2007-2017: Nissan Qashqai feirer 10-årsjubileum

  • Pioneren Nissan Qashqai – den orgininale urbane crossoveren – fyller 10 år i februar
  • Qashqai – som lanserte et nytt segment ved lansering i februar 2007 – er fortsatt Europas mest populære crossover
  • Den er solgt i over 3,3 millioner enheter på 137 markeder


23.1.2017
 – Februar 2017 markerer 10 år siden den første crossoveren, Nissan Qashqai, kom i salg, og Nissan feirer dette stort. Kundeeventer og medieaktiviteter finner sted rundt omkring i de ulike europeiske landene for å markere jubileet.

 

Nissan er det første merket som feirer 10-årsjubileum siden Qashqai var pioneren i crossoversegmentet. For 10 år siden fantes det ingen tilsvarende biler som fullt ut kombinerte den praktiske siden av en SUV med størrelsen, effektiviteten og det dynamiske ved en kompakt kombi.

Nissan Qashqais innovative design and allsidighet ble startet på allerede i 2002, gjennom utviklingsprosessen for det som opprinnelig skulle bli en ny Nissan Almera. Det kreative teamet bestemte seg for gå tilbake til tegnebordet og utviklet en bil som virkelig reflekterte det kundene ønsket seg, samt leverte på Nissans merkeløfte – Innovation & Excitement for Everyone.

Første generasjon Nissan Qashqai kom i salg i februar 2007 og ble umiddelbart en suksess. Nesten 100 000 biler ble solgt i Europa innen utgangen av året, og Nissan så aldri tilbake.

I løpet av 10 år er det solgt mer enn 2,3 millioner Qashqai i Europa, noe som gjør den til regionens bestselgende crossover. I Norge har også Qashqai hatt stor suksess og virkelig slått an hos den norske forbrukeren. Den har flere ganger vært blant Norges 10 mest solgte modeller og det nærmer seg 29 000 nye solgte Qashqai i vårt marked. Modellen har vunnet over 80 priser, inkludert 19 "Årets Bil” priser i flere land.

Paul Willcox, toppsjef for Nissan Europe, kommenterer: "Da Qashqai ble lansert i 2007, var den helt unik. Den er fortsatt den bestselgende crossover siden den har opprettholdt mye av det den opprinnelig lanserte, samt at den er videreutviklet og stadig tilføyes ny teknologi.” 

Nissan var først ut og man kan udiskutabelt si at crossover var med på endre bilmarkedet i Europa. Etter lanseringen av Qashqai har nå en stor andel av de viktigste bilmerkene i Europa en crossover i C-segmentet. Og med 21 direkte konkurrenter, er likevel Nissan Qashqai fortsatt den mest solgte modellen.

I 2016 solgte Nissan 261 429 Qashqaier i Europa (inkludert Russland, Ukraina og Kazakhstan). Det utgjør over 10% markedandel og representrerer 5,2% økning sammenlignet med 2015.

Nissan Qashqai har også hatt stor suksess utenfor Europa, med et globalt salg på 3,3 millioner biler solgt i 137 land.

Ta en kikk på Nissan Qashqai «10 års suksess» video på: https://youtu.be/4_1H8_lZm5g