Nye Nissan Qashqai får oppgradert design, blir mer premium, får lavere støynivå og blir tilgjengelig med enda mer avansert utstyr

  • Europas mest solgte crossover kommer med ProPILOT, styrket design og mer avansert teknologi
  • Introduserer ny toppmodell Tekna+ med høyere premium-følelse
  • Nye Nissan Qashqai er i salg fra august 2017 over hele Europa

 

Nissan lanserte i dag oppgraderte utgaven av salgssuksessen Qashqai med betydelige forbedringer i forhold til forgjengeren. Oppgraderingene fokuserer på et oppdatert eksteriørdesign, bedre interiørkvalitet og ytelse.

 

De nye Nissan Intelligent Mobility-teknologiene er også integrert, noe som viser Nissans forpliktelse til nullutslipp og null ulykker på veien. Den nye Qashqai vil være tilgjengelig med ProPILOT autonomt kjøresystem, som kontrollerer styring, akselerasjon og bremsing på motorveier med ett kjørefelt. Dette vil gi kundene en tryggere kjøreopplevelse, bedre kontroll og større frihet hvis de benytter seg av det i tett trafikk og under kjøring på motorvei.

 

Paul Willcox, Chairman, Nissan Europe, kommenterer: «Nissan Intelligent Mobility er selve kjernen i vår produktstrategi, og brukes i utviklingen av alle våre biler. Den nye Nissan Qashqai er et bevis på dette med oppgraderinger som vil fortsette å definere og sette nye standarder innen crossover-segmentet.»

 

Forbedret interiør

 

Interiøret i den nye Qashqai har tatt steget opp mot premiumbiler med oppgradert layout, ved bruk av høykvalitetsmaterialer og avanserte teknologier som gjør den folkelige crossoveren til den mest ettertraktede bilen i segmentet.

 

Utstyrsnivået Tekna+ blir ny toppversjon med nye seter i mykt nappaskinn og eksklusiv 3D-søm på midtpanelene.

 

Bilen har også et nytt D-formet ratt med betjeningsknapper og detaljer i Satin Chrome. En 4-veis kontrollenhet for kombimeteret gir mer intuitiv bruk, slik at førerne kan konsentrere seg om veien foran.

 

Infotainment-systemet NissanConnect leveres med DAB-radio og satellittnavigasjon, i tillegg til et nytt og smartere brukergrensesnitt.

 

Musikkelskere kan også velge et BOSE Premium lydsystem med syv høyttalere. For kundene skaper dette en komplett lydopplevelse og muligheten til å kunne personliggjøre lytteopplevelsen i bilen.

 

Utvendige oppgraderinger

 

Det oppgraderte interiøret kompletteres med et mer sofistikert eksteriørdesign og en ny og mer dynamisk styling. Oppgraderingene inkluderer en nydesignet front med den nyeste Nissan V-Motion-grillen.

 

Frontlyktene er endret med en ny variant av det «boomerang-lignende»-kjørelyset.

Støtfangeren og panseret er nytt med nydesignede lys og større forskjell mellom halogen- og LED-lysene. Bilen er også utstyrt med en ny versjon av de boomerangformede kjørelysene. Nydesignede hovedlys gjør Qashqai enda flottere å se på samtidig som de adaptive frontlysene gir bedre sikt etter mørkets frembrudd.

 

De lett gjenkjennelige boomerangformede baklysene inkluderer nå også en moderne 3D-linseeffekt som forbedrer signaturutformingen.

 

Nye Qashqai blir tilgjengelig med to nye farger - Vivid Blue og Chestnut Bronze.

 

 

Forbedrete kjøreegenskaper

 

Qashqai har alltid vært berømmet for gode kjøreegenskaper. I nykommeren er hjulopphenget, støtdemperne og styresystemene er forbedret ytterligere for å gjøre kjøreopplevelsen enda mer raffinert.

 

Økt bruk av absorberende materialer og tykkere glass i bakvinduet gir redusert vei-, motor- og vindstøy i kupeen. Bilen kan også leveres med de nye aerodynamisk optimaliserte 17”, 18” og 19” alufelgene.

 

Oppgraderinger og endringer til tross, så har Qashqai fortsatt lav luftmotstand. Den er klassens laveste på 0,31 Cd. C02-utslippet er segmentledende på kun 99 g/km fra en 1,5-liter dCi 110 dieselmotor.

 

Ny Nissan Intelligent Mobility-teknologi

 

Siden lanseringen av Qashqai i 2007 har modellen vært kjernen i Nissans ønske om å fremme Intelligent Drive-teknologi, forbedre førernes følelse av tillit og økt kontroll. Nykommeren gjør dette enda mer omfattende.

 

Intelligent nødbremsing er oppgradert med fotgjengervarsling. Rear Cross Traffic Alert, som reduserer risikoen for sammenstøt med kryssende trafikk i lav hastighet når man rygger ut av en parkeringsplass, er nå tilgjengelig på Qashqai for første gang. Bilen leveres også med trafikkskiltgjenkjenning, førervarsling, intelligent parkeringsassistent, Intelligent Around View Monitor, blindsonevarsling og filskiftevarsling.

 

Qashqai har alltid posisjonert seg som den ultimate urbane crossoveren. Bilen har en unik blanding av de praktiske egenskapene og funksjonene til en SUV med avtrykket, Siden introduksjonen i 2007 har Nissan solgt over 2,3 millioner Qashqai i verden.

 

Oppgraderingene gjør Nissan Qashqai til en sterkere og mer spennende partner for førerne, noe som styrker mulighetene for nok et tiår med lederskap innen crossover-segmentet.