Her kjører han verdens første PlayStation®-styrte Nissan GT-R i 210 km/t på Silverstone-banen

  • Nissan og Sony i samarbeid om en spesialversjon av GT-R som styres via PlayStation styreenheten Dual Shock 4 – GT-R /C
  • GT Academy-vinner og NISMO-fører Jann Mardenborough fjernstyrte superbilen på Silverstone-banen i 210 km/t fra cockpiten i et helikopter
  • Se Jann Mardenborough, den ultimate gamer-to-racing-føreren, fjernstyre Nissan GT-Rhttps://youtu.be/jxKTBRcVROw

 

11.10.2017 – Nissan Storbritannia samarbeider med Sony Interactive Entertainment Europe om den ultimate fjernstyrte bilen for gamere – Nissan GT-R /C.

 

Gran Turismo Sport lanseres i Europa 18. oktober og feirer 20 år med Nissan i Gran Turismo-spillene. I den sammenheng ble det modifisert en Nissan GT-R som kunne fjernstyres via PlayStation styreenheten-DualShock 4.

 

Denne GT-R’en kan styres ved hjelp av knappene på styreenheten eller joysticken. Den fjernstyrte bilen har en toppfart på hele 315 km/t.

 

GT-R /C ble styrt av NISMO-føreren Jann Mardenborough på Silverstone-banen. Jann styrte GT-R /C fra cockpiten på et Robinson R44 Raven II helikopter som hadde fått spesialtillatelse til å fly i lav høyde.

 

Mardenborough er en av de mest suksessrike vinnerne i GT Academy, Nissans revolusjonerende fører- og utviklingsprogram. Jann ble valgt som den første føreren av GT-R /C på grunn av sitt overlegne talent innen både Gran Turismo-spilling og reell motorsport.

 

GT-R /C ble utviklet i Storbritannia av JLB Design Ltd., fra en standard 542 hk V6 2011 R35 – samme år som Jann Mardenborough vant GT Academy.

 

På den raskeste rundetiden til Mardenborough (1:17:47) kjørte GT-R /C i snitt 122 km/t med en toppfart på 210 km/t. Gjennomsnittet for biler med førere er ca. 134 km/t på den 2,6 km lange banen.

 

GT-R /C er utstyrt med fire roboter som opererer styringen, girkassen, bremsene og gasspedalen. Seks datamaskiner montert i bagasjerommet oppdaterer styreenhetene opptil 100 ganger i sekundet. Rattposisjonen måles også svært nøyaktig.

 

Den umodifiserte PS4 DualShock 4-styreenheten kobles til en mikrocomputer som tolker signalene fra joysticken og knappene, og overfører disse til GT-R /C-systemene ombord i bilen. Denne trådløse operasjonen kan styres innenfor et område på 1 kilometer.

 

For å hjelpe Mardenborough med å vurdere bilens hastighet i svingene, ble det installert en Racelogic VBOX Motorsport-sensor slik at hastigheten vises på en LCD-skjerm i helikoptercockpiten.

 

GT-R /C er også utstyrt med to uavhengige sikkerhetssystemer med ulike radiofrekvenser slik at to andre operatører kan bruke ABS-bremsene og slå av motoren i tilfelle hovedoperatøren mister kontrollen over bilen.

 

Jann Mardenborough sa: «Dette var en opplevelse for livet - helt fantastisk! GT-R /C har sørget for å kombinere spillopplevelsen og reell motorsport i én og samme bil. Bilens responsvillighet med DualShock 4-styreenheten var mye bedre enn jeg hadde trodd på forhånd. JLB Design har gjort en utrolig jobb for å få alt til å fungere perfekt med styreenheten.

 

Styringen, akselerasjonen og bremsene var alle smart konfigurert slik at jeg kunne kjøre perfekt i svingene og holde bilen stabil på de rette strekningene. Å fjernstyre en GT-R i full størrelse i 210 km/t på Silverstone-banen fra et helikopter var en uforglemmelig opplevelse. Dette er virkelig Innovation that Excites!»

 

Om GT-R R35

 

For 10 år siden, i oktober 2007, lanserte Nissan sin R35 GT-R under bilutstillingen i Tokyo.

 

Siden lanseringen har Nissan GT-R vært helt i toppen av førsteklasses sportsbiler med sin fireseter for entusiastiske førere. Dette er en bil som virkelig står for Nissans slagord: Innovation that Excites.

 

GT-R ble betydelig oppgradert i 2017 for å tilfredsstille bilfans over hele verden.

 

Om GT Sport

 

Onsdag den 18. oktober i Storbritannia, Europa og Australasia, vil Gran Turismo Sport bringe en ny æra innen racerspill for både enkeltspillere og online spilling.

 

Spillmodi fra tradisjonell Arcade Mode til FIA-racing online. Gran Turismo Sport skaper en ny standard for racingsjangeren ved å gi gamere muligheten til å utvikle sine virtuelle karrierer på banen med de raskeste bilene som er tilgjengelig per i dag.

 

Spillet vil være kompatibelt i hele PlayStation-økosystemet: Base PlayStation 4, PlayStation Pro og PlayStation VR.

 

Om Jann Mardenborough

 

Jann Mardenborough er en av de mest suksessrike GT Academy-vinnerne, Nissans revolusjonerende fører- og utviklingsprogram, som siden 2008 har forvandlet de beste Gran Turismo-spillerne til gode racerførere.

 

Jann kjører for Team Impul i en 2017 Nissan GT-R NISMO GT500 i Super GT Series i Japan.

 

Om JLB Design Ltd.

 

De fjernstyrte elementene ble utviklet av Dr. James Brighton og hans team hos JLB Design.

 

James har bygget over 70 fjernstyrte kjøretøy i full størrelse, inkludert biler, båter, busser og lastebiler, i løpet av de siste 15 årene, og har over 23 års erfaring innen utvikling av vanlige biler, racerbiler og terrengkjøretøy. 

 

GTR /C er den raskeste og mest sofistikerte bilen JLB Design Ltd. noensinne har bygget. James leder også Advanced Vehicle Engineering Centre på Cranfield University som spesialiserer seg på forskning, design, utvikling og opplæring innen avansert teknologi for vanlige biler, terrengkjøretøy og racerbiler, i tillegg til utvikling av lette materialer og assosiert nanoteknologi.