Undersøkelse avslører at 86% har bil med farge som ikke matcher personligheten

  • Mer enn 8 av 10 førere kjører bil i en farge som ikke matcher personligheten
  • Skarpe fargenyanser skal være førstevalgene, ikke konservative farger som sølv, svart og grå
  • Forskning viser at til tross for stadig flere muligheter for personliggjøring, kjører over halvparten av førerne i biler med nøytrale farger
  • Nissan oppretter Facebook Chatbot for å hjelpe kundene å finne den perfekte fargematchen Ta testen her: https://www.facebook.com/NissanMicraChatbotUK

 

 21.9.2017– De fleste førere kjører bil i en farge som ikke matcher personligheten. Dette er det oppsiktsvekkende resultatet fra en europeisk studie fra Nissan, og avslører at hele 86% av de som deltok valgte feil farge i utstillingslokalet.

 

Forskningen viser at selv om det finnes flere skarpe farger og personliggjøring enn noensinne, er bileierne fortsatt konservative når det gjelder valg av karosserifarge.*

 

Studien ble utført av Nissan for å feire personliggjøring av den helt nye MICRA. Omtrent en tredjedel av respondentene skulle valgt skarpere farger som oransje i stedet for tradisjonell grå og svart, basert på sin personlighet.

 

For å hjelpe kundene, har Nissan utviklet en innovativ Chatbot i samarbeid med den anerkjente fargepsykologen Karen Haller. Chatbot, via Facebook, fastslår brukerens personlighet og presenterer den perfekte MICRA fargematchen på kun to minutter. Kundene videresendes deretter til en online konfigurator der de kan konfigurere MICRA ytterligere. Klikk her for å ta testen.

 

Både forskningen og Chatbot ble utviklet ved hjelp av Karens ekspertise innen fargepsykologi. Med over 20 års erfaring, har hun jobbet med mange globale varemerker for å kunne forstå kunders fargevalg.

 

Den helt nye Nissan MICRA er en bil som er perfekt for kunder som er ute etter tøffe fargevalg. Bilen er tilgjengelig i 10 dristige eksteriørfarger, inkludert de vibrerende fargene Energy Orange og Pulse Green. Personliggjøringsprogrammet gjør at kundene kan velge  kontrastfarger på støtfangere, dører, felger og sidespeil. I tillegg kan også interiøret personliggjøres med fargeelementer på seter, dørpaneler og dashbord.

 

Salget av MICRA startet i mars, og ca. 22 % av MICRA-kundene personliggjør bilen sin, noe som er langt flere enn det som var forventet. Fornuftige priser har viktig for etterspørselen og kundene bruker i gjennomsnitt € 400 på personliggjøringen.

 

Studien besto av skreddersydde spørsmål for å kunne bestemme personligheten ut ifra analyse av atferd og preferanser. Denne teknikken brukes vanligvis for å angi en persons primære personlighet, for eksempel som en del av utvelgelsesprosessen under jobbintervjuer.

 

Funnene inkluderer:

 

-      86 % valgte en bil i en farge som ikke matcher personligheten

-      Omtrent 2/3 valgte mer tradisjonelle/konservative farger

-      38 % kjører for tiden en grå eller svart bil

-      53 % hevdet at fargen påvirket valg av bil

-      Av disse hevdet over halvparten at de valgte sin favorittfarge

 

Skarpe farger som oransje skulle stått øverst på listen basert på over 5 000 svar fra hele Europa. Innen personlighetsanalyse betyr disse fargene at personene innehar energiske, morsomme og optimistiske egenskaper.

 

Karen kommenterer: «Sosiale faktorer har mye å si for våre fargevalg. For eksempel er det vanlig at folk velger det trygge med nøytrale farger som svart, hvit eller grå i tider med økonomisk usikkerhet. derfor er jeg ikke overrasket over at 2/3 av førerne velger mer konservative farger på bilene sine.»

 

Karen fortsetter: «Ofte er fargevalgene våre basert på ambisjoner og svart blir ofte sett på som en ambisiøs farge relatert til høyteknologiske og innovative merker. Folk velger fargene de oppfatter som blant de mer raffinerte tingene i livet.»

 

Menneskelig respons til farger gjenspeiler tidlig barndom. Det er ikke alltid i samsvar med symbolikk eller en assosiasjon, men integrert i det vi ikke har kontroll over.

 

Mennesker reagerer forskjellig på farger, og med psykometrisk analyse kan en ekspert som Karen Haller forstå forholdet mellom personlighetstyper og fargeassosiasjoner.

 

Priyanka Gaitonde, Senior Colour Designer hos Nissan Design Europe, kommenterer: «Det viktigste med utformingen av den helt nye Nissan MICRA var å sette kunden i sentrum. Den nye Chatbot er en innovativ måte og en forlengelse av det vi startet med i designstudioet, nemlig å veilede kunder om farger som passer best for dem.»

 

###

 

MERKNAD TIL REDAKTØREN:

 

*Studien ble utført av OnePoll i juli 2017, og 1 000 respondenter som eier en bil i enten Frankrike, Tyskland, Spania, Italia og Storbritannia, deltok.

 

Følgende opplysninger kom frem, fordelt etter land:

 

Respondenter som kjører bil i en farge som ikke matcher personligheten

Storbritannia

Spania

Italia

Frankrike

Tyskland

81 %

87 %

90 %

84 %

87 %

 

Respondenter som kjører bil i mer tradisjonelle/konservative farger (hvit, svart, grå og sølv)

Storbritannia

Spania

Italia

Frankrike

Tyskland

56 %

62 %

72 %

56 %

64 %

 

Respondenter som for tiden kjører en grå eller svart bil

 

Storbritannia

Spania

Italia

Frankrike

Tyskland

Grå

10 %

24 %

34 %

10 %

10 %

Svart

18 %

17 %

21 %

18 %

27 %

 

28 %

41 %

55 %

28 %

37 %

 

Respondenter som hevdet at fargen påvirket valg av bil

 

Storbritannia

Spania

Italia

Frankrike

Tyskland

39 %

63 %

63 %

52 %

47 %

 

 

Respondenter som hevdet at de valgte sin favorittfarge

 

Storbritannia

Spania

Italia

Frankrike

Tyskland

45 %

63 %

67 %

53 %

64 %