Nye Nissan LEAF lansert i Europa:hever listen for masseproduserte elbiler

  • Nissan Intelligent Mobility-ikonet lanseres med høyere ytelse, lengre rekkevidde, nye sikkerhetsteknologier og konnektivitet
  • Den europeiske Launch Edition heter Nissan LEAF 2.ZERO og er tilgjengelig fra i dag i alle europeiske land

  

2.10.2017 – Nissan avduket i dag den nye Nissan LEAF i Europa, den nyeste versjonen av verdens mestselgende elbil med nullutslipp. Denne helt nye modellen er utstyrt med selskapets Nissan Intelligent Mobility-teknologi, og er oppgradert med lengre rekkevidde, dynamisk design, avanserte førerassistanseteknologier og bedre konnektivitet.

                                  

Philippe Saillard, Senior Vice President of Sales and Marketing i Nissan Europe, sa følgende under den offisielle europeiske lanseringen av LEAF under Nissan Futures 3.0 i Oslo: «Den helt nye Nissan LEAF er verdens mest avanserte helelektriske bil som er økonomisk tilgjengelig for en stor kundegruppe. Denne bilen er et Nissan Intelligent Mobility-ikon - vår fremtidsvisjon. Dette er en bil som er mer underholdende, mer spennende og mer tilkoblet enn alle andre masseproduserte elbiler i historien. Den er Simply amazing.»

 

Nissan Intelligent Power: e-drivlinjen som gir deg lengre rekkevidde og mer spenning

 

Den nye Nissan LEAF har en rekkevidde på 378 km (NEDC) på én enkelt lading slik at førerne kan kjøre lenger og samkjøre med det utvidede europeiske nettverket med CHAdeMO-hurtigladere. Den nye e-drivlinjen leverer 110 kW motoreffekt og 320 Nm dreiemoment, bedre akselerasjon og økt kjøreglede.

 

Nissan Intelligent Driving: teknologi som gir kjøreglede, bedre sikkerhet og reduserer stress

 

Smarte teknologier

 

Den nye Nissan LEAF er fullpakket med smart teknologi, inkludert ProPILOT avansert førerassistansesystem for en tryggere og mer komfortabel kjøring. ProPILOT bruker styring, bremsing og akselerasjon for å hjelpe sjåføren ved kjøring på veier med ett kjørefelt, som i  landeveiskjøring, eller pendling. I køsituasjon kan nye LEAF stoppe og starte uten hjelp av føreren. Den vil starte igjen og følge bilen foran når køen beveger seg igjen. Modellen har også ProPILOT Park som betyr at bilen kan parkere helt av seg selv.   

 

Økt kontroll, mindre stress

 

Den revolusjonerende e-Pedal-teknologien i den nye Nissan LEAF endrer kjørevanene ved å la førerne starte, akselerere, bremse ned og stoppe med gasspedalen. Når gasspedalen slippes helt, vil de hydrauliske og friksjonsbaserte bremsene brukes automatisk for å stanse bilen helt og bremseenergien regenereres for å lade batteriet. Bilen holder posisjonen selv i bratte bakker til føreren trykker på gasspedalen, noe som gjør kjøringen mye enklere enn tidligere.

 

Nissan Intelligent Integration: kobler batteristrøm til nasjonal infrastruktur

 

Den nye Nissan LEAF er ikke bare en elbil

 

Men den nye Nissan LEAF er også mye mer enn bare en helelektrisk elbil. Den er et mobilt energisenter utstyrt med unik, toveis ladekapasitet. Dette betyr at bilen kan levere energi tilbake til strømnettet. Bilen kan også returnere all overskytende ladekapasitet og stabilisere det lokale strømnettet takket være den innovative V2G (kjøretøy-til-strømnett teknologien) fra Nissan.

 

Elegant eksteriør

 

Det er ikke bare de avanserte teknologiene i nye Nissan LEAF som vekker oppmerksomhet. Dynamisk utseende og enestående aerodynamikk gjør bilen mer attraktiv for europeiske kunder. Alle som er kjent med Nissan-design vil gjenkjenne de boomerangformede frontlyktene, V-motion grillen i lyseblått og den blåaktige støtfangeren bak.

 

...og interiør

 

Den nye Nissan LEAF har et oppgradert interiør som er mer førerfokusert, og som kombinerer smart bruk av plass med optimal funksjonalitet. Det glidende, vingeformede dashbordet og Vibrant Blue søm i setene og på rattet, skaper en avslappet atmosfære og en følelse av høy kvalitet. Den nye 7” TFT-fargeskjermen viser viktige funksjoner, inkludert Safety Shield-teknologi, strømmåler og informasjon fra lyd- og navigasjonssystemene. Apple CarPlay og Android Auto er også integrert for bedre konnektivitet* (på utvalgte markeder).

 

En unik Launch Edition

 

For å feire den europeiske lanseringen av den helt nye andre generasjon Nissan LEAF, vil en helt unik versjon være i salg fra i dag i alle europeiske land: den nye LEAF 2.ZERO Limited Edition. Den ble allerede gjort tilgengelig for salg i Norge etter den globale visningen av bilen (6. september) og allerede har et stort antall kunder bestilt opp bilen. Denne versjonen er den første europeiske modellen som er utstyrt med Nissan ProPILOT-teknologi for en tryggere og mer komfortabel kjøreopplevelse. Prisen for denne godt utstyrte modellen starter på 274.000,- (i tillegg kommer leveringsomkostninger) og bilene vil leveres fra slutten av februar 2018.

 

 

Spesifikasjoner for 2017 Nissan LEAF

 

Eksteriør

 

Total lengde (mm)

4 480

Total bredde (mm)

1 790

Total høyde (mm)

1 540

Akselavstand (mm)

2 700

Sporvidde   foran/bak (mm)

1 530 -1 540/1 545 -1 555

Minimum   bakkeklaring (mm)

150

Luftmotstandskoeffisient   (Cd)

0,28

Dekk

205/55R16 eller   215/50R17

Bagasjerom (VDA)

435 l

 

Vekt/kapasitet

(kg)

Egenvekt

1 490-1 520

Kapasitet

5 passasjerer

Brutto   kjøretøyvekt

1 765-1 795

 

Batteri

 

Type

Litium-ion-batteri

Kapasitet

40 kWh

 

Elektrisk   motor

 

Navn

EM57

Maks. motoreffekt

110 kW (150 hk)/3   283~9 795 o/min

Maks. dreiemoment

320 Nm (32,6 kgf・m)/0~3 283 o/min

 

Ytelse

 

Rekkevidde

378 km

Ladetid (vanlig   lading)

16 timer (3 kW)
  8 timer (6 kW)

6 timer (7 kW)

Ladetid fra 0 til   80 % (hurtiglading)

40 minutter (50   kW)