Produksjonen av nye Nissan Micra er i gang

  • Nye Micra er spesialutviklet for det europeiske markedet
  • Setter ny sikkerhetsstandard i klassen
  • Produseres igjen i Europa etter syv års pause

 

13.1.2017 – Produksjonen av den helt nye Nissan Micra er i gang, og de første bilene ruller av produksjonslinjen i løpet av de neste dagene. Nå gjøres de siste inspeksjonene for å sørge for at bilene holder svært høy kvalitetsstandard. Leveringer til Nissan-forhandlere og kunder vil starte i midten av februar på de store europeiske markedene, og til de nordiske landene samt Baltikum senere på våren.

 

Produksjonsstarten markerer begynnelsen på et nytt kapittel i en suksesshistorie som går over 30 år tilbake i tid. Micra ble lansert for første gang i 1983, og er et av verdens mest anerkjente modellnavn med et globalt salg på over syv millioner biler. Denne helt nye femte generasjon Micra returnerer til hjertet av det europeiske B-segmentet.

 

Den nye Nissan Micra produseres på Flins-anlegget i Frankrike, en bilfabrikk som drives av Renault, Nissans alliansepartner. Nye Micra er den første personbilen fra Nissan som produseres på et europeisk Renault-anlegg, og produksjonen er igjen plassert i Europa etter en pause på syv år. Bilen produseres på en modifisert versjon av Nissans V-plattform.

 

Flins-anlegget ligger vest for Parisl. Det er er en bilfabrikk med lang erfaring fra produksjon av stasjonsvogner for det europeiske markedet. Det 2 370 000 m2 store anlegget åpnet i 1952, og bilfabrikken er den med lengst bilproduksjon i Renault Group. Bilfabrikken produserer også modellene Renault Clio og Renault Zoe.

 

Denne kombinerte produksjonen av biler fremmer produksjonssynergier i Renault-Nissan-Alliansen, og gir flere viktige fordeler både for forretningsvirksomheten og kundene.

 

Men det aller viktigste er at denne kombinerte produksjonen optimaliserer fordelene med Alliance Production Way, et felles styresystem innen produksjon og verksted for Renault og Nissan. I tillegg til at anleggene utnytter produksjonskapasiteten i større grad, har dette systemet standarder og best praksis fra begge bilmerkene for å sikre at de høye produksjonsstandardene oppfylles og opprettholdes.

 

Paul Willcox, Chairman, Nissan Europe, kommenterer:

- Produksjonsstarten for nye Micra er et øyeblikk som må feires, og som omfavner det gode samarbeidet som eksisterer i Renault-Nissan-Alliansen, sier Willcox.

 

- Vi har tatt det europeiske kompaktbilsegmentet til et helt nytt nivå ved å fokusere på hva kundene ønsker i dag og forventer i morgen. Den nye Nissan Micra er en enestående bil med særpreget design, oppgradert interiør og dynamiske kjøreegenskaper, sier Nissan-direktøren.

 

Den nye Nissan Micra er en liten revolusjon. Denne nye modellen representerer en betydelig forbedring fra forgjengeren, og de tre vellykkede generasjonene før det som strekker seg 34 år tilbake til Micras Europa-debut.

 

Nye Micra er lengre, bredere og lavere enn noensinne. Bilen er utformet og utviklet med fokus på behovene til europeiske kunder.

 

Bilens yppige eksteriørdesign er viktig for å gjøre den attraktiv overfor en større kundemasse. Det moderne utseendet og den gode følelsen fortsetter innvendig med et totonet interiør av myke materialer som standard.

 

Nykommeren er teknologisk ledende med en rekke funksjoner som er nye både på Micra og i segmentet. Dette inkluderer blant annet Intelligent filskiftevarsling, et sikkerhetssystem som styrer Micra tilbake i kjørefeltet etter behov.

 

BOSE Personal lydsystem er også unikt for Micra med innebygde høyttalere i hodestøtten på førersetet for å oppnå en enestående 360° lydopplevelse. Nye Micra er tilgjengelig med et bredt utvalg av personliggjøring, der både eksteriør og interiør kan personliggjøres med førsteklasses komponenter i en rekke stilige og moderne farger.

 

Dette er også en artig bil å kjøre med dynamiske ytelser som skaper en perfekt balanse mellom smidighet, spenning og trygg kjøring, i tillegg til pålitelige og forutsigbare kjøreegenskaper. Tre motoralternativer er tilgjengelig - to bensinmotorer og én dieselmotor.