Nissan og Margot Robbie vil skape en renere og tryggere fremtid for flere

2.10.2017 – I en verden som blir stadig mer elektrifisert, lever ca. 1,3 milliarder mennesker fortsatt i samfunn der strømgenerering er begrenset og tilgang til elektrisitet er ikke-eksisterende. Mange andre har kun begrenset tilgang til mobil infrastruktur.

 

Under det tredje Nissan Futures-arrangementet i Oslo, kunngjorde Nissan tre nye pilotprosjekter innen bærekraft som sikter på å bruke ferdigheter, smarte løsninger og erfaringer fra selskapets globale arbeidsstyrke for å endre dette, samt bidra til å skape en renere, tryggere og mer rettferdig verden for alle.

 

Disse tre prosjektene fokuserer på viktige områder som tilgang til energi og mobilitet. Prosjektene er rettet mot samfunn med de største behovene og handler om å utnytte elektriske batterier og fremtidig mobilitet langt utover selve bilen.

 

Gareth Dunsmore, Electric Vehicles Director, Nissan Europe, uttaler: «Med høy befolkningsvekst i byene blir problemer som tilgang til energi, klimaendringer og dårlig luftkvalitet stadig forverret. Vi har derfor utfordret oss selv på følgende: Hvordan kan vi bruke vår globale rekkevidde og innovasjon for å bidra til å skape en bedre elektrisk fremtid for alle? Hva er vel da bedre enn å starte med å gi energi og mobilitet til mennesker på en bærekraftig, rimelig og rettferdig måte?»

 

Alle pilotprosjektene vil starte i 2018 og vurderes nøye i løpet av året. Hvis de viser seg å være levedyktige, vil Nissan utvide dem. Selskapet vil rapportere om fremdriften i løpet av året.

 

Disse tre pilotprosjektene vil utnytte elektriske batterier langt utover selve bilen, og vil fokusere på samfunn med de største behovene. Disse vil inkludere:

 

  • Bygge et mikro-strømnett-system som vil være en energikilde for lokalsamfunn i utviklingsland som ikke har bærekraftig tilgang på energi. Dette vil gi innbyggerne bedre tilgang på grunnleggende behov som utdanning og helsevesen.

 

  • Å samarbeide med lokalsamfunn i Europa for å bruke prinsippene i Nissan elektrisk økosystem for de som trenger det mest. Dette inkluderer å utstyre et leilighetsbygg med solcellepaneler, Nissan xStorage, kjøretøy-til-strømnett-teknologi og nye Nissan LEAF-biler for bildeling.

 

  • Samarbeide med organisasjoner i områder som sannsynligvis vil påvirkes av naturkatastrofer for å finne metoder der Nissans medarbeidere og teknologier kan bidra. For eksempel kan en Nissan e-NV200 varebil utstyrt med batteripakker brukes som en mobil, bærekraftig energikilde ved større strømbrudd eller utkoblinger eller hendelser utenfor strømnettet.

 

Nissan Electric Vehicle Ambassador og skuespillerinnen Margot Robbie, deltok under Nissan Futures 3.0-arrangementet sammen med Gareth Dunsmore for å kunngjøre de tre nye prosjektene.

 

Hun sa: «Livene våre blir stadig mer elektrifisert, men det er trist at det finnes så mange mennesker rundt om i verden som fortsatt ikke har tilgang til en pålitelig energikilde. Prosjekter som Nissan kunngjorde i dag kan utgjøre en stor forskjell i folks liv og bidra til å skape en renere, tryggere og mer rettferdig fremtid for alle.»