NISSAN GT-R EGOIST: TAR EKSKLUSIVITET TIL ET NYTT NIVÅ

Den skreddersydde superbilen er kommet. Skapt uten å tenke på kostnader vil hver Nissan GT-R Egoist bli skreddersydd for sin eier. Modellen er det ultimate uttrykket for GT-R-kunsten.


"De fleste av oss forbinder nok Nissan GT-R med ultimat ytelse og egenskaper kombinert i en superbil - mengder av kraft og overlegen chassisdynamikk har skapt et ikon. Men nå har Nissan lagd en GT-R for de som vil ha enda mer... deres egen skreddersydde GT-R med de beste materialene og den beste utførelsen. Det er den mest eksklusive GT-R-en noensinne", sa Simon Thomas, Senior Vice President, Sales and Marketing, Nissan International SA

GR-R Egoist - et overblikk
§ Den ultimate GT-R, skapt uten tanke på kostnader
§ Bygget på bestilling og laget av fagfolk etter eierens ønsker
§ Personlig interiør - med 84 mulige kombinasjoner - skinn i den aller beste kvaliteten
§ Unikt Bose lydanlegg skreddersydd for sjåførens størrelse
§ Håndlaget Urushi GT-R-emblem på rattet
§ Spesielle felger og bakspoiler i karbon fra Spec-V
§ Basert på MY11 GT-R med...
§ Endret oppheng for bedre komfort
§ Oppgradert elektronikk for større kontroll
§ Større bremser og nye skreddersydde dekkOversikt
Hvis 530HK, et av verdens mest avanserte chassiser for firehjulsdrift og den ekstra dimensjonen med en sjelden superbil ikke er nok så har Nissan svaret: Egoist er det ultimate uttrykket for den berømte GT-R-en, skapt med kjærlighet for hver enkelt eier hvor vi bruker bare de aller beste materialene.

Denne eksklusive versjonen - spesielt utviklet av GT-Rs "far", utviklingssjef Kazutoshi Mizuno - har et håndlaget interiør der bare det aller beste er brukt, et Bose lydanlegg skreddersydd etter eierens proporsjoner og andre egenskaper som viser frem gamle japanske kunstformer.

Vi har lagt så mye omtanke og arbeid i alle detaljer i alle elementer i bilen at det håndmalte emblemet på rattet, for eksempel, tar flere dager å lage.

Da er det ikke merkelig at GT-R Egoist, som bare blir bygd på bestilling, er kostbar, og som følge er rettet mot et svært begrenset publikum.

"Eksklusivitet er noe de velstående forventer. Og mens en standard GT-R aldri vil bli vanlig, kombinerer Egoist virkelig sjeldenhet med de mest eksklusive materialene," sa Pierre Loing, Vice President Product Strategy and Planning, Nissan International SA.

"Bilen er omhyggelig montert av håndplukkede fagfolk og takket være antallet kombinasjoner i interiøralternativer og fargekombinasjoner til eksteriøret som kan leveres, er det usannsynlig at to GT-R Egoist-modeller noen gang vil bli helt de samme".


GT-R Egoist i detalj
Egoist er en videreutvikling av 2011-versjonen av Nissan GT-R. En modell som selv kan skryte av en rekke betydelige forbedringer med tanke på motor, chassis og aerodynamikk.

Vi har foretatt forbedringer på den doble turboladede 3,8 liters V6-motoren slik at den gir mer kraft og dreiemoment - opp fra henholdsvis 485 til 530HK og fra 588 til 612Nm - sammen med lavere utslipp og bedre drivstofforbruk. Bedre aerodynamiske egenskaper har økt karosseritrykket med 10% mens endringer i chassiset og demperfunksjonene har forbedret kjøreegenskapene og gjort kjøreturen mykere.

Gjennom utviklingen av Egoist har vi tatt GT-R til nye høyder av nytelse, eksklusivitet og sjeldenhet. Mye av oppmerksomheten er fokusert på cockpiten som er utstyrt med et skinninteriør som er laget at Seton Leather i Tyskland.

Hele interiøret er nå i skinn, inkludert nedre del av forsetene, innfatningen av setebeltene, A- og B-stolpene, midtkonsollen og kardangtunnellen. Det er til og med skinn inni koppholderne og på dørstokkene. Glatte og vatterte flater brukes for å gi visuelle kontraster mellom seksjonene.

Men dette er ikke vanlig skinn. Seton er blitt den foretrukne leverandøren for produsenter av høyytelses- og luksusbiler. Skinnet er valgt på grunn av sin kvalitet og ensartethet takket være den måten Seton behandler sine kyr.

Selskapet aler opp bare en storferase og dyrene lever under nøye overvåkede forhold i Bayern i det sørlige Tyskland. De blir alet opp i 18 måneder under spesielt kontrollerte forhold for å sikre ensartet foring og liten fare for insektbitt eller hudskader som kan forårsakes av piggtråd og andre fremmedlegemer.

