Nissan satser på visjonen om fremtidig mobilitet

  • Nye Qashqai er får oppgradert eksteriørdesign, flottere interiør, ny teknologi og bedre dynamikk
  • Den oppgraderte crossoveren vil bli tilgjengelig med ProPILOT autonom kjøreteknologi for å gi kundene en tryggere kjøreopplevelse
  • Den nye modellen er en del av Nissan Intelligent Mobility med spennende innovasjoner innen kjøreteknologier, drivlinjer og energi-integrering.

 

Neste steg i Nissans reise mot fremtidens intelligente mobilitet vises under bilutstillingen i Genève 2017.

 

Hovedattraksjonen er den nye Nissan Qashqai, som får en lang rekke oppgraderinger, et nytt og moderne design og bedre dynamiske egenskaper. Også andre Nissan Intelligent Mobility-teknologier er integrert i bilen, som i år også feirer 10 års lederskap innen crossover-segmentet.

 

I dag bekrefter Nissan at en annen av disse teknologiene - det innovative ProPILOT autonome kjøresystemet vil bli tilgjengelig på den nye Qashqai i løpet av fiskalåret 2017.

 

Nissan Intelligent Mobility er merkets visjon for fremtidens mobilitet med nullutslipp og null ulykker. Visjonen ble først kunngjort for nøyaktig ett år siden under bilutstillingen i Genève 2016. Siden har det vært betydelig fremgang på alle de viktigste områdene – Intelligent Driving – som handler om hvordan biler skal kjøres, Intelligent Power – som handler om hvordan de skal drives, og Intelligent Integration – som er en strategi for hvilken rolle bilene skal spille i samfunnet.

 

Under Intelligent Driving har det også blitt gjennomført en offentlig demonstrasjon av Seamless Autonomous Mobility (SAM). Dette er en utvikling av NASA-teknologi som bidrar til at autonome biler kan styre unna uventede hindringer.

 

Nissans kjøretøy-til-strømnett-teknologi (V2G) er en del av Intelligent Integration, og det gjennomføres for tiden tester både i Danmark og i Storbritannia. De første enhetene er allerede hos kunder som kan selge energi fra elbilen sin tilbake til strømnettet.

 

Nissans energi-lagringsteknologi for brukte elbilbatterier på Nissan LEAF er også i stor fremgang. De første Nissan xStorage-enhetene finnes nå i boliger og på kontorer, i tillegg til å supplere Amsterdam Arena, fotballstadion til fotballklubben Ajax, med strøm.

 

Nissan BladeGlider-prototypen viser innovasjonen og spenningen til en kraftig elbil fra Nissan, noe som er en viktig del av Intelligent Power-strategien. I februar avslørte Nissan hvordan de skapte liv i Monacos gater med merkets nye elbil-ambassadør, Margot Robbie, bak rattet.

 

Nissan har også kunngjort at verdens best selgende elbil, Nissan LEAF, skal utstyres med ProPILOT autonom kjøreteknologi når den nye andre generasjon-modellen lanseres om kort tid.

 

ProPILOT kontrollerer styring, akselerasjon og bremsing på motorveier med ett kjørefelt, noe som gir kundene en tryggere kjøreopplevelse, økt kontroll og større frihet. Denne teknologien er allerede integrert i Nissan Serena i Japan.

 

I forrige uke hadde Nissan et pressearrangement i Londons gater, der de viste frem en mer avansert versjon av ProPILOT for aller første gang i Europa.

 

Paul Willcox, Chairman, Nissan Europe, kommenterer: «Vi har oppnådd veldig mye siden vi kunngjorde Nissan Intelligent Mobility med nullutslipp og null ulykker for ett år siden. Modeller som den nye Nissan Qashqai, som ble lansert under bilutstillingen i Genève i dag, er bare begynnelsen på vår spennende reise mot fremtidens intelligente mobilitet.»