NISSAN LEAF FÅR SIKKERHETS-TOPPSCORE FRA EURO NCAP

--Den første 100 % elektriske bilen som noen gang har fått fem stjerner--

Den uavhengige organisasjonen European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) har i sine strenge kollisjonstester gitt den 100 % elektriske Nissan LEAF det høyeste nivået innen bilsikkerhet. Nullutslippsbilen mottok fem stjerner, og LEAF er den første elektriske bilen som noen gang har oppnådd denne utmerkelsen.

Den regjerende Årets bil i Europa og i Verden oppnådde 89 % score for beskyttelse av voksne og 83 % for beskyttelse av barn samt 84 % score for bilens innebygde sikkerhetssystemer som omfatter elektronisk stabilitetskontroll (ESC) og en hastighetsbegrenser som standard. Den kompakte familiebilen fikk også en over gjennomsnittlig 65 % score for fotgjengersikkerhet, blant annet på grunn av den lave fronten på bilen.

"Nissan LEAFs resultater i disse tøffe sikkerhetstestene synliggjør de tekniske løsningene som er bygget inn i bilen og beviser at denne innovative 100 % elektriske bilen er det perfekte valget for daglig familiebruk. Ikke bare inneholder Nissan LEAF plassen, de praktiske funksjonene og ytelsene som sine konvensjonelle rivaler, den er også en av de sikreste bilene på veien," sa Pierre Loing, viseadministrerende direktør for produktstrategi og planlegging i Nissan International SA, Nissans hovedkvarter i Europa, og leder for selskapets forretningsenhet for nullutslipp.

"Nissan LEAF beviser at elbiler kan oppnå de samme sikkerhetsnivåene som tradisjonelle biler. Standarden er nå satt for neste generasjon av slike biler på det europeiske markedet," sa generalsekretær for Euro NCAP Michiel van Ratingen.

Sikkerhetsvurderingen av Nissan LEAF fulgte standard Euro NCAP prosedyre med tester av frontkollisjon, sidekollisjon, sidestolpekollisjon og nakkesleng. Bilens 48 lithium-ion batterimoduler, som er plassert i et spesielt rom under gulvet motsto alle disse kollisjonene uten problemer.

I tillegg var elbilens batterisystem slått på under crash-simuleringene for å teste de innebygde sikkerhetstiltakene i det elektriske systemet som omfatter automatisk utkobling i tilfelle en ulykke. Bilen besto disse testene uten problemer.

"Vi er ikke overrasket over disse resultatene," sa Jerry Hardcastle, Nissans viseadministrerende direktør for bildesign og utvikling. "Nissan LEAF har vært gjenstand for mer testing enn noen annen bil vi har produsert. I tillegg til den konvensjonelle kollisjonsbarrieren og sidekollisjonstestene har vi testet det elektriske systemet på alle måter for å sikre at det aldri vil bli overladet og at isolasjonsprogrammet fungerer som det skal i tilfelle en kollisjon."

Euro NCAP resultatet kommer mindre enn en måned etter at Nissan LEAF ble tildelt Top Safety Pick karakteren fra Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) i USA og er den andre femstjerners plasseringen for Nissan i Europa i år. I februar fikk den kompakte crossover-en Nissan Juke også topplassering.

Nissan LEAF, som kom i salg i Japan, USA og deler av Europa i begynnelsen av dette året, har en rekkevidde mellom ladingene på opp til 175 km, slik det er testet i henhold til New European Driving Cycle (NEDC).

Familiebilen drives av en egenutviklet kompakt elektrisk motor og inverter som er plassert i fronten av bilen og som driver forhjulene. AC motoren utvikler 80 kW og har 280 Nm dreiemoment, nok til en maks. hastighet på 145 km/t.

Nissan LEAF leveres fullt utstyrt med funksjoner som aircondition, satellittnavigasjon, ryggekamera, hurtigladekontakt og innovativ smarttelefon-styring.

###


Om Nissan i Europa
Nissan har om lag 12 500 ansatte i sin europeiske virksomhet innenfor design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salg og markedsføring. I kalenderåret 2010 solgte selskapet 555 000 biler i 47 markeder i Vest- og Øst-Europa inkludert Russland. I tillegg produserte selskapet totalt 527 966 biler i sine fabrikker i Spania og Storbritannia.

Nissan Nordic Europe er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 170 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland.