Nye Nissan X-Trail: Verdens mest solgte SUV er blitt enda bedre

  • Nissan fornyer og oppgraderer flaggskip-versjon av vår mestselgende crossover
  • Forbedret med oppgradert eksteriørdesign, mer raffinert kupé, ny og innovativ teknologi og mer praktisk funksjonalitet
  • Utstyrsnivået N-Connecta lanseres for aller første gang på X-Trail
  • Nye X-Trail vil bli tilgjengelig med ProPILOT autonom kjøring
  • I salg fra høsten 2017

 

16.6.2017 – Nissan X-Trail er verdens mest solgte SUV, og er nå tilgjengelig med en rekke oppgraderinger som forbedrer modellen vesentlig. Endringene består i et nytt særpreget og robust eksteriørdesign, interiør av høy kvalitet med nye funksjoner, mer praktisk funksjonalitet for føre og nye, innovative teknologier som gjør kjøringen enda tryggere.

 

Nissan X-Trail er kjent for sin skulpturerte og muskuløse styling med meislede linjer, høye hjulbuer og elegante kurver på panseret. I tillegg til dette har den nye versjonen en oppgradert front med nye, dynamiske og mer eksklusive stylingdetaljer.

 

Det praktiske interiøret i den nye X-Trail gjør den perfekt for familieutflykter.

Bilen har fått enda større bagasjerom og byr ellers på klasseledende beinplass på andre seterad og generelt høy komfort. Den er utstyrt med smarte oppbevaringsløsninger og praktiske funksjoner som skyving/nedfelling av andre seterad. På 7-seters versjoner, som står for 40% av det europeiske salget, er adkomsten til tredje seterad både enkel og praktisk.

 

For å oppfylle kundebehovene for et lydanlegg av høy kvalitet i den nye X-Trail, er Tekna nå utstyrt med det helt nye lydsystemet med 8 høyttalere som standard. Lydsystemet fra BOSE, Nissans eksklusive audiopartner, er utstyrt med to 25 mm diskanthøyttalere nederst på frontruten, en 165 mm basshøyttaler i hver framdør og en 130 mm mellomtonehøyttaler i hver bakdør.

 

 

Utstyrsnivåene på X-Trail er nå utvidet med N-Connecta for aller første gang, noe som gir flere valgmuligheter, økt verdi og mer funksjonalitet.

 

For førere som ønsker enda mer fleksibilitet og større frihet, vil den nye X-Trail være tilgjengelig med ProPILOT autonom kjøreteknologi.

 

Oppgraderingene er basert på kundenes tilbakemeldinger og er utviklet for å styrke X-Trails posisjon som den perfekte bilen for familieutflukter.

 

Den nye Nissan X-Trail ble avduket tidligere denne måneden under et spesialarrangement i Cardiff i Wales bare noen timer før UEFA Champions League-finalen. Bilen vil være i salg i Europa i løpet av høsten 2017.

 

 

Mer detaljert om den nye Nissan X-Trail

 

X-Trail er en av de viktigste modellene for Nissan. Crossoveren kan leveres både som 5- og 7-seter for eventyrlystne familier, og er Nissans mestselgende bil globalt.

 

Over 3,7 millioner X-Trail (inkludert USA der X-Trail selges under navnet Rogue) er solgt siden første generasjon ble lansert i 2000. Dette inkluderer nesten en halv million biler i Europa, der X-Trail er svært populær. Det er solgt ca. 115 000 enheter i Europa siden tredje generasjon ble lansert i 2014, og etterspørselen har vært stigende hvert år. Salget ble doblet fra 2014 til 2015, og økte deretter med 40% i 2016.

 

Bilen setter også nye rekorder. I regnskapsåret 2016 var X-Trail (inkludert Rogue) verdens mest populære SUV med 766 000 solgte biler, mer enn noen annen konkurrerende modell.

 

X-Trail har fortsatt utviklingen: I 2016 lanserte Nissan en ny 2-liters 177 hk dieselmotor for kunder som krever høyere motoreffekt. Den er også tilgjengelig i kombinasjon med automatgir.

 

Ikke overraskende er Nissan X-Trail en favoritt blant eierne. Bilen har en enestående kunderating på 8,9 av 10 fra det uavhengige rating-selskapet Reevoo.

 

Som med alle andre Nissan-modeller, er alle oppgraderinger gjennomført med tanke på kundene og er basert på deres tilbakemeldinger. Resultatet er en oppgradert X-Trail med et særpreget og robust eksteriørdesign, interiør av høy kvalitet, praktisk funksjonalitet for eiere og nye,innovative funksjoner.

 

 

Nytt og robust eksteriørdesign

 

Nissan X-Trail har alltid vært kjent for sin skulpturerte og muskuløse styling med meislede linjer, høye hjulbuer og elegante kurver på panseret. I tillegg til dette har den nye versjonen en oppgradert front med nye, dynamiske og mer eksklusive stylingdetaljer.

 

Nissans nyeste V-Motion grill er bredere enn tidligere for å gi bilen et mer kraftfullt utseende på veien, og utformingen står i stil med støtfangeren under. Det oppgraderte designet tar i bruk X-Trails karosserifarge i enda større grad enn tidligere med synlig, svart plast i en ny og elegant svart glanset utførelse.

 

De oppgraderte hovedlysene rammer inn grillen, og skaper større forskjell mellom halogenlysene på Visia, Acenta og N-Connecta og de fulle LED-lysene på Tekna. De oppgraderte hovedlysene er en moderne versjon av kjørelysenes boomerang-signatur på X-Trail.

 

For modeller med fulle LED-lys, har nærlysene nå også adaptivt frontlyssystem (AFS). Dette betyr dynamiske kurvelys tilpasset bilens hastighet og styringsforhold. Sammen med den nye Qashqai, er dette er første gang AFS brukes i en europeisk Nissan-bil, og betyr bedre belysning i svinger for å få optimal sikt og sikkerhet under kjøring. Fjernlysmønsteret er nå bredere enn tidligere, noe som forbedrer sikten.

 

Tåkelysene foran er også endret. De er integrert i den nye støtfangeren foran, men er rektangulære i stedet for avrundede som tidligere. Tåkelys er standard fra N-Connecta og oppover.

 

Parkeringssensorene foran er også oppgradert, slik at de nå er helt innfelt i støtfangeren.

 

Støtfangeren bak på den nye X-Trail er oppgradert for å gi bilen et mer robust utseende med nye forkrommede detaljer. Signaturen på baklysene er oppgradert til fulle LED-lys samtidig som parkeringssensorene foran også er forbedret.

 

Den største endringen av profilen til den nye X-Trail er en forkrommet sidelist nederst på dørene. Dette skaper et mer dynamisk utseende, og leveres som standard på Tekna. Et nytt utvalg av alufelger - 17” (Visia og Acenta) og 18” (N-Connecta) er nå standard, mens de eksisterende 19” felgene (Tekna) nå er overført fra den tidligere modellen.

 

Oppgraderingene har ført til  at bilen er blitt 50 mm lenger, dvs. 4 690 mm fra støtfanger til støtfanger. Både bredden (1 830 mm), høyden (1 710 mm) og akselavstanden (2 705 mm) er uendret på den nye X-Trail. De utvendige endringene har ikke påvirket den aerodynamiske ytelsen, og bilen har fortsatt en luftmotstand på 0,32 Cd.

 

Nye X-Trail er tilgjengelig med seks av de åtte tidligere fargene. I tillegg kommer fire nye – Orange Pearl, Red Pearl, Blue Pearl Metallic og Dark Brown Pearl.

 

 

Nytt, eksklusivt og mer raffinert interiør

 

Kupeen i den nye Nissan X-Trail har vært gjenstand for en rekke oppgraderinger for å skape et interiør av enda høyere kvalitet. Når føreren setter seg inn i bilen, er det helt nye rattet det første man legger merke til. Det står i stil med rattet i Nissans nyeste modeller globalt, og leveres som standard på alle X-Trail-modellene. Det D-formede rattet og horisontale basen gjør det enklere for føreren å stige inn og ut av bilen, samtidig som det gir interiøret et mer sportslig utseende.

