FREMTIDENS ARBEIDSPLASS: NISSAN E-NV200 WORKSPACE ER VERDENS FØRSTE HELELEKTRISKE MOBILE KONTOR

26.10.2016 – I samarbeid med designstudioet Studio Hardie har Nissan bygget om varebilen e-NV200 til verdens første helelektriske mobile kontor - e-NV200 WORKSPACe.

Dette profesjonelle og mobile kontormiljøet har integrert sammenleggbart skrivebord, PC med berøringsskjerm, trådløst internett, smarttelefonstyrte LED-lys, trådløs lading,  Bluetooth® lydsystem, minikjøleskap og kaffemaskin med barista-kvalitet. 

Konseptet viser potensialet i personliggjøring av elektriske varebiler og viser hvordan et mobilt, skrivebordbasert arbeidsmiljø kan se ut i fremtiden, nå som fleksible arbeidsstasjoner blir stadig mer populært. Dette er også et eksempel på Nissans Intelligent Mobility-visjon, og selskapets oppfatning av hvordan tilkoblingen mellom kjøretøy og mennesker kan se ut i nær fremtid.

 

Antallet fleksible arbeidsplasser vil i løpet av 2015 øke med 36%, ettersom småbedrifter og profesjonelle er opptatt av økt mobilitet og mer kostnadseffektive alternativer til tradisjonelle kontormiljøer i byer.

Elbiler har driftskostnader fra €0,03 pr. kilometer, og e-NV200 WORKSPACe tilbyr en kostnadseffektiv skrivebordløsning slik at brukerne kan jobbe hvor som helst, både i og utenfor bykjernen.

  • e-NV200 WORKSPACe er et nytt eksempel på vår fremtidige visjon som kan utnyttes allerede i dagens samfunn. Teamet hos Studio Hardie har brukt fantasi og kreativitet for å skape en innovativ varebil med et spennende arbeidsmiljø, sier Gareth Dunsmore, Director of Electric Vehicles, Nissan Europe.
  • Stadig økende priser på forretningslokaler i byene gjør at mange yrkesutøvere stadig må bli mer mobile, og bedrifter må tenke smartere og vurdere hvordan arbeidsplassen vil se ut i fremtiden, legger direktøren til.
  • Kombinert med de nye trendene for mobile arbeidsstasjoner er det naturlig at våre biler blir stadig mer tilkoblede, energieffektive og mobile kontorer, noe som betyr at e-NV200 WORKSPACe-prosjektet i nær fremtid kan bli mer enn bare et morsomt konsept, sier Dunsmore.

e-NV200 WORKSPACe kan hurtiglades fra 0-80% på kun 30 minutter, og når bilen parkeres og lades opp, kan du bruke en integrert, sammenleggbar Brompton-sykkel på blant annet korte turer i bykjernen eller frem til destinasjonen.

  • Vi spesialiserer oss på å skape fantastiske rom på uventede steder, men vi har aldri gjort noe i en elbil tidligere, sier William Hardie, som er en anerkjent engelsk designer og grunnlegger av Studio Hardie. 
  • Miljøvennligheten til varebilen gjorde at vi ønsket å optimalisere plassen med smarte og veloverveide detaljer og funksjoner, sånn som bærekraftige materialer og energieffektiv teknologi. Vi mener at fremtidens teknologi handler om håndverk av høy kvalitet, og derfor var vi også opptatt av å skape et hyggelig og praktisk arbeidsmiljø for profesjonelle med all komfort og konnektivitet fra et moderne kontor, samtidig som vi la til noen andre praktiske detaljer, sier designeren.

Nissan e-NV200 er en Nissans populære helelektriske nullutslippsbiler, og den kombinerer det beste fra to prisbelønte biler - Nissan Leaf og Nissan NV200. Konseptet er en helelektrisk løsning innen lette nyttekjøretøy med lave driftskostnader på €3,00 pr. 100 kilometer og en rekkevidde på 170 km på én enkelt lading. Dette gjør bilen til et perfekt transportalternativ for både små og store virksomheter, og bidrar til å redusere virksomhetens karbonavtrykk samtidig som den er både praktisk, pålitelig og kostnadseffektiv.

 

Nissan er banebrytende innen nullutslippsteknologi og leverer Intelligent Mobility-løsninger for alle. Per i dag har selskapet solgt over 250 000 elbiler globalt.

Les mer om Nissans produkter, tjenester og selskapets forpliktelse til bærekraftig og innovativ mobilitet på www.nissan.eu/experience-nissan.html