NISSAN VIL FORTSETTE Å BYGGE BILER VED SUNDERLAND

27.10.2016 – Nissan Motor Company Ltd. annonserte i dag at selskapet vil produsere også den neste Qashqai-modellen samt også flytte produksjonen av neste X-Trail til fabrikkanlegget ved Sunderland i England.

Nissans beslutning kommer som følge av den britiske regjeringens forsikringer om at de forplikter seg til å la Sunderland-fabrikken få konkurransedyktige vilkår. Med dette på plass vil Nissan øke investeringene sine i Sunderland og dermed sikre jobbene til mer enn 7.000 ansatte arbeidere ved fabrikken. 

-  Det er med glede jeg kan meddele at Nissan vil fortsette å investere i Sunderland. Våre ansatte der bidrar stadig i å gjøre fabrikken globalt konkurransedyktig ved å daglig produsere høykvalitetsprodukter, sier Nissans styreformann og konsernsjef Carlos Ghosn.

- Støtten og forsikringene vi fikk av den britiske regjeringen var det vi trengte for å fortsatt satse på denne fabrikken. Jeg verdsetter statsminister Theresa Mays innsats og forpliktelse overfor bilindustrien samt den overordnete industri-strategien denne regjeringen har lagt, sier Ghosn.

Nissans fabrikk i Sunderlant ble åpnet allerede i 1986, og har siden produsert nærmere 9 millioner biler. En av tre britisk produserte biler er laget i Sunderland, noe som gjør den til Storbritannias største bilfabrikk. I tillegg blir 80 prosent av produksjonen eksportert til mer enn 130 ulike markeder. Mer enn 2 millioner Qashqai er produsert i Sunderland siden oppstarten i 2007. Utover de fabrikkansatte bidrar Sunderland-fabrikken til 28.000 jobber hos ulike underleverandører i bilindustrien. Så langt har Nissan investert mer enn 37 milliarder kroner i fabrikkanlegget ved Sunderland.