UNIK URBAN GPS-KUNST LIVE I OSLO

99 frivillige, den verdenskjente finske illustratøren Kustaa Saksi og Nissan skaper et unikt stykke GPS-kunst "Art of 99" på Youngstorvet i Oslo under Kulturnatt 2011.

 

Art of 99 skapes ved hjelp av GPS-teknologi der 99 forhåndsutvalgte personer får en GPS-applikasjon på sine smarttelefoner. Deltakerne følger deretter en spesiell rute og bidrar til å forme kunstverket. Utformingen begynner klokken 18.00 og utviklingen av bildet kan følges direkte på en gigantskjerm på Youngstorvet.

 

Art of 99 er inspirert av Nissans nye MICRA DIG-S modell som har et CO2-utslipp på kun 99 g/km. Denne nyeste modellen av Nissan MICRA har et av de laveste CO2-utslipp noen sinne fra en bensinmotor og vil sette en ny standard for denne generasjonen bybiler.

 

"Miljøutfordringer og det å leve i en by er temaer som er tett sammenknyttet og opptar meg. Som Illustratør og kunstner ser jeg denne kombinasjonen av moderne teknologi og byliv som en mulighet til å utvide mitt perspektiv på hva kunst kan være. Jeg er spent på å se det ferdige verket", sier illustratør Kustaa Saksi. Saksi har i tillegg til egne prosjekter tidligere jobbet med kunder som Nokia, Nike, Diesel, Elle, Microsoft, New York Times, Swarovski og Wallpaper.

 

"Vi er entusiastiske og mener konseptet gjenspeiler hvordan Nissan ønsker å skape innovasjon og entusiasme for alle. Dette kunstprosjektet viser i tillegg noe av vår innsikt og tilnærming til hvordan det er å bevege seg i en by: Det er moro, pirrer fantasien og skaper liv", oppsummerer Taina Erkkilä, Kommunikasjonsdirektør i Nissan Nordic Europe.

 

Kunstprosjektet gjennomføres også i Stockholm, Helsinki og København under de lokale Night of the arts og sammen vil verkene utgjøre en serie.

 

 

 

For mer informasjonav Kustaa Saksi:http://kustaasaksi.com/