Hollywood-stjerne blir elbil-amassadør for Nissan

  • Suicide Squad- og The Wolf of Wall Street-skuespillerinnen Margot Robbie deltar i et heseblesende elbil-race langs løypa i det legendariske Formel 1-løpet Monaco Grand Prix
  • Se Margot Robbie i elbil-race i Monaco her: https://www.youtube.com/watch?v=MKdQWFW5E5M

 

21.2.2017  Nissan BladeGlider representerer spydspissen av utviklingsarbeidet Nissan har gjort på elbiler. Tre-seteren med 272 hestekrefter og et dreiemoment på 707 Nm gjør 0-100 km/t på under fem sekunder. Toppfarten er 190 km/t. Den utfordrer tradisjonelle oppfatninger om hvordan både en elbil og en sportsbil skal være. Prototypen byr på pur kjøreglede og representerer en del av Intelligent Mobility-visjonen Nissan har om hvordan biler bør bli kjørt, motorisert og integrert inn i samfunnet.

 

Den australske skuespillerinnen Margot Robbie er kjent fra en rekke høyfylte actionfilmer som The Wolf of Wallstreet og Tarzan, så hun var derfor et helt naturlig førstevalg da Nissan var på utkikk etter en internasjonal elbil-ambassadør. I filmen demonstrerer Robbie blant annet hvordan man skal drifte med en elbil langs den berømte Fairmont-svingen i Monaco i reneste James Bond-stil.

 

- Det er virkelig spennende tider for elbiler som flere velger i veien mot en mer bærekraftig framtid. Nissan BladeGlider viser hvor kule disse bilene kan være, sier Margot Robbie entusiastisk.

 

Ikke bare har Nissan verdens mest solgte elbil med modellen LEAF, men Nissan tar også revolusjonerende grep for hvordan energi er generert og utnyttet. Eksempler på dette er med produkter som batteripakken xStorage Home og Vehicle-to-grid-teknologien (V2G), som kan hente strøm ut fra batteriene i elbiler.

 

- Den elektriske revolusjonen skjer nå! Som den globale lederen innen elektriske biler må jeg si vi er veldig fornøyd med å få Margot med på laget. Hun vil hjelpe oss med å formidle alle fordelene en elbil har. Nissan ønsker å inspirere folk til å ta viktige skritt for å få renere og tryggere byer, sier Gareth Dunsmore, direktør for elektriske biler i Nissan Europa.

 

Nissan BladeGlider vil bli vist på den 87. bilutstillingen i Genéve, som foregår mellom 7-19 mars i år. Konseptet ble først vist i 2013 og er en forløper for kommende teknologi som vil kombinere Intelligent Mobility med miljøvennlige egenskaper i en real sportsbil.

 

Monte Carlo som er åsted for filminnspillingen har vedtatt å redusere CO2-utslippet med 50 prosent innen 2030.