Nye Nissan Micra er skreddersydd til liten og stor

  • To meter høye personer finner seg vel til rette bak rattet i nye Nissan Micra
  • Enkle, innovative og ergonomiske løsninger gir klasseledende plass i forsetene
  • Avansert teknologi sammen med god ergonomi gir høyt sikkerhetsnivå

 

15.2.2017 – Europeere blir stadig høyere med befolkningen i Nederland og Skandinavia som offisielt de høyeste i verden. Den gjennomsnittlige nederlender måler i dag 182,5 cm. Men ikke alle europeere strekker seg så høyt etter som gjennomsnittskvinnen i Hellas kun er 160 cm lang.

En slik høydeforskjell ga en enorm utfordring for Nissans ingeniører ved utviklingen av den nye Micra. Ikke bare måtte de skape et interiør som byr på suveren komfort for fører og passasjerer i svært ulik høyde, de måtte også klare det innen for bilens lengde som kun måler 3 meter og 99,9 cm.

 

Teamet ved Nissans Europa tekniske senter (NTCE) i Cranfield i Storbritannia, gikk entusiastiske til verks på oppgaven. Ved en innovativ tilnærming til oppgaven har de evnet å lage klasseledende interiørplass for forsetepassasjerene.

 

-      Det er en veldig enkel idé. Vi valgte NTCE-kollegaer av ulik høyde og tok 40 ulike mål av dem, inkludert alt fra høyde, beinlengde og hodehøyde i sittende posisjon. Slik er minst 200 personer tilgjengelig for innspill til de siste ideer eller endringer, og slike tilbakemeldinger er gull verdt, sier Lee Griggs, som er senior ingeniør for Human Engineering ved NTCE.

 

Det viste seg å være nyttig hjelp når den høyeste NTCE-ansatte rager 200 cm over bakken mens den laveste kun måler 152 cm. Det har bidratt til å gi Micra de beste setejusteringsmuligheter i lengde samt justeringsmuligheter for rattet.

 

Allerede tidlig i utviklingen av bilen ble det bestemt at nye Micra skulle være best på disse punktene. Slik sett er bilen ideell for dem som kan vurdere å gå ned en størrelse i bilmodell. Samtidig var det tidlig klart at godt design og høykvalitets materialer i interiøret også var viktig for å overbevise nye kunder i småbil-segmentet. Resultatet er et svært elegant og brukervennlig interiør med mange muligheter for å personifisere bilen etter egen smak og stil.

 

Sikkerhetsnivået i nye Micra gjør den til en av klassens tryggeste småbiler med intelligent filskiftevarsling og intelligent nødbrems med fotgjenger-gjenkjenner på utstyrslisten.