Neste kapittel i historien om Nissan X-Trail er UEFA Champions League-finalen

  • Det lanseres en ny og oppgradert versjon av Nissans flaggskip som en del av UEFA Champions League-feiringen
  • Forbedringene innebærer oppgradert eksteriørdesign, en mer raffinert kupé, ny og innovativ teknologi og mer praktisk funksjonalitet
  • Den nye X-Trail blir tilgjengelig med ProPILOT for autonom kjøring
  • Oppgraderingene styrker X-Trails posisjon som den perfekte bilen for familieeventyr.
  • Nissan er den offisielle bilpartneren for UEFA Champions League

 

2.6.2017 – Nissan X-Trail er verdens mestselgende SUV og UEFA Champions League er verdens største årlige sportsturnering. Så hvilket sted er vel bedre for lansering av et nytt kapittel i suksesshistorien om Nissan X-Trail, enn under et eksklusivt arrangement bare noen timer for selve finalen?

 

Den oppgraderte X-Trail er den største modellen i Nissans utvalg av crossovere, og har nå enda bedre kvalitet og raffinement.  Dette inkluderer et særpreget og robust eksteriørdesign, interiør av høy kvalitet med nye funksjoner og nye, innovative teknologier som gjør kjøringen enda enklere.

 

Kunder får også bedre praktisk funksjonalitet. An matchvinner blant spillerne fra Juventus og Real Madrid vil være den nye elektriske bakluken som betjenes ved å vifte med foten under støtfangeren bak!

 

X-Trail er en 5- eller 7-seter crossover med høy kapasitet der oppgraderingene er basert på kunders tilbakemeldinger og er utformet for å styrke sin posisjon som den perfekte bilen for familieeventyr.

 

Den oppgraderte fronten på X-Trail inkluderer en bredere V-Motion-grill, sammen med et nytt støtfangerdesign i bilens farge og ny, elegant finish i Gloss Black.

 

De oppgraderte hovedlysene er en moderne versjon av kjørelysenes boomerang-signatur. Det skilles nå mer mellom halogenlys og fulle LED-lys, og bilen leveres nå med adaptivt frontlyssystem (AFS) for første gang. Tåkelysene er blitt rektangulære i stedet for runde.

 

Støtfangeren bak er oppgradert for å gi bilen et mer robust utseende med nye forkrommede detaljer. Lyssignaturen er oppgradert til full LED. Profilen til X-Trail er også oppgradert med nye 17” og 18” felgdesign, i tillegg til forkrommede sidelister på flaggskipet Tekna.

 

X-Trail kan leveres i fire nye farger – Orange Pearl, Red Pearl, Blue Pearl Metallic og Dark Brown Pearl – i tillegg til de seks andre karosserifargene fra forgjengeren.

 

Interiøret er oppgradert med et nytt D-formet ratt, noe som gjør det enklere for føreren å stige inn og ut av bilen. Føreren har også bedre oversikt over instrumentene samt nye, brukervennlige 4-veis kontrollenheter for å kunne konsentrere seg mer om veien foran. Nå tilgjengelig med integrert oppvarming for aller første gang

 

Det er brukt nye materialer i kupeen, inkludert på setene det skinnet nå er av enda høyere kvalitet. Oppvarmede seter er tilgjengelig både i forsetene og baksetet for aller første gang. Et nytt skinninteriør i Black og Tan er tilgjengelig på Tekna-versjonen.

 

For å oppfylle kundebehovene for et lydanlegg av høy kvalitet, er Tekna nå utstyrt med det helt nye BOSE Premium lydsystemet med 8 høyttalere som standard. Dette er det mest komplette lydsystemet noensinne i en europeisk Nissan-bil.

 

DAB-radio er standard for første gang, og satellittnavigasjonen på NissanConnect-berøringsskjermen har et nytt og smart brukergrensesnitt med et mer app-lignende utseende for enklere bruk. Bilen leveres med en ny haifinneantenne for bedre signalmottak og moderne design.

