NISSAN MED DRISTIGE TEKNOLOGIPLANER FOR ELBIL-BATTERI OG FOKUS PÅ AUTONOM KJØRING

Europas mest omfattende studie av autonom kjøring offentliggjøres
Europeisk forhåndssalg av energi-lagringsenheten xStorage samt utvidelse av xStorage Home-porteføljen med seks produkter
Nissan og Eaton vil lyse opp Amsterdam Arena med elbil-batterier 

30.11.2016 – Nissan gjennomfører i dag sitt andre Nissan Futures-arrangement med fokus på autonome kjøreteknologier, kunstig intelligens og fremtiden til den tilkoblede bilen. Arrangementet kompletteres av flere kunngjøringer innen elbilbatteri-teknologi bygget på selskapets Intelligent Mobility-strategi, der Nissan deler fremtidsplaner for Intelligent Power, Intelligent Driving og Intelligent Integration.

Intelligent Mobility er Nissans visjon om et nullutslippssamfunn, utviklet for merkets fremtidige produkter og teknologier, og er forankret i selskapets beslutning om hvordan biler skal produseres, kjøres og integreres i fremtidens samfunn. Nissan Futures løser disse utfordringene via en plattform, som deler Nissans tanker og ekspertise om fremtidens mobilitet.

Med en rekke kunngjøringer, inspirerende taler og demonstrasjoner vil dagens Nissan Futures-arrangement samle industri-ledere, media, partnere og interessegrupper til et tankevekkende arrangement som er utviklet for å inspirere til en Intelligent Mobility-revolusjon.

Nissan vil komme med en rekke banebrytende kunngjøringer om autonom kjøring og neste generasjon batteriteknologi. Dette inkluderer:

 «Freeing the Road»: «Shaping the future for autonomous vehicles in Europe», Europas mest omfattende rapport om kundeholdninger og regjeringspolitikk om autonome kjøreteknologier. Sammen med den uavhengige tankesmien Policy Network og komplettert av en omfattende kundeundersøkelse med 6 000 respondenter i seks europeiske land, belyser rapporten behovene for å skape et samfunns- og lovmessig forsvarlig miljø for denne nye teknologien.
Utvidelsen av Nissan and Eatons portefølje med xStorage Home-energi-lagringssystem for privathusholdninger omfatter seks produkter. xStorage Home ble kunngjort i mai tidligere i år, og vil gi kundene større kontroll over hvordan og når de bruker energi hjemme. I morgen starter også forhåndsalget av xStorage Home i Norge, Storbritannia og Tyskland.
Lanseringen av xStorage Building, Nissan og Eatons kommersielle energi-lagringssystem, vil brukes til å lyse opp den kjente Amsterdam Arena for å markere 10 års samarbeid. Europas største energi-lagringssystem, tilsvarende 280 Nissan LEAF batteripakker, vil levere backup-strøm under store arrangementer på Amsterdam Arena, som har tilskuerkapasitet på 55 000.

Paul Willcox, Chairman, Nissan Europe, sier: «I dag er vi stolte over å kunne dele disse utviklene fordi vi er overbevist om at de vil bidra til en sosial revolusjon innen intelligente mobilitetstjenester og energistyring. Ambisjonen er å benytte vår lidenskap og ekspertise fra mer enn 100 år i bilindustrien til å leve et renere, tryggere og og mer bærekraftig liv. Vår Intelligent Integration-strategi vokser, vår Intelligent Driving-strategi leveres og våre Intelligent Power-planer er større og dristigere enn noensinne.»