Nissan tester autonome biler på europeiske veier

  • Tester ut autonom kjøreteknologi i Londons utfordrende og hektiske gater
  • Løsningen vil bli tilgjengelig på flere av verdens største markeder
  • Autonom kjøring er en viktig del av Nissans Intelligent Mobility-strategi


Som en del av forpliktelsen til å skape fremtidig mobilitet med nullutslipp og null ulykker, testet Nissan i dag neste generasjon autonom kjøreteknologi i Øst-London for pressen.

Dette er første gangen Nissan viser frem sin nyeste autonome kjøreteknologi på offentlige veier i Europa. Nissan har allerede gjennomført testing på offentlige veier i Japan og i USA for å teste ut den brukervennlige teknologien i vanlige trafikksituasjoner.Deltakerne i passasjersetet foran og i baksetet fikk blant annet muligheten til å oppleve teknologien som består av en millimeter-bølgeradar, laserskannere, kameraer, databrikker med høy hastighet og et spesialisert HMI (menneske-maskin-grensesnitt). Alt dette gjør at bilen kjører autonomt både på motorvei og i byer, inkludert rundkjøringer, etter at destinasjonen er lagt inn i navigasjonssystemet.

Takao Asami, Senior Vice President, Research and Advanced Engineering hos Nissan, sier: «Innovasjon og smart teknologi er viktig både for mennesker og Nissan som merke. Denne testen av den kommende autonome kjøreteknologien i Londons utfordrende gatenettverk, understreker vår forpliktelse om å levere Nissan Intelligent Mobility til våre kunder.»

Testen i London ble gjennomført kort tid etter kunngjøringene om at både den oppgraderte Qashqai og den nye Nissan LEAF vil bli utstyrt med ProPILOT autonom kjøreteknologi for bruk på motorveier med ett kjørefelt. I fjor lanserte Nissan modellen Serena i Japan, selskapets første bilmodell utstyrt med ProPILOT. I desember vant systemet ProPILOT autonom kjøring i Nissan Serena «Japan Car of the Year Innovation Award 2016-2017».

Det finnes også planer om å lansere teknologien på det amerikanske og kinesiske markedet. En autonom kjøreteknologi for flere kjørefelt vil gjøre det mulig med automatisk skifting av kjørefelt på motorveier og vil bli lansert i 2018, mens autonom kjøring i byer og i veikryss vil lanseres i 2020.

Nissan Intelligent Mobility

Verden står overfor store utfordringer som klimaendringer, trafikkorker, trafikkulykker og økende luftforurensning. Nissan er forpliktet til å gjøre noe med disse utfordringene ved å gjøre transportmiddelet tryggere, smartere og mer underholdende der det ultimate målet er å oppnå nullutslipp og null ulykker på veien. Nissan Intelligent Mobility er den rette teknologien for å kunne oppnå dette.

Nissan er opptatt av mobilitet for alle, og implementerer disse innovasjonene i sine biler ved å overføre dem fra luksussegmentene til sine kompakte modeller slik at alle kan dra nytte av fordelene. Nissan produserer spennende biler for alle våre kunder.

 

Nissan Intelligent Mobility omfatter tre kjerneområder innen innovasjon

Nissan Intelligent Driving bidrar til å gi kunder større selvtillit via økt trygghet, kontroll og komfort for alle ombord. Byggeblokkene for autonom kjøring er allerede integrert i Nissan-bilene med avanserte sikkerhetsteknologier, inkludert Intelligent Around View Monitor og intelligent filskiftevarsling. Autonome kjøreteknologier finnes allerede i enkelte Nissan-modeller i dag, blant annet i Nissan Serena, den første masseproduserte modellen med ProPILOT-teknologi. Nissan har planer om å utvide denne teknologien til flere modeller i Europa, Japan, Kina og USA med 10 modeller som skal lanseres innen 2020 av Renault-Nissan-Alliansen.

Nissan Intelligent Power gjør kjøringen mer spennende for kunder gjennom reduserte utslipp og bedre drivstofføkonomi. Nissan er forpliktet til en overordnet tilnærming for å oppnå nullutslippsmobilitet ved å gjøre forbrenningsmotorene mer effektive og integrere mer avanserte teknologier i våre elbiler. Vi fortsetter å utvikle en rekke drivlinje-teknologier under Nissan Intelligent Power, tilpasset de ulike markedssegmentene og de ulike regionene rundt om i verden. Vi har et bredt utvalg av elbilbaserte teknologier i vår portefølje i tillegg til helelektriske biler. Disse teknologiene inkluderer e-Power (hybrid) og brenselcellebiler. Hver ny teknologi kompletterer porteføljen, men fortrenger ikke andre teknologier.

Nissan Intelligent Integration holder kundene mer tilkoblet ved å koble Nissan-bilene til et bredere samfunn. Nissan bidrar til å utforme et bærekraftig økosystem som lar bilene interagere med mennesker, andre biler og infrastruktur.  Denne tilnærmingen vil føre til fjernstyring av biler, færre trafikkorker, mer effektiv bildeling og bedre energistyring.

Nissan Intelligent Mobility handler ikke om å fjerne kjøreopplevelsen. Det handler om å bygge en bedre fremtid for Nissan-kunder der bilene er partnere, og der førerne blir mer selvsikre og bedre tilkoblet.