Enkle ting kan være helt utrolig

19.7.2017 – Nissan annonserte i dag at neste generasjon Nissan LEAF vil bli levert med e-Pedal, en revolusjonerende teknologi som vil endre fullstendig på måten vi kjører bil.

 

Ved å trykke på en knapp i senterkonsollen, endrer teknologien gasspedalen i bilen om til en e-Pedal. Det vil si at den ikke bare lenger benyttes til å få bilen til å akselerere, men også til å bremse og stoppebilen kun med denne ene pedalen.

 

e-Pedal-teknologien er verdens første én-pedals-teknologi som gjør det mulig for fører å stoppe bilen fullstendig, også i en bakketopp samt holde den posisjonen i opp- eller nedoverbakker før den kan gjenoppta kjøringen momentant.

 

Sjåførene vil med dette være i stand til å gjøre unna 90 prosent av all kjøring ved bruk av kun én pedal. Det bidrar til å gjøre bilkjøring langt mer spennende og mindre slitsomt. Ved rushtrafikk og i køkjøring vil førerne ikke lenger trenge å bytte fra pedal til pedal, og på den måten forenkles selve kjøringen samtidig som den blir mer engasjerende.

 

e-Pedal-teknologien representerer nok en milepæl i Nissans forpliktelse til å utvikle og tilgjengeliggjøre avansert teknologisk utstyr til massemarkedet. For å gjøre bilkjøring tryggere og mer underholdende, utvikler Nissan denne teknologien som et ledd i Nissan Intelligent Mobility. Det er selskapets program for videre utvikling av hvordan biler skal kjøres, hvordan de blir motorisert og integrert inn i samfunnet. 

 

Ved lanseringen av Nissan LEAF, verdens første masseproduserte elbil, etablerte Nissan seg som en pioneer innen elektriske biler. I dag er Nissan LEAF verdens mest solgte elbil med mer enn 277 000 biler i hele verden.

 

For de siste oppdateringer følger du #Nissan #LEAF #ElectrifyTheWorld og tar del i debatten.

 

Vil du ha mer informasjon om Nissan Motor Co., Ltd. sine produkter, tjenester og vår forpliktelse til fornybar mobilitet, så besøker du Nissan-Global.com. Følg oss på Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn, og ta en titt på våre siste videoer publisert på YouTube.

 

 

iBruk den tradisjonelle bremsepedalen når det er behov for hard oppbremsing.