Slik finner du alltid en p-plass

5.7.2017 – Nissan kunngjorde i dag at den kommende nye Nissan LEAF vil bli merkets første globale modell tilgjengelig med ProPILOT Park. Teknologien bistår føreren med å parkere bilen.

 

ProPILOT Park hjelper sjåførene med en av de kjedeligste og utfordrende oppgaver relatert til bilkjøring. Det sørger dessuten for å gi selvtillit nok til at du kan parkere perfekt i nær sagt hvilken som helst situasjon.

 

Ved hjelp av sonarer og kameraer på den nye Nissan LEAF, sørger teknologien for at bilen parkeres inn på paralelle p-plasser eller inn på en p-plass med snuten eller hekken først.  Det hele skjer ved ved å aktivere en knapp og systemet håndterer selv gass, brems og styring. Føreren kan selv overvåke operasjonen og bryte inn ved å tråkke på bremsen hvis det er nødvending. Systemet skal tilpasse seg selv de trangeste bygater.

 

Parkeringsteknologi aktivert med kun én knapp representerer nok en milepæl i Nissans forpliktelse til å lansere avanserte førerassistanse-teknologier inn i massemarkedet. For å bidra til tryggere og bedre kjøreopplevelse vil utviklingen av ProPILOT-teknologien være en del av Nissans Intelligent Mobility, som igjen er merkets mål for utviklingen av nye biler når det kommer til hvordan de kjøres, er motorisert og integrert i samfunnet. 

 

Ved å lansere LEAF, verdens første masseproduserte elbil, så etablerte Nissan seg selv som en pioneer innen elbil-segmentet. I dag er Nissan LEAF verdens mest solgte elbil med mer enn 270 000 solgte eksemplarer på verdensbasis.

 

For de siste oppdateringer, følg #Nissan #LEAF #ElectrifyTheWorld og ta del i debatten.