JUKE-R - EN NY INNSPRØYTNING I DET SPENNENDE CROSSOVERMARKEDET

  • Juke og GT-R slås sammen og danner den ultimate kompakt-crossover
  • Et engangskonsept for å teste publikums reaksjon på en utrolig sportslig Juke
  • Viser hvor mye moro det går an å ha med en crossover
  • Fullt lovlig å kjøre på vei med GT-R drivverk
  • Utviklet for Nissan med deltagelse fra Nissans tekniske senter i Europa (Nissan Technical Centre for Europe - NTC-E)
  • Bilen er for tiden under utvikling; forventes å bli ferdig med de første testene i november

Spørsmål: Hva får du når du krysser en Nissan Juke med en Nissan GT-R?

Svar: Den raskeste, mest spennende og vågale crossoveren i verden.

 

En ny og grensesprengende crossover skapt i ren misnøye over det nye bilmarkedet. En suksess som har gjenspeilt seg i det imponerende salget av modellene Qashqai og Juke, har gjort at Nissan nå lanserer Juke-R, den aller første super-crossoveren.

 

Selv om den fortsatt er under utvikling, er det allerede tydelig at den nye Juke har et svært dristig design. Med nye uthevede skjermbuer, en ny front og nye støtfangere bak, pluss en unik delt bakskjerm er det tydelig at dette ikke er noen standard crossover: Det er en Juke som "tror" den er en GT-R - og med god grunn. Bilen er imidlertid ikke planlagt for produksjon og er et engangstilfelle; en konseptbil det er lovlig å kjøre på vei, utviklet av Nissan og bygget av det ledende motorsportsselskapet RML i samarbeid med Nissans teknologisenter i Europa.

 

Under panseret finner vi en 3,8 liters, twin-turbo V6-motor hentet rett fra Nissans flaggskip. Nederst i motorrommet befinner seg GT-Rs seksgirs trans-aksling, med fremre og bakre ender koblet til en GT-R 4WD drivlinje og kardang, og med fete 20 tommers RAYS lettlegeringsfelger i hver hjulbue.

 

Interiøret matcher både crossoveren og superbilen når det gjelder elegant design. Juke's dashbord er nemlig redesignet for å få plass til nye metere, nye målere og det 7-tommers innstillbare displayet fra GT-R. Doble racingseter med fempunkts setebelter tilfredsstiller FIAs sikkerhetsstandarder, i tillegg til at beltene sitter stramt nok for deg som er ute etter den ultimate kjøreopplevelsen.

 

"Nissan Juke er en av de mest spennende bilene på markedet i dag.Det dristige designet møter fantasien til bilkjøpere over hele Europa. Etter å ha vært i salg bare ett år kan vi glede oss over å ha solgt over 100.000 biler,"sier Paul Wilcox, Senior Vice President for salg og markedsføring for Nissan i Europa.

 

"Juke har så absolutt et sportslig preg, og med Juke-R går vi enda lenger i den retningen.Enten den befinner seg på veien eller ute i terrenget, viser Juke-R seg som en av de mest spennende bilene i vårt utvalg. Og med sine egenskaper og funksjoner viser den til fulle hvor innovative Nissan er.Denne bilen gjør mer enn å leve opp til den dynamiske kjøreopplevelsen du finner i alle våre biler."

 

Ønsker du nærmere detaljer og følge utviklingen av Juke-R, vennligst gå inn på:https://www.facebook.com/NissanJukeOfficial

http://www.youtube.com/user/NissanJuke

 

 

Til presse/redaktør:

 

Det vil bli laget bare to eksemplarer av Juke-R, en med venstreratt og en med høyreratt.

 

Nissan har deltatt i bilrace siden 1960-tallet og deltar for tiden i FIA GT1 World Championship, Super GT, LMP2, samt i en rekke andre motorsportsarrangementer over hele verden.

 

Nissan har etablert GT Academy - et unikt Gran Turismo-spill på Playstation. Spillet er perfekt for dem som drømmer om å bli racerbilførere i virkeligheten.

 

 

Nissan og RML

Nissan har benyttet ekspertisen til RML i en rekke spesielle prosjekter i løpet av de siste 21 årene.

 

Nøkkeltidspunkter:

  • 1984 - Ray Mallock Limited (RML) ble grunnlagt av racerbilfører og motorsportsingeniør Ray Mallock. Selskapet startet med å bygge og kjøre sportsprototyper i World Sportscar Championship.
  • 1990 - RML samarbeider for første gang med Nissan i forbindelse med mekanikerteamet for prototypen R90C i Le Mans. Førebilen tok pole position, ledet løpet i fem timer og oppnådde den raskeste rundetiden før den kjørte inn.
  • 1998-1999 - RML har det mekaniske ansvaret for Nissan Primera under British Touring Car Championship og tar førstepremien for lag- og produsent i både 1998 og 1999, med Laurent Aïello som vinner av mesterskapet i 1999.
  • 2003 - RML skaper "en ulv i fåreklær" for Nissan da de to selskapene lanserer Micra-R - en versjon av den tilforlatelige bybilen, fullt utstyrt med Nissan Primera racingmotor plassert der man vanligvis finner baksetene. Motoren ble senere byttet ut med en V6-motor fra Nissan 350Z.

Nissan i Europa

Nissan er blant de utenlandske bilprodusentene med den mest omfattende representasjonen i Europa. Over 12.500 mennesker arbeider med lokalbasert design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salg- og markedsføring. I fjor produserte Nissans anlegg i Storbritannia, Spania og Russland over 528.000 kjøretøyer, inkludert mini-MPV-er, prisvinnende crossovere, SUV-er og varebiler. Nissan tilbyr i dag 24 ulike, innovative produkter på det europeiske markedet og er i posisjon til å bli den ledende japanske bilprodusenten i Europa.