 

Det allsidige interiøret i den nye X-Trail gjør den perfekt for familieeventyr.

Bilen har meget god plass og komfort, inkludert klasseledende beinplass på andre seterad. Bilen er utstyrt med smarte oppbevaringsløsninger og praktiske funksjoner som skyving/nedfelling av andre seterad.

 

Takket være det oppgraderte interiøret, er bagasjerommet på den nye X-Trail større enn tidligere med bedre VDA-kapasitet, dvs. fra 550 liter til 565 liter på 5-seterversjonen. Total bagasjekapasitet er 1 996 liter når alle setene er nedfelt.

 

Bagasjerommet i X-Trail leveres med Nissans innovative bagasjebrettsystem med hyller og bagasjeromsdelere som kan justeres i 9 ulike konfigurasjoner. Dette systemet inkluderer et skjult rom for oppbevaring av verdisaker, noe som gjør bilen til en perfekt base for utendørs familieaktiviteter.

 

For førere som ønsker enda mer fleksibilitet og større frihet, vil den nye X-Trail være tilgjengelig med ProPILOT autonom kjøreteknologi i løpet av 2018. ProPILOT vil kontrollere styring, akselerasjon og bremsing i ett kjørefelt på motorveien både ved høy trafikk og i høye hastigheter.

 

Dette er ett av Nissan Intelligent Mobility-systemene som nå er tilgjengelig på X-Trail. Andre teknologier inkluderer intelligent nødbremsing med fotgjengervarsel og Rear Cross Traffic Alert. Hvis føreren rygger når det registreres biler som nærmer seg, vil systemet avgi både lys- og lydsignaler.

 

Motorutvalget består av tre effektive motorer, og inkluderer en 2,0 l 177 hk dieselmotor som ble lansert i fjor. Dette betyr at kunder kan finne sin perfekte X-Trail etter sine behov, og de kan velge mellom bensin- og dieselmotor, 6-trinns manuell girkasse eller CVT XTronic automatgir, 2WD eller 4WD samt 5- eller 7-seter.

 

Mer informasjon om motorutvalget finner du nedenfor:

 

Motor

1,6   130 hk diesel

1,6   130 hk diesel

1,6   130 hk diesel

2,0   177 hk diesel

2,0   177 hk diesel

2,0   177 hk diesel

1,6   163 hk bensin

Girkasse

6MT   (2WD)

6MT   (4WD)

CVT   (2WD)

6MT   (4WD)

CVT   (2WD)

CVT   (4WD)

6MT   (2WD)

CO2   (g/km)

129

139

135

149

148

158

145

Blandet   kjøring (l/100km)

4,9

5,3

5,1

5,6

5,6

6

6,2

Alle tall gjelder med 17” felger

 

 

Philippe Saillard, Senior Vice President, Sales & Marketing, Nissan Europe, sier: «Nissan er den offisielle bilpartneren for UEFA Champions League, og fotball er høyt elsket av familier over hele verden. Hva er vel et bedre sted å lansere den nye Nissan X-Trail, den perfekte bilen for familieeventyr, enn under UEFA Champions League-finalen 2017 i Cardiff.»

 

Over 3,7 millioner X-Trail (inkludert USA der X-Trail selges som Rogue) er solgt siden første generasjon ble lansert i 2000. Dette inkluderer nesten en halv million biler i Europa der X-Trail er svært populær.

 

Det er solgt ca. 115 000 enheter i Europa siden tredje generasjon ble lansert i 2014, og etterspørselen har vært stigende hvert år. Salget ble doblet fra 2014 til 2015, og økte deretter med 40 % i 2016.

 

I regnskapsåret 2016 var X-Trail (inkludert Rogue) verdens mest populære SUV med 766 000 solgte biler, mer enn noen annen konkurrerende modell.

 

Den nye Nissan X-Trail er i salg fra høst 2017.