NISSAN VELGER NORSK LADELØSNING TIL NORSKE LEAF-EIERE

OSLO (23.august, 2011) - Norske Nissan LEAF-eiere vil kunne benytte seg av en norskutviklet løsning for hjemmelading. Løsningen sikrer at deres 100 prosent elektriske LEAF blir ladet trygt og effektivt og er utviklet i samarbeid med Proxll AS på Helsfyr i Oslo.

Ladeløsningen, som oppfyller alle norske sikkerhetskrav og er sertifisert av Nissan, sikrer full batterilading på mindre enn åtte timer ved 16 ampere. Dette er en sikker, brukervennlig og effektiv måte å lade Nissan LEAF hjemme på. En fleksibel finansieringsordning gjør at hjemmeladeren er tilgjengelig for 499 kroner i måneden. Prisen for en standard installasjon ved direkte kjøp er 16.499 kroner inkl. MVA.

- Denne praktiske ladeløsningen er en viktig del av Nissan LEAF lanseringen i Norge. Takket være løsningen som er utviklet i samarbeid med norske Proxll AS, kan Nissan LEAF-eiere i stor grad oppleve friheten som til nå har vært forbeholdt konvensjonelle biler, sier Guillaume Cartier, Administrerende Direktør i Nissan Nordic Europe Oy.

Prisen på Nissan LEAF er 255.000 kroner og bilen er unntatt både engangsavgift og MVA. Batteriet er inkludert i prisen med 5 år/100.000 km garanti og LEAF kommer fullt utstyrt med aircondition, satellittnavigasjon, ryggekamera, hurtiglade-kobling og det innovative smarttelefonsystemet, der eierne kan styre bl.a. oppvarming og kjøling av bilen før kjøring, fra sin mobiltelefon.

Den norske modellen kommer i tillegg med følgende som standard tilpasset det norske klimaet:
Oppvarmede forseter
Oppvarmede bakseter
Oppvarmede sidespeil
Oppvarmet ratt
Oppvarmet batterisystem
Salget av Nissan LEAF og ladeløsningen begynner i september hos utvalgte Nissan EV (Electric Vehicle) forhandlere. Hvilke forhandlere dette er annonseres før salgsstart. Kunder som bestiller bilen i september kan forvente levering av bilen fra siste kvartal 2011.

En velkomstpakke blir levert med bilen fra Elbilforeningen i Norge. Pakken inneholder en nøkkel som gir tilgang til over 2000 offentlige ladepunkter over hele landet og et CO2-sertifikat som viser at bilen kjøres på ren, fornybar energi.