Takket være denne grundige pleien vokser kyrene seg større enn gjennomsnittet og dette igjen betyr at det blir behov for færre skinnfeller til hver bil. Til tross for dette trenger interiøret i hver GT-R Egoist ikke mindre enn 15 skinnfeller.

Det tar Seton mer enn to måneder å gjøre skinnfellene om til skinnpakken før de ferdige stykkene kan sendes til Japan for montering. Sluttføringen av interiøret i hver Egoist utføres for hånd i GT-R fabrikken i Yokohama av Takumi - en fagmann av rang.

Hver bil blir tatt ut fra hovedproduksjonslinjen og hentet inn til et spesialverkstedsområde i fabrikken der skinnpakken fra Seton blir montert. Hver montering tar totalt 3 timer.

Det finnes ikke mindre enn 20 fargekombinasjoner tilgjengelige med enten en enkel farge som blir brukt gjennomgående eller kontrastelementer for den øvre og nedre delen av interiøret. Det er ti ulike fargemuligheter for den lavere delen - inkludert blek rosa - og fire for den øvre delen. Ytterligere valg omfatter muligheten for seks ulike sømtyper. Teppene er også gjennomgående fargekoordinert. Når du tar hensyn til alle de mulige valgene er det totalt 84 ulike fargekombinasjoner som eierne kan velge blant.

Som et tillegg til skinnpakken fra Seton brukes et materiale som likner på semsket skinn som taktrekk, på solskjermene, hattehyllen og nederst på dørpanelene.

Når den så er innredet returneres bilen til produksjonslinjen for sluttføring - inkludert en omfattende innkjøringsprosess som kunden også har anledning til å følge.

Et annet eksempel på tiden og den omhyggelige presisjonen i produksjonen av GT-R Egoist er emblemet på rattet. "Vanlige" GT-R har et emaljert emblem... elegant, men masseprodusert. I Egoist er det benyttet en gammel japansk kunstform for emblemet som er håndmalt i en tradisjonell dekorativ stil som kalles Urushi.

For GT-R kalles metoden som er brukes Makie og denne ferdigheten kan bare læres bort i Ishikawa prefekturet - GT-Rs hjem - og før man kan praktisere denne kunsten må fagmannen være offentlig godkjent.

For akkurat denne spesielle GT-R-en blir hvert emblem laget av en mann, Kubota-san i Goshikiya-verkstedet. Det tar mange dager å bygge opp lagene med maling for å skape fargedybden og den unike finishen i emblemet. Hvert eneste emblem er derfor unikt.

Tilsvarende oppmerksomhet blir gitt til oppbyggingen av det skreddersydde lydsystemet i bilen. Lydanlegget er utstyrt med 11 høyttalere og er laget av den ledende aktøren innen lydutvikling Bose. Det drives av en kraftig klasse D-forsterker og som verdens første bruker den et karbonkompositt materiale integrert i baksetet for de to 9" wooferne.

Denne monteringsbasen gir god stivhet og høy grad av demping uten høy vekt, noe som gir en mye klarere lyd fra wooferen.

Men Bose går et skritt lenger for å perfeksjonere systemet for Egoist-eieren. Under besøket i butikken når bilen blir bestilt blir det tatt detaljerte mål av kunden og hans eller hennes kjørestilling. Høyden, beinlengden og den foretrukne vinkelen mellom seteputen og ryggen sendes så til fabrikken for å sikre at den åttekanals digitale forsterkeren blir stilt inn spesielt i forhold til eierens mål for å maksimalisere lydkvaliteten. Forsterkeren er svart for å forbedre varmeledingsevnen. Dette er et virkelig skreddersydd lydsystem.

For å sette kronen på verket i Egoist-pakken finnes det noen elementer som ble utviklet for den spektakulære Spec-V-versjonen som ble introdusert i 2010. Disse omfatter de spesielle 6-eikede RAYS alufelgene - til Egoist har de en unik "Blue Sword" finish - og en bakspoiler i karbonkompositt.

Det finnes også et utvalg av eksteriørfarger der noen bare deles med andre GT-R-modeller, men slik det passer seg for dens eksklusive status er Egoist den eneste GT-R bilen som leveres med en ny farge spesielt utviklet for denne bilen: Ultimate Opal White.

Og den er så diskret som mulig; det eneste som røper den er et subtilt Egoist-emblem på bagasjeromslokket.

Selv om den er mindre tydelig sporty enn Spec-V versjonen som ble levert i begrenset antall, er Egoist likevel en av historiens beste superbiler. Økningen i kraft og dreiemoment reduserer akselerasjonstiden fra 0-100 km/t til utrolige 3,046 sekunder mens topphastigheten er 315 km/t.

Kombinasjonen av avansert elektronikk, inkludert "R Start" modus for racing-start, og sekstrinns dobbelkløtsj-girboksen - som betjenes via magnesiumsgrep på rattet - betyr, der forholdene tillater det, at den ekstreme ytelsen er enkel å oppnå.

Det grepssikre chassiset gir enestående veigrep og kjøreegenskaper, og i 2011 er GT-R blitt en enda bedre maskin takket være subtile endringer i fjærene og demperne. Bremsekraften er