QASHQAI LEDER KVALITETSLØPET

Uavhengig undersøkelse avslører at Nissans crossover er mer pålitelig enn rivalene
QASHQAI er blant de mest pålitelige bilene i sin klasse ifølge ADAC
Europas mest populære kompakte crossover og den femte mest solgte bilen i det europeiske C-segmentet
Salget trosser tyngdekraften og har økt hvert år siden lanseringen i 2007
Mer enn 835.000 enheter solgt i Europa til nå - og 1 million solgt globalt*
Nissan NOTE og den utgående Nissan Micra får også positive karakterer som "svært pålitelig" av ADAC
Alle de tre modellene er bygd i Storbritannia og understreker kvaliteten på Nissans produkter som er bygd i Europa
For fjerde år på rad har Nissan Qashqai fått toppkarakter i en av Europas mest krevende kvalitetsundersøkelser.

Den populære crossoveren har oppnådd anerkjennelsen "svært pålitelig" fra ADAC bilhjelporganisasjon i Tyskland, som er Europas største bilorganisasjon med mer enn 16 millioner medlemmer. Den ledende japanske modellen i sitt segment, QASHQAI, ble bare slått av tyske toppmerker og kom på sjetteplass (av 22) i sin klasse, foran viktige konkurrenter som VW Tiguan, Ford Kuga og Toyota RAV4.

QASHQAI var ikke den eneste Nissan-modellen som fikk anerkjennelse i ADACs driftsstansoversikt for 2010 (Pannenstatistik). Nissan NOTE kom på femteplass i sin klasse (av 23) og kan vise til fire år med kontinuerlig "svært pålitelig" karakter, mens den utgående Nissan Micra oppnådde "svært pålitelig" status i 2009 og 2010.

QASHQAI og NOTE bygges i Europa av Nissan Motor Manufacturing UK (NMUK), slik Micra ble før Sunderland-fabrikken banet veien for JUKE-produksjon.

QASHQAI er ikke fremmed for suksess hos ADAC. Tidligere dette året kom den på tredjeplass i organisasjonens årlige "Gelber Engel" (Gule engel) pris, som tar for seg pålitelighet og kundetilfredshet. Den ble bare slått av en Audi og en Porsche.

- Disse enestående resultatene understreket den eksepsjonelle kvaliteten i bilene som bygges av NMUK. Vi er spesielt stolte av QASHQAI, vår mestselgende modell i Europa. Resultatet i ADAC-undersøkelsene viser hvordan vi fortsetter å levere toppkvalitet når vi arbeider hardt for å tilfredsstille den store etterspørselen etter denne enestående modellen, sa Simon Thomas, Senior Vice President i Nissan Europe.

De gjennomgående høye kvalitetsnivåene som oppnås med den siste generasjonen av Nissan-biler er et direkte resultat av en koordinert og fokusert strategi i Europa, ledet av et dedikert spesialistteam av eksperter fra Nissans europeiske avdelinger for ettersalg, kvalitetssikting, forskning og utvikling, og produksjonsanleggene i Storbritannia og Spania.


QASHQAIs SUKSESS
Nissan QASHQAI ble lansert i 2007 som et innovativt og attraktivt alternativ til de vanlige stasjonsvognene, som dominerer det europeiske C-segmentet. Dens tiltalende kombinasjon av SUV-utseende og de praktiske kvalitetene i en mer konvensjonell familiebil skapte det kompakte crossover-segmentet. QASHQAI ble en umiddelbar salgssuksess og fortsetter å dominere segmentet; dens popularitet fikk et ekstra løft med en betydelig ansiktsløfting i 2010, noe som bedret bilens kvalitet og raffinement ytterligere.

Siden lanseringen er det solgt mer enn 835 000 QASHQAI-er i Europa og sikrer dermed crossover-kronen for Nissan... og det er en posisjon som blir sterkere takket være populariteten til QASHQAIs lillebror JUKE som ble lansert i fjor.

QASHQAI er nå den femte mestselgende modellen i C-segmentet i Europa bak fire tradisjonelle stasjonsvogner - VW Golf, Renault Megane, Ford Focus og Opel Astra - og har dermed en markedsandel på 4,9 prosent.

Den leveres i to versjoner - femseteren QASHQAI og sjuseteren QASHQAI+2 - du kan velge mellom to bensin- og to dieselmotorer og forhjulsdrift eller Nissans intelligente ALL-MODE firehjulsdrift.


ADACs driftsstansresultater 2010
Mellomstore biler Små biler
1: BMW X3 1: MINI
2: Mercedes-Benz C-class 2: Peugeot 207
3: BMW 3-series 3: Mitsubishi Colt
4: Mercedes-Benz SLK 4: Opel Meriva
5: Audi A4 5: Nissan NOTE
6: Nissan QASHQAI 6: Skoda Roomster
7: VW Tiguan 7: Dacia Sandero
8: Mercedes-Benz CLK 8: Ford Fusion
9: Skoda Octavia 9: Mazda 2
10: Ford Kuga 10: VW Polo
11. VW Passat 11. Opel Corsa
12. Toyota RAV4 12. Renault Clio
13. Toyota Avensis 13. Ford Fiesta
14. Hyundai Tucson 14. Citroen C3
15. Mazda 6 15: Nissan MICRA
16. VW Sharan 16. Skoda Fabia
17. Volvo S40/V50 17. Peugeot 206
18. Renault Laguna 18. Toyota Yaris
19. Peugeot 407 19. Renault Modus
20. Ford Mondeo 20. Honda Jazz
21. Ford S-MAX 21. Fiat Punto
22. Opel Vectra 22. Seat Ibiza/Cordoba
23. Hyundai Getz

# # #

* Qashqai produseres nå ved Sunderland-fabrikken i Storbritannia og ved Kyushu-fabrikken i Japan, samt ved Dongfeng Nissans Huadu anlegg og Zhengzhou Nissans andre produksjonsanlegg i Kina.Merknad til redaktøren:

For å sikre at ADACs Pannenstatistik gir et ekte bilde av en bils kvalitet dekker den modeller som er mellom ett og seks år gamle, og som har et salg i Tyskland på mer enn 7000 enheter per år. ADAC analyserer alle driftsstanstilfeller som organisasjonen håndterer og resultatene publiseres i organisasjonens magasin, ADAC Motorwelt, som leses av om lag 19 millioner lesere.

###


Om Nissan i Europa
Nissan har om lag 12 500 ansatte i sin europeiske virksomhet innenfor design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salg og markedsføring. I kalenderåret 2010 solgte selskapet 555 000 biler i 47 markeder i Vest- og Øst-Europa inkludert Russland. I tillegg produserte selskapet totalt 527 966 biler i sine fabrikker i Spania og Storbritannia.

Nissan Nordic Europe er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 170 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland.