NISSAN LEAF - ÅRETS BIL I VERDEN 2011

Siste æresbevisning til nullutslippsbilen kom under New York International Auto Show

NEW YORK - Nissan LEAF, den 100-prosent elektriske nullutslippsbilen, ble utropt som 2011 World Car of the Year under New York International Auto Show. LEAF slo dermed BMW 5-Series og Audi A8 i kampen om topplasseringen. Prisen er den foreløpig siste i en serie æresbevisninger til verdens første rimelige helelektriske bil for det globale massemarkedet. LEAF vant også prisen for Årets Bil i Europa.

"Det er en stor glede at verdens første elektriske bil for massemarkedet, Nissan LEAF, har vunnet den prestisjefylte prisen som Årets Bil i Verden for 2011," sa styreleder og administrerende direktør i Nissan, Carlos Ghosn. "Denne prisen anerkjenner Nissan LEAF, en pioner i nullutslippsmobilitet, som sammenlignbar med bensindrevne biler, med tanke på ytelse, stillhet og kjøreegenskaper. Det validerer Nissans klare visjon og verdier knyttet til bærekraftig mobilitet som vi vil tilby kundene våre rundt om i verden."

Juryen for World Car Awards uttalte at: "Leaf er inngangporten til den vidunderlige nye elektriske verden fra Nissan. Denne 5-seters, 5-dørs stasjonsvognen er verdens første masseproduserte elektriske bil som er konstruert for dette formålet. Den har en rekkevidde på over 160 kilometer på fulladet batteri, hevder Nissan, og det tar om lag 8 timer å lade den opp ved hjelp av 220-240 V strømforsyning. Den produserer ingen avgasser. Dens lave tyngdepunkt gjør det mulig å foreta skarpe svinger med nesten ingen krenging og ingen understyring. De gode nyhetene? Den oppleves som en vanlig bil, bare stillere."

Konkurransen Årets Bil i Verden ble lansert i 2004 der vinneren blir valgt ut av et panel biljournalister fra Asia, Europa og Nord-Amerika.

Nissan LEAF er allerede tilgjengelig i Japan, USA og utvalgte markeder i Europa, og vil komme til det norske markedet i løpet av 2011. Bilen bygges nå ved Nissans fabrikk i Oppama, Japan. Den vil også bli produsert ved selskapets fabrikk i Smyrna, Tennessee i USA sent i 2012 og ved Nissans fabrikk i Sunderland i England tidlig i 2013.

Nissan har som mål å bli verdensleder på nullutslippsbiler og har, sammen med sin alliansepartner Renault, inngått partnerskap med mer enn 90 regjeringer, byer og andre organisasjoner over hele verden ikke bare for å utvikle og produsere elbiler og Lithium-ion batterier, men også for å fremme bærekraftig mobilitet. Nissan oppmuntrer verden til mer bærekraftig mobilitet gjennom forbedring av ladeservice, utrulling av infrastruktur, bruk av resirkulerte materialer og et generelt energistyringssystem, inkludert gjenbruk av lithium-ion batterier.

# # #

Om Nissan
Nissan Motor Co., Ltd., Japans andre største bilprodusent per volum har sitt hovedkvarter i Yokohama, Japan og er en integrert hovedpilar i Renault-Nissan Alliance. Virksomheten drives med mer enn 150.000 ansatte globalt og Nissan leverte mer enn 4 millioner biler til sine kunder i 2010. Med et sterkt engasjement for å utvikle spennende og innovative produkter for alle leverer Nissan et omfattende utvalg av drivstoffeffektive lavutslippsbiler under varemerkene Nissan og Infinity. Nissan er en pioner innenfor nullutslipps mobilitet og selskapet skapte historie med introduksjonen av Nissan LEAF, den første rimelige helelektriske bilen for massemarkedet og vinner av mange internasjonale priser inkludert den prestisjefylte prisen for Årets Bil i Europa 2011.

For mer informasjon om våre produkter, tjenester og engasjement for Sustainable Mobility (Bærekraftig mobilitet) bes du besøke hemmesiden vår på http://www.nissan-global.com/EN/ .