EPOKEN FOR ELEKTRISKE BILER BEGYNNER I EUROPA

- 100 prosent elektriske Nissan LEAF ankommer Europa på et nytt og energisparende skip-

Den første skipslasten med elbilen Nissan LEAF som skal selges i Europa ankommer i dag nordøst-England.

De 67 Nissan LEAFene ombord på "City of St. Petersburg", Nissans helt nye energisparende lasteskip for transport av biler i Europa, skal leveres til kunder i Storbritannia og Irland, og vil bli losset fra Port of Tyne når fraktefartøyet har fullført sin jomfrutur.

"Ankomsten av Nissan LEAF, verdens første rimelig priset helelektriske bil, til Europa er en merkedag for Nissan og europeisk transport. Nissan LEAF er et reelt alternativ til bensin- og dieselbiler med tanke på stil, egenskaper, sikkerhet, ytelse og kjøreegenskaper," sa Simon Thomas, senior viseadministrerende salgs- og markedsdirektør i Nissan International SA, Nissans europeiske hovedkontor.

"Det er som seg hør og bør at den første skipningen av Nissan LEAF ankommer om bord i vårt nye energibesparende bilfraktfartøy "City of St. Petersburg". Vi ser fram til å levere disse bilene til de aller første Nissan LEAF-kundene, kunder som deler vår visjon om en miljømessig bærekraftig framtid for veitransport," la han til.

City of St. Petersburg har en slank og semisfærisk baug som reduserer luftmotstanden med opp til 50 prosent, noe som gir drivstoffreduksjoner på opp til 800 tonn hvert år. Dette tilsvarer om lag 2.500 tonn CO2-utslipp. Fartøyet vil slutte seg til flåten av båter som eksporterer hundretusener av biler fra Nissans produksjonsanlegg i Sunderland hvert år.

Britiske kunder har kunnet forhåndsbestille Nissan LEAF siden september 2010, i forkan av leveransene som starter i de kommende ukene. Forhåndsbestillingene på Nissan LEAF, som blir drevet av et avansert lithium-ion batteri, har nådd mer enn 27.000 enheter globalt. Nullutslippsbilen blir bygd i Japan, men vil også bli produsert i Sunderland fra 2013, produksjonsstart i UK vil være etter at produksjonen av lithium-ion batterier til slike biler starter på fabrikken i 2012.

Et omfattende ladenettverk er nå under utvikling i Storbritannia. Nordøst-England alene vil ha 1.300 ladepunkter innen 2013, inkludert hurtigladere som er i stand til å lade opp en Nissan LEAF der varselslyset for tomt batteri tennes til 80 prosent kapasitet på bare 30 minutter. Nissans nettverk av elbilforhandlere - for tiden 25 steder i hele Storbritannia - vil bli utstyrt med en hurtiglader.

Over hele Storbritannia er det investeringsprogram på gang for å sette opp mer enn 90.000 ladepunkter innen 2013.


Forskning som Nissan har utført har funnet ut at 80 prosent av den daglige kjørelengden i Storbritannia er under 50 kilometer. Med Nissan LEAFs kapasitet til å transportere fem passasjerer opp til 175 kilometer i henhold til New European Driving Cycle, markerer bilens ankomst til Europa en betydelig utvikling i de miljøvennlige og kostnadseffektive valgmulighetene som er tilgjengelige for bilister.

For mer informasjon om Nissan LEAF og Nissans Zero Emissions Mobility-progrma kan du klikke deg inn på: www.nissanpress.co.uk/environmental og http://www.nissan-zeroemission.com/OM NISSAN LEAF:
Verdens første rimelige og masseproduserte nullutslippsbil
Femseters hatchback i C-segmentet
Drives av en 80kW elektrisk motor
Lades opp til 80% kapasitet på under 30 minutter (hurtiglading)
Faktisk rekkevidde: 175 km (NEDC)
Produsert på en helt ny og dedikert EV-plattform

OM DET ENERGISPARENDE LASTEFARTØYET "CITY OF ST. PETERSBURG":
Lengde: 139,98 m
Bredde: 22,40 m
Totalvekt: 21.143 tonn
Lastekapasitet: 2000 enheter
Marsjhastighet: Om lag 16,9 knop
Mannskap: 24 personer

NISSAN I STORBRITANNIA:
Nissans produksjonsanlegg i Sunderland ble etablert i 1984 og produksjonen tok til i 1986.
Det er blitt investert om lag 2,68 milliarder britiske pund i fabrikken, og ytterligere 420 millioner britiske pund vil bli investert i produksjonsfasiliteter for produksjon av batterier og Nissan LEAF.
Sunderland-fabrikken har om lag 4.900 ansatte.
Det totale produksjonsvolumet siden 1986 er om lag 6 millioner enheter.
I 2010 ble 81 prosent av bilproduksjonen eksportert til 45 markeder over hele verden.
Nissans europeiske designsenter ligger i Paddington i London og har om lag 50 ansatte.
Nissans europeiske tekniske senter ligger i Cranfield i Bedfordshire og har om lag 750 ansatte.

###

Om Nissan i Europa
Nissan har om lag 12 500 ansatte i sin europeiske virksomhet innenfor design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salg og markedsføring. I kalenderåret 2009 solgte selskapet 498 027 biler i 40 markeder i Vest- og Øst-Europa inkludert Russland. I tillegg produserte selskapet totalt 390 727 biler i sine fabrikker i Spania og Storbritannia.

Nissan Nordic Europe er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 180 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland.