Nissan X-Trail 4Dogs: Hundens beste venn

 • Nissan har et hundevennlig crossover-konsept med skreddersydd bagasjerom opptil to hunder
 • Konseptet ble til etter en eierundersøkelse der nesten 90 % ønsket seg mer hundevennlige biler
 • Inkluderer smart toveis «hundekamera», hundedusj, tørkeapparat og egen adkomstrampe

Forskning viser at nesten alle hundeeiere anser kjæledyret sitt for å være en del av familien. Dessuten sier flertallet at de ville kjøpt en ny og mer hundevennlig bil.

 

For å imøtekomme kravene har Nissan lansert en ny og unik modell – X-Trail 4Dogs-konseptet – som viser at flaggskip-crossoveren er den perfekte bilen for familieeventyr, inkludert firbeinte.

 

X-Trail 4Dogs er den ultimate hundevennlige crossoveren med et skreddersydd bagasjerom for opptil to hunder.

 

Bagasjerommet på 445 liter er bygget om til et hundeparadis med en rekke nye og innovative funksjoner som er tilpasset enten hunden eller eieren.

 

 

Nissan X-Trail 4Dogs har for eksempel alt du trenger for å holde kjæledyret rent og komfortabelt etter en lang tur i skog og mark. Vask hunden med en 360° uttrekkbar hundedusj og slå deretter på tørkeapparatet for å tørke hundepelsen. Trekk ut rampen slik at hunden kan gå inn i bagasjerommet og slå deretter på det integrerte tørkesystemet som gjør bagasjerommet varmt og komfortabelt.

 

Hundene kan slappe av i en luksuriøs hundeseng og drikke fra vannskålen uten søl eller spise godbiter fra den smarte matdispenseren. Hundebåndet kan enkelt festes til en krok i bagasjerommet for ekstra trygghet under kjøring.

 

Fører og forsetepassasjer kan også enkelt holde øye med hundene med den innovative «hundekamera»-teknologien. Denne teknologien er smart integrert i NissanConnect infotainmentsystemet, og lar føreren og hunden se hverandre via en 7” skjerm på dashbordet og en ny 10” LCD-skjerm i bagasjerommet. Eieren kan også snakke til hunden via en audio-link etter behov.

 

Festeanordninger for dusj og tørkeapparat er lagret i den nye uttrekkbare skuffen i bagasjerommet. Nye rom på sidene gjør at området forblir rent og ryddig, og kan brukes til å lagre godbiter, avfallsposer og hundebånd. X-Trail 4Dogs har også et hundegitter som kan monteres over baksetene. Dette er originalt tilbehør fra Nissan som kan bestilles separat.

 

Dessuten er hele bagasjerommet dekket med førsteklasses skinn som er enkelt å gjøre rent for smuss og hår.

 

Nissan utviklet X-Trail 4Dogs-konseptet etter en undersøkelse blant over 1 300 hundeeiere. Undersøkelsen ble gjennomført av The Kennel Club, Storbritannias største og mest anerkjente organisasjon for hundehelse og -velferd. Undersøkelsen avslørte følgende:

 

 • Nesten alle hundeeiere (99,99 %) anser kjæledyret sitt for å være en del av familien
 • Nesten samme antall (98,7 %) hundeeiere har med seg hunden i bilen
 • Nesten 90 % (88,9 %) ønsker å kjøpe en mer hundevennlig bil
 • Nesten 90 % (88,7 %) av hundeeierne har med seg hunden i bilen minst én gang i uka
 • Over 90 % (90,5 %) har med seg hunden på kjøreturer som varer minst 10 minutter
 • Over halvparten (54,7 %) ønsker at bilen skal være mer hundevennlig
 • Nesten to tredeler (71,5 %) lar hunden sitte i bagasjerommet eller i baksetet
 • Over halvparten (50,9 %) sier at de tror det store bagasjerommet i bilen er stort nok for hunden

 

Ryan Gains, Chief Marketing Manager, X-Trail, sier: «Undersøkelsen viser tydelig at hundeeierne mener at hunden er en viktig del av familien. Å sørge for at hundens behov blir ivaretatt er ofte like viktig som at barna er komfortable og fornøyde. Nissan X-Trail er en bil som er bygget for familieeventyr, og X-Trail 4Dogs-konseptet tar dette til et helt nytt nivå.»

 

Nissan X-Trail 4Dogs er utformet med tanke på et praktisk hverdagsliv. Hundesengen, vannskålen og matdispenseren kan enkelt fjernes for å skape et praktisk lasterom, f.eks. til shopping, når hunden ikke er med i bilen. Reservehjulet er også lett tilgjengelig.

 

X-Trail er den største av de tre modellene i Nissans prisbelønte utvalg av crossovere som også inkluderer Qashqai og Juke. Nissan X-Trail er tilgjengelig med enten 5 eller 7 seter som kan legges helt ned for å få et lasterom på inntil 1 982 liter. 5-seteren leveres med et innovativt bagasjebrettsystem som standard, noe som gir eierne 18 ulike konfigurasjonsmuligheter med hyller og bagasjeromsavdelere for et praktisk hverdagsliv.

 

*Undersøkelsen fra The Kennel Club besto av 1 360 svar fra hundeeiere i Storbritannia.