 

Rattet er mer kompakt enn tidligere, og de tre eikene er slankere for å gjøre det enklere å se instrumentene. Både de 4-veis kontrollenhetene på kombimeteret (venstre eike) og cruisekontrollen (høyre eike) er nyheter med mer intuitiv bruk, i tillegg til at føreren kan konsentrere seg om veien foran.

 

Selve rattet er tykkere - fra 34 mm til 37,5 mm - for å gi føreren er mer komfortabelt og tryggere grep. Rattet leveres med detaljering i Satin Silver på den midtre eiken som står i stil med utformingen av bilens ikoniske V-Motion frontgrill. Integrert oppvarming er en helt ny funksjon, og leveres som standard på Tekna.

 

Enten kundene velger 5- eller 7-seters versjonen av X-Trail, leveres skinninteriør som standard på Tekna samt skinnseter med eksklusiv søm for skape en mer definert setekontur.

 

Oppvarmede seter både foran og bak (ikke tredje seterad) er nytt, og leveres som standard på Tekna. For kunder som er ute etter noe annerledes, kan man bestille et nytt totonet Tan/Black skinninteriør som ekstrautstyr på Tekna.

 

Andre oppgraderinger gir en følelse av høy kvalitet og økt raffinement i kupeen på den nye X-Trail. Nye kneputer i skinn på begge sider av midtkonsollen er nytt, mens området over hanskerommet har en mer moderne utførelse. Lufteventilene har nå en ny glanset utførelse i svart.

 

Den nye X-Trail har et bredere utvalg av dørtrekk for å skille de ulike utstyrsnivåene fra hverandre, mens oppbevaringsområdet i midtkonsollens armhviler har fått ny utforming. På modeller med CVT XTronic automatgir, er girvelgeren oppgradert med en ny girmansjett i skinn.

 

Det praktiske interiøret i den nye X-Trail gjør den perfekt for familieeventyr.

Bilen har minst like god plass og komfort som tidligere, inkludert klasseledende beinplass på andre seterad. Den er utstyrt med smarte oppbevaringsløsninger og praktiske funksjoner som skyving/nedfelling av andre seterad. På 7-seters versjoner, som står for 40 % av det europeiske salget, er adkomsten til tredje seterad både enkel og praktisk.

 

 

Elektrisk bakluke med håndfri funksjonalitet

 

X-Trails to høyeste utstyrsnivåer var tidligere utstyrt med elektrisk bakluke som standard. Denne funksjonen er nå forbedret på den nye X-Trail med håndfri funksjonalitet. Kunder med handleposer eller små barn i nærheten kan nå plassere foten midt under støtfangeren bak for å aktivere åpningsmekanismen.

 

Bagasjerommet på den nye X-Trail er også større enn tidligere. Takket være bedre design og smarte løsninger, har bagasjevolumet økt fra 550 liter til 565 liter på 5-seters versjonen med alle setene på plass. Bagasjekapasiteten på 7-seters versjoner (445 liter) er uendret. Total bagasjekapasitet er 1 996 liter når alle setene er nedfelt.

 

Bagasjerommet i X-Trail leveres med Nissans innovative bagasjebrettsystem med hyller og bagasjeromsavdelere som kan justeres i 9 ulike konfigurasjoner. Dette systemet inkluderer et skjult rom for oppbevaring av verdisaker, noe som gjør bilen til en perfekt base for utendørs familieaktiviteter.

 

 

Nytt BOSE Premium lydsystem

 

For å oppfylle kundebehovene for et lydanlegg av høy kvalitet i den nye X-Trail, er Tekna nå utstyrt med det helt nye lydsystemet med 8 høyttalere som standard. Lydsystemet fra BOSE, Nissans eksklusive audiopartner, er utstyrt med to 25 mm diskanthøyttalere nederst på frontruten, en 165 mm basshøyttaler i hver framdør og en 130 mm mellomtonehøyttaler i hver bakdør. To 115 mm basshøyttalere er plassert i et 7,7 liter skreddersydd kabinett montert i reservehjulbrønnen. En 8-kanalers digital forsterker fra BOSE med skreddersydde equalizer-innstillinger og digital signalbehandling er montert under passasjersetet.

 

Lydsystemet er fininnstilt for X-Trail, og resultatet er det mest komplette lydsystemet noensinne i en europeisk Nissan-bil. BOSE Premium lydsystem skaper et bredere lydbilde for en konsertlignende lytteopplevelse med klar akustikk og minimal forstyrrelse ved høyt volum.

 

Kundenes tilbakemeldinger har ført til en oppgradering av de to infotainmentsystemene i X-Trail. DAB-radio er standard og satellittnavigasjonen på NissanConnect-berøringsskjermen (standard på N-Connecta og oppover, ekstrautstyr på Acenta) har et nytt og smart brukergrensesnitt med et mer app-lignende utseende. Den nye X-Trail med NissanConnect-system er nå også utstyrt med en haifinneantenne for bedre mottak og et mer moderne utseende.

 

 

Ny N-Connecta for større valgmuligheter og økt verdi

 

Den nye X-Trail ble lansert med et nytt utstyrsnivå. For å støtte Visia, Acenta og Tekna, kan den nye X-Trail nå også velges med  N-Connecta, og akkurat som i andre Nissan-modeller ligger dette utstyrsnivået mellom Acenta og Tekna, dvs. det nest høyeste utstyrsnivået. Europeiske markeder har tidligere tilbudt spesialversjoner på dette punktet, så lanseringen av N-Connecta formaliserer dette.

 

Utstyrsnivået N-Connecta er utformet for å gi merverdi til kunden, og fokuserer på stil, intelligente kjøreteknologier og praktisk funksjonalitet. I tillegg til alt utstyr på Acenta, leveres N-Connecta med NissanConnect-infotainmentsystem, Intelligent Around View Monitor, intelligent nøkkel, takrails, parkeringssensorer foran og bak og håndfri funksjonalitet av den elektriske bakluken.

 

 

Nye Ny Nissan Intelligent Mobility-teknologier, inkludert ProPILOT autonom kjøring

 

Nissan Intelligent Mobility er navnet på merkets avanserte teknologier som gjør bilene mer attraktive ved å redefinere hvordan de kjøres, drives og integreres i samfunnet. Målet er å gjøre Nissan-førerne mer selvsikre, begeistret og tilkoblet samtidig som sikkerheten på veien forbedres.

 

I 2018 vil Nissan lansere ProPILOT på den nye X-Trail. Dette er første steg i Nissans reise mot autonom kjøring, og gir førerne større frihet ved å la teknikken bistå under kjøring.

 

ProPILOT vil kontrollere styring, akselerasjon og bremsing i ett kjørefelt på motorveien både ved høy trafikk og i høye hastigheter. Den er basert på tre teknologier – Lane Keep Assist (LKA), Intelligent Cruise Control (ICC) og Traffic Jam Pilot (TJP). ProPILOT er intuitiv i bruk, og kan aktiveres via en knapp på rattet i X-Trail. Informasjonen vil vises på kombimeteret mellom instrumentene. Du vil få mer informasjon om ProPILOT nærmere lanseringsdatoen.

 

Andre Nissan Intelligent Mobility-teknologier er også integrert i X-Trail. Rear Cross Traffic Alert, som reduserer risikoen for sammenstøt i lav hastighet når man rygger ut av en parkeringsplass, er nå tilgjengelig for aller første gang. Hvis føreren rygger når det registreres biler som nærmer seg, vil systemet avgi både lys- og lydsignaler.

 

Intelligent nødbremsing er integrert i X-Trail siden 2014, men er nå oppgradert med fotgjengervarsling. Denne innovative teknologien bidrar til å unngå eller redusere sammenstøt med fotgjengere med en frontmontert radar og et kamera.

 

Teknologien Stand Still Assist (SSA) er en nyhet på X-Trail, og kompletterer Hill Start Assist (HSA) på biler med manuell girkasse. SSA holder bilen stille i opptil 3 minutter, og deretter aktiveres parkeringsbremsen automatisk. SSA fungerer både i oppover- og nedoverbakker og på flatt underlag slik at føreren kan fjerne foten fra bremsen. Dette forbedrer sikkerheten, gir økt førertrygghet og reduserer tretthet. Det vises et grønt lys på instrumentpanelet når denne funksjonen er aktivert.

 

X-Trail også tilgjengelig med en rekke andre sikkerhetsteknologier, inkludert Traffic Sign Recognition, Intelligent Driver Alertness, Intelligent Park Assist, Intelligent Around View Monitor og Lane Departure Warning. Disse teknologiene øker kundens trygghet og deres tillit til bilen, noe som gjør X-Trail til den perfekte bilen for familieeventyr.

 

Den nye X-Trail opprettholder sine 5 stjerner i Euro NCAP.

 

 

Pålitelig kjøring: den nye X-Trail er like raffinert som tidligere

 

Pålitelig kjøring er det Nissan kaller et felles produktbidrag, og noe som er integrert i alle Nissan-biler i hele verden. Dette betyr smidig og raffinert kjøring på veien med presis og stressfri styring og gode kjøreegenskaper. Den pålitelige kjøreopplevelsen måles og standardiseres i tre scenarioer - på motorveien, på landeveien og bykjøring.

 

De pålitelige kjøreegenskapene i Nissan X-Trail er overført til den nye modellen, noe som gir kundene forutsigbar og trygg kjøring i hele bilens levetid.

 

Motorutvalget består av, akkurat som tidligere, tre effektive motorer, og inkluderer en 2-liter 177 hk dieselmotor som ble lansert i 2017. Dette betyr at kundene kan velge mellom bensin- eller dieselmotor, 6-trinns manuell girkasse eller CVT XTronic automatgir samt to-eller firehjulsdrift for å oppfylle alle kundebehov.

 

Mer informasjon om motorutvalget finner du nedenfor:

 

Motor

1,6 130 hk diesel

1,6 130 hk diesel

1,6 130 hk diesel

2,0 177 hk diesel

2,0 177 hk diesel

2,0 177 hk diesel

1,6 163 hk bensin

Girkasse

6MT (2WD)

6MT (4WD)

CVT (2WD)

6MT (4WD)

CVT (2WD)

CVT (4WD)

6MT (2WD)

CO2 (g/km)

129

139

135

149

148

158

145

Blandet kjøring (l/100 km)

4,9

5,3

5,1

5,6

5,6

6

6,2

Alle tall gjelder med 17” felger

 

 

Standardutstyr og ekstrautstyr

 

Nissan X-Trail leveres med seks kollisjonsputer som standard og førerassistansesystemer, inkludert ABS-bremser, Electronic Brakeforce Distribution og stabilitetskontroll. Annet standardutstyr inkluderer cruisekontroll med hastighetsbegrenser, Bluetooth-konnektivitet, manuelt klimaanlegg, elektrisk oppvarmede innfellbare sidespeil og alufelger.

 

Avhengig av utstyrsnivået som velges, kan man også velge panoramatak, skinninteriør, enveisglass, 2-soners automatisk klimaanlegg og takrails. Mye av utstyret på de øvre utstyrsnivåene er tilgjengelig som ekstrautstyr på de lavere utstyrsnivåene.

 

Annet ekstrautstyr inkluderer stylingplater og stylingrør på sidene. Originalt tilbehør fra Nissan inkluderer et hundegitter, takrails og et elektrisk tilhengerfeste med fast kule.

 

Utstyrsnivåene på den nye X-Trail kan variere etter de europeiske markedene, så ta kontakt med din lokale Nissan-representant for mer informasjon.