Verdenspremiere på den nye Nissan e-NV200 med økt rekkevidde

  • Nytt 40 kWh batteri gir førerne 280 km NEDC-rekkevidde på én enkelt lading
  • En helelektrisk varebil som bidrar til å gjøre luftkvaliteten bedre i byer over hele Europa
  • Verdens første 7-seters helelektriske flerbruksbil

 

2.10.2017 – Nissan, som er en ledende elbilprodusent, har i dag kunngjort sin nye helelektriske varebil med null utslipp og økt rekkevidde. 

 

Det nye 40 kWh-batteriet for helelektriske e-NV200 gir 60 % økt rekkevidde og opptil 280 km rekkevidde i flg NEDC[1]. Selve batteriet har hverken blitt større eller tyngre, og kundene vil få et like stort lasterom og samme høye nyttelast som før. Nissan e-NV200 leveres nå med over 100 km økt rekkevidde på én enkelt lading.

 

Den nye e-NV200 med lengre rekkevidde lanseres i dag under Nissan Futures 3.0 i Oslo – valgt til Europas ”Green Capital 2019”. I tillegg til å hjelpe bedriftskunder med sine miljøtiltak, representerer varebilen en viktig milepæl innen Nissans forpliktelse til å redusere CO2-utslippene i byer forårsaket av varelevering.

 

e-NV200 er også tilgjengelig i 5-seters eller 7-seters personbilversjoner slik at den kan brukes av familier, kunder og bedrifter som ønsker lave drifts- og vedlikeholdskostnader, samt null utslipp. Den er utstyrt med en rekke praktiske funksjoner som ryggekamera, navigasjon, Bluetooth, oppvarmede seter og oppvarmet ratt, 6,6 kW innebygd lader og cruisekontroll (avhengig av utstyrsnivå). Forvarming/forkjøling og lading kan styres via telematikk fra brukerens smarttelefon.

 

Gareth Dunsmore, Electric Vehicle Director, Nissan Europe, sa: «Med økt rekkevidde og god lastekapasitet, er e-NV200 med 40 kWh-batteri den perfekte løsningen for levering og henting av varer i byene. På grunn av innvirkningen yrkessjåfører har på luftkvaliteten og trafikkorker, spesielt i bysentrum, vil reduserte CO2-utslipp være en viktig del av å skape en mer bærekraftig fremtid.»

 

Dunsmore sa: «Verden er i ferd med å bli elektrifisert, noe som betyr at vi må tenke nytt om stort sett alt vi vet om kjøring, pendling og elektrifisering av livene våre. Men for å gjøre denne fremtiden levedyktig, må vi skape et helelektrisk økosystem som gjør vår moderne livsstil renere, tryggere og mer tilkoblet for alle. Smartere og bedre helelektriske biler som den nye e-NV200 er sentrum i dette økosystemet – både i dag og for kommende generasjoner.»

 

Den nye e-NV200 med 40 kWh-batteri vil være tilgjengelig for bestilling i slutten av 2017.

  


[1]NEDC–Venter på godkjenning