SALGET AV 100 % ELEKTRISKE NISSAN LEAF STARTER I NORGE DENNE HØSTEN

Oslo (06.07.11) - Salget av den 100 % elektriske Nissan LEAF starter i Norge denne høsten. Norge blir dermed det niende markedet i Europa til å selge denne prisvinnende nullutslippsbilen.

 

Til 255 000 kr vil Årets Bil i Europa, og i verden, koste omtrent det samme som en vanlig kompakt familiebil, men med betydelig lavere driftskostnader. Prisen omfatter batteriet (som leveres med en fem års/100 000 km garanti), et fem års abonnement på det unike telematikksystemet og en elbilspesifikk veihjelp. Driftskostnadene i Norge anslås til å bli mindre enn kr.12.00 per 100 km.

 

Nissan LEAF er fritatt fra engangsavgift og merverdiavgift i Norge. Bilen er også fritatt fra offentlige parkerings- og veiavgifter, som bompenger.

 

"Vi er sikre på at Nissan LEAF, med sin praktiske familiestørrelse, null utslipp og svært lave driftskostnader, vil appellere til kundene i Norge, slik som den har appellert til mange tusen andre kunder rundt om i verden," sier Guillaume Cartier, administrerende direktør i Nissan Nordic Europe.

 

Interesserte kunder bør klikke seg inn på Nissan hjemmeside - http://www.nissan.no/ - der de kan finne mer informasjon om denne banebrytende bilen.

 

Nissan LEAF leveres utstyrt med klimaanlegg, navigasjon, ryggekamera, hurtigladingskontakt og en innovativ smarttelefon tilkobling. Smarttelefontilkoblingen lar brukerne fjernstyre oppvarming og kjøling av bilen ved hjelp av mobiltelefonen mens den er koblet til strømnettet, noe som bidrar til bedre rekkevidde for bilen.

 

Bilen leveres også med følgende utstyr for det nordiske klimaet:

 

  • oppvarmede forseter
  • oppvarmede bakseter
  • oppvarmede speil
  • oppvarmet ratt
  • batterivarmesystem

 

Leveringer av Nissan LEAF, som har en rekkevidde mellom ladingene på opp til 175 km basert på tester i henhold til New European Driving Cycle (NEDC), har allerede startet i Storbritannia, Nederland, Irland og Portugal. Salget av bilen har også startet i Sveits, Frankrike, Spania og Belgia. Kundene i disse markedene kan forvente å motta bilene sine om kort tid. De første kundeleveringene i Norge forventes å skje mot slutten av året.

 

Nissan LEAF mottok nylig 5-stjerners klassifisering fra European New Car Assessment Programme (Euro NCAP), noe som gjør den til en av de sikreste bilene på europeiske veier.

 

For bilder og videoer av Nissan LEAF, gå til: newsroom.nissan-europe.com

 

###

 

 

 

Nissan Nordic Europe er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 170 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland.

 

Om Nissan i Europa

Nissan har om lag 12500 ansatte i sin europeiske virksomhet innenfor design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salg og markedsføring. I kalenderåret 2010 solgte selskapet 555 000 biler i 47 markeder i Vest- og Øst-Europa inkludert Russland. I tillegg produserte selskapet totalt 527 966 biler i sine fabrikker i Spania og Storbritannia.