank på Navara, der påfyllingslokket er plassert på motsatt side av bilen i forhold til dieseltanken for å unngå forvirring. AdBlue-tanken kan fylles opp fra flasker eller pumper for å gi brukeren optimal fleksibilitet. Tankkapasiteten er 17 liter, noe som gir en kjørelengde på opptil 11.500 km mellom påfyllingene. Alle førerassistansemeldinger relatert til AdBlue-systemet er integrert i Navaras kombimeter med LCD-fargeskjerm, informasjonsdisplayet mellom de to hovedinstrumentene.

Nyttelast og sleping

Nissan vet at pickup-eiere trenger bilene i sitt arbeid, og laste- og slepekapasiteten i Navara er bedre enn noensinne. Med på opptil ca. 900 kilo og en imponerende slepekapasitet på 3.500 kg, er Navara klar for selv de tøffeste og mest utfordrende arbeidsforhold eller fritidsaktiviteter.  

Lasteplanet er også forbedret gjennom Nissan anerkjente C-kanal lastesystem. Med kanaler på skilleveggen mellom kupeen og lasteplanet og på sidene, har eierne nå full fleksibilitet med hensyn til lastsikring. Festepunktene langs de C-formede kanalsporene gjør at selv den mest uhåndterbare lasten enkelt kan sikres.   

Lasteplanet på den nye Double Cab er 67 mm lenger enn forrige generasjon med en sektorledende lasteplanlengde på 1.578 mm. Lasteplanet på King Cab er 1.788 mm langt. 

Robert Lujan, LCV Director, Nissan Europe, kommenterte:

-      Siden vi produserte vår første pickup i 1935 har over 14 millioner kunder i 180 land benyttet Nissan pickuper til å transportere sine familier, kollegaer og last, selv under de tøffeste værforhold. 

-      Pickuper fra Nissan har ofte vært livsnerven i deres samfunn og en pålitelig arbeidspartner for forretningsfolk og næringsdrivende. Nå i 12. generasjon har vi integrert denne opplevelsen sammen med tilbakemeldinger fra våre kunder for å utvikle den nye Nissan Navara - en pickup som setter en ny standard for ytelse, raffinement, praktiske funksjoner og driftskostnader i sitt segment, sier Lujan. 

Nissan Navara er den ideelle partner for arbeid og fritid med imponerende ytelse, sikkerhet, teknologi, komfort og praktiske funksjoner, samt lave driftskostnader. Modellutvalget består av fire utstyrsnivåer som alle har et høyt nivå av standardutstyr. Alle modeller leveres med syv kollisjonsputer, elektronisk differensialbrems og terrengkjøringsfunksjoner.