NISSAN OG CHOOSEV SAMARBEIDER FOR Å FREMME ELEKTRISKE BILER I DANMARK

København, 27. april 2011 - Bilprodusenten Nissan Motor Co., Ltd., og den danske elektrisk mobilitetsoperatøren ChoosEV har inngått partnerskap for å fremme innføringen av elektriske biler (Electric Vehicle/EV) i Danmark.

Den nye intensjonsavtalen gir kjøperne av Nissans 100 % elbil tilgang på en komplett pakke med Electric Mobility Operator tjenester fra ChoosEV. Pakken tilbys når LEAF, som ble kåret til "Årets bil", gjøres tilgjengelig i Danmark senere i år. Tilbudet inkluderer en hjemmeinspeksjon utført av en kvalifisert EV elektriker, samt forsyning og installasjon av en ChoosEV "Mode 3" hjemmelader. Dette for å garantere en sikker og praktisk normalladning ved 16 A, i tråd med Nissans kvalitetskrav.

I tillegg vil Nissan LEAF-eierne få tilgang til ChoosEV sine ladestasjoner på offentlige og halvoffentlige steder, slik at de blir mindre avhengige av å være innefor rekkevidden av hjemmeladestasjonen.

"Vårt samarbeid med Nissan er et stort skritt fremover for nullutslippstransport i Danmark. ChoosEV investerer kontinuerlig i å utvide infrastrukturen i det offentlige og halvoffentlige miljøet. Vi lanserte nettopp vår første hurtigladestasjon i sentrum av København og det vil snart bli ytterligere 5 ladestasjoner tilgjengelige i Danmark. I tillegg planlegger vi å lansere 300 halvoffentlige ladepunkter i 2011. Med dette samarbeidet vil Nissan LEAF-eierne oppleve høy fleksibilitet ved å eie en elbil", sier administrerende direktør Henrik Isaksen i ChoosEV.

"Intensjonsavtalen med ChoosEV er et viktig skritt i lanseringen av den 100 % elektriske Nissan LEAF i Danmark. En godt utviklet infrastruktur og tilgang til offentlige ladestasjoner er helt avgjørende for introduksjonen av elektriske biler. Nissan LEAF er verdens første masseproduserte elbil og med ChoosEV som partner kan vi tilby Nissan LEAF-eierne tilnærmet den samme friheten som en konvensjonell bil tilbyr", sier Guillaume Cartier, Managing Director, Nissan Nordic Europe.

Nissan LEAF er drevet av en elektrisk motor i bilens front, som utvikler 80 kW og 280 Nm dreiemoment, nok til en maksimal hastighet på 145 km / t. Den elektriske motoren drives av et Nissanutviklet laminert lithium-ion batteri som gir mer enn 90 kW. Bilen har en rekkevidde på 175 km, noe som dekker de flestes daglige transportbehov.

Bilen fullades fra 0 til 100 prosent på åtte timer med en normallader og på omtrent 30 minutter ved bruk av en hurtiglader.

Dagens avtale med ChoosEV er den siste av en rekke partnerskap som Nissan og alliansepartneren Renault har inngått med myndigheter, kommuner og selskaper over hele verden for å sørge for nødvendige insentiver og infrastrukturer for å sikre en suksessfull innføring av elektriske biler.


For mer informasjon, kontakt:

Peter Hal
Country Manager Denmark
NISSAN NORDIC EUROPE OY
Mobile: +45 40969900
Email: phal@nissan-europe.com

Henrik Isaksen
CEO, ChoosEV
Phone : +45 82303030
Email : hi@choosev.com

###Om Nissan
Nissan Motor Co. Ltd., Japans nest største bilprodusent i volum, har sitt hovedkvarter i Yokohama og er en integrert hovedpilar i Renault-Nissan Alliance. Nissan har mer enn 150.000 ansatte globalt og selskapet leverte mer enn 4 millioner biler til sine kunder i 2010.

Med et sterkt engasjement i å utvikle spennende og innovative produkter for alle leverer Nissan en omfattende serie av drivstoffeffektive lavutslippsbiler, under varemerkene Nissan og Infiniti. Nissan er en pioner innenfor nullutslippsmobilitet og selskapet skapte historie med introduksjonen av Nissan LEAF, den første rimelige helelektriske bilen for massemarkedet. Dette resulterte i en rekke prestisjetunge internasjonale anerkjennelser, som toppet seg da LEAF ble kåret til Årets Bil i Europa 2011.

For mer informasjon om våre produkter, tjenester og engasjement for bærekraftige løsninger kan du besøke hjemmesiden vår på http://www.nissan-global.com/EN/ .


Om Nissan i Europa
Nissan har om lag 12 500 ansatte i sin europeiske virksomhet innenfor design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salg og markedsføring. I kalenderåret 2010 solgte selskapet 555 000 biler i 47 markeder i Vest- og Øst-Europa inkludert Russland. I tillegg produserte selskapet totalt 527 966 biler i sine fabrikker i Spania og Storbritannia.
Nissan Nordic Europe er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 170 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland.

Om ChoosEV
ChoosEV A / S er en ledende dansk elektrisk mobilitets leverandør (EMO) som gjør drømmen om elektriske biler til virkelighet. Gjennom innovative løsninger, produkter og tjenester, gjør ChoosEV A / S det enkelt, trygt og praktisk å velge fremtidens transportmidler, i dag.

ChoosEV A / S leverer elbiler, ladestasjoner, finansiering, drift, råd og miljømessig optimalisering for elektriske kjøretøy og infrastruktur. Innen de neste to årene, vil Danmark være det første markedet hvor ChoosEV A / S etablerer 5 raske ladestasjoner, 300 halvoffentlige og offentlige EV ladestasjoner.

ChoosEV A / S består av en forsknings- og utviklingsavdeling som organiserer og deltar i internasjonale og nasjonale EV og energiprosjekter. ChoosEV A / S har etablert og driver det største EV forskningsprosjektet i Europa "Test en EV", som omfatter 2400 danske deltakere, 30 kommuner og mange samarbeidspartnere.
ChoosEV A / S er et dansk selskap eid av SE, SEAS-NVE og Sixt Danmark A / S.