Nissan X-Trail får drømmekombinasjonen for nordmenn

  • Blir tilgjengelig med ny og kraftig 177 hk motor
  • Leveres også med Xtronic CVT-automat med 4WD for første gang
  • Blir også tilgjengelig med 6-trinns manuell med 4WD og Xtronic CVT med 2WD

 

Nissan har lansert en ny og kraftig dieselmotor for crossover-flaggskipet X-Trail. En 2-liters sterk og moderne dieselmotor blir tilgjengelig i bilen fra våren 2017.

 

Den nye motoren byr på 177 hk og  380 Nm dreiemoment. Det gir saftig trekkraft i hele turtallsområdet og tilfredsstiller til fulle behovene til de som trenger en sterk dieselmotor.

 

For første gang kan kunder nå også velge Nissans Xtronic CVT automatgir i kombinasjon med 4WD. En 6-trinns manuell girkasse er også tilgjengelig, og du kan også velge mellom begge disse alternativene på en 2WD-utgave.

 

Den nye 2-liters motoren gjør X-Trail til en ypperlig partner for aktive familier. Crossoveren er tilgjengelig som 5- og 7-seter med stor bagasjeromskapasitet, smarte oppbevaringsløsninger og tilhengervekt som oppfyller de fleste kundebehov.

 

X-Trail er en populær modell i Europa, der salget økte med 50% fram til oktober 2016, målt mot foregående år. Med det nye alternativet på plass forventes ytterligere salgsvekst. Industridata viser at kraftig motoriserte SUV-er utgør 46% av segmentet, og introduksjonen av det nye motoralternativet vil øke markedsdekningen til X-Trail med 41%.

 

- Den nye motorvarianten gir flaggskipet Nissan X-Trail det kundene trenger. For første gang er den ettertraktede kombinasjonen 4WD og automatgir tilgjengelig i en X-Trail, noe som gjør modellutvalget enda mer attraktivt for våre kunder. Dette er også en spennende oppgradering, sier Senior Vice President for Sales and Marketing i Nissan Europe, Guillaume Cartier.

Den nye 2,0 l dieselmotoren er både raffinert og gir en komfortabel kjøreopplevelse, noe som er ideelt for lange kjøreturer. Motoren oppfyller utslippsstandardene til Euro 6, og tre ulike versjoner er tilgjengelig:

 

 Modell  CO2   Drivstofforbruk (blandet kjøring)
 2,0 4WD 6-trinns manuell  149 g/km  5,6 l/100 km
 2,0 4WD Xtronic CVT automat  158 g/km  6,0 l/100 km

 

 Designet på Nissan X-Trail forblir uendret. De skulpturerte og muskuløse eksteriørlinjene skaper et solid inntrykk fra alle vinkler. Bilen deler særpregede designdetaljer med de andre medlemmene i Nissans utvalg av crossovere, slik som den velkjente «V-motion»-grillen.

 

Interiøret er både komfortabelt og romslig for å oppfylle behovene til den moderne familien. Bilen er tilgjengelig som 5-og 7-seter, og den fleksible setekonfigurasjonen gir god plass både til passasjerer og bagasje.

 

60/40 deling/nedfelling av andre seterad gir ekstra stor bagasjeplass. Setene har justerbar hvilestilling og kan skyves fremover for å gi enklere inn- og utstigning for passasjerene på tredje seterad. 50/50 deling/nedfelling av tredje seterad med seter som kan legges helt ned, gir optimal bagasjeromskapasitet.

 

En elektrisk drevet bakluke er tilgjengelig som kan betjenes enten ved å trykke på en knapp på bakluken, via Nissan intelligent nøkkel eller med en bryter ved førersetet. Bagasjerommet har Nissans innovative bagasjebrettsystem med hyller og bagasjeromsavdelere som kan justeres i 16 ulike konfigurasjoner. Dette systemet inkluderer et skjult rom for oppbevaring av verdisaker.

 

Bagasjeromskapasiteten er på 550 liter (445 liter på 7-seter og 135 liter når tredje seterad står oppreist. Total bagasjekapasitet er 1 982 liter når alle setene er nedfelt.

 

Komfort og praktiske funksjoner inkluderer elektrisk panoramatak, skinninteriør med doble sømmer, LED interiørbelysning og Gloss Black interiør med metalldetaljer. Rask oppvarming av forsetene er praktisk på kalde vintermorgener, men oppvarmede/avkjølte koppholdere holder drikkevarene temperert. Nissan X-Trail er tilgjengelig med 7” NissanConnect berøringsskjerm og infotainmentsystem, inkludert DAB-radio, Bluetooth-konnektivitet og audio streaming.

 

En rekke originaltilbehør fra Nissan er tilgjengelig, inkludert hundegitter, avtakbart tilhengerfeste, forkrommede speildeksler, innstegslister samt utvendige lister foran, bak og på sidene.

 

All-Mode 4x4-i systemet på X-Trail gjør familieturene mer komfortabel og praktisk, og leveres som ekstrautstyr. Når bilen er utstyrt med dette systemet, kan førerne velge mellom 2WD for maks. effektivitet, Auto-Mode som overvåker forholdene og justerer kraftfordelingen mellom for- og bakhjulene for optimal trekkraft samt 4WD Lock Mode for de mest utfordrende forholdene. Dette skaper en problemfri bilhverdag uansett underlag.

 

Nissan X-Trail med 2-liter diesel og All-Mode 4x4-i betyr at førere har en sterk bil som kan slepe tung last. Tilhengervekt med bremser er 2 000 kg på modellen med manuell og 1 650 kg på de to modellene med CVT automat, noe som gjør at bilen kan slepe både campingvogner, båter og tilhengere.

 

Som med alle andre crossovere fra Nissan, byr også X-Trail 2,0 dCi på en trygg og sikker kjøreopplevelse takket være et omfattende utvalg av avanserte og intelligente kjøresystemer. Disse inkluderer Nissan Safety Shield-teknologier som intelligent nødbremsing, førervarsling, trafikkskiltgjenkjenning, High-Beam Assist, blindsonevarsling og filskiftevarsling.

 

Bilen er også tilgjengelig med Vehicle Dynamic Control, bremseassistent, aktive kjørekontroll, aktiv sporingskontroll, aktiv motorbrems, intelligent parkeringsassistent, Hill Start Assist og Intelligent Around View Monitor med bevegelsesdetektor.