NISSAN LANSERER NYTT STRØMFORSYNINGSSYSTEM VIA NISSAN LEAF

Nissan Motor Co., Ltd. har lansert et nytt system som gjør at strøm fra lithium-ion-batteriene i Nissan LEAF kan overføres til husholdninger. Dette er en del av selskapets arbeid for et samfunn med null utslipp.
Det nye systemet ble introdusert ved ‘Kan-kan-kyo'*1, et hus bygget foran Nissans globale hovedkontor av Sekisui House Ltd. Nissan vil fortsette arbeidet og se hvordan dette kan tilpasses og tilkobles det eksisterende strømforsyningssystemet. Nissan, i samarbeid med en lang rekke partnere innen både utvikling og salg, satser på å starte salget av systemet i inneværende regnskapsår.
Med dette systemet blir elektrisitet som er lagret i en Nissan LEAF overført til huset. Dette skjer ved at bilen kobles opp mot husets koblingsskap ved hjelp av en kontakt til LEAFs hurtigladningsinngang.
Systemet gjør at Nissan LEAF kan brukes til å lagre strøm til hus i tilfeller med strømbrudd eller strømmangel. Lithium-ion-batteriene kan lagre opp til 24 kWh med strøm, nok til to dagers*2 forbruk for et japansk hus.
Ifølge Nissan gir systemet husholdninger stabil strømtilførsel i løpet av en dag ved at det reduserer belastningen på den eksisterende strømforsyningen. Det skjer ved at det lades og lagres strøm, som er generert om natten med bærekraftige metoder som solenergi, i Nissan LEAF. Dette er strøm som senere kan brukes i perioder med høy belastning. Systemet kan ikke bare tilføre strøm fra kjøretøyet, det kan også lade kjøretøyet. Eksisterende eiere av Nissan LEAF kan også benytte det nye systemet*3.

【Systemoversikt】
◆ Strømkontrollsystem (PCS)
- Effekt: ​6kW
- Kontrollsystem:​ Sinusoidal PWM System
- Systemspenning:​200V en-fase, tre ledningers-system
◆ Brukerpanel/-display
- Display for å skifte elektrisk lading mellom tilførsel
- Batteristrøm, utgående spenning og display av utgående strøm
◆ Nissan LEAF tilkoblingsspesifikasjon
- Hurtigladingskontakt (CHAdeMO-spesifikasjon)
◆ Nissan LEAF
- Samsvarer med tilførselssystem for elektrisitet

*1: ‘Kan-kan-kyo'
Et demonstasjonshus bygget av Sekisui House som en del av ‘Smart Network Project', som igjen er en del av et større offentlig prosjekt i regi av det japanske innenriks- og kommunikasjonsdepartementet.
Hus: Trestruktur SHAWOOD, ‘The Gravis', med miljøvennlig residens ‘Green First'-spesifikasjon
Adresse: 5-1-17, Minatomirai, Nishi-ku, Yokohama City, Kanagawa (Block 54)
URL: http://www.sekisuihouse.co.jp/snpj-kankankyo/
Organisatorer av "Smart Network Project": NTT DOCOMO, INC., NEC Corporation, NAMCO BANDAI Games Inc. og Sekisui House Ltd.
*2 Gjennomsnittlig daglig strømforbruk for et typisk japansk hjem: 10~12 kWh/dag
*3 Må tilpasses strømforsyningssystemet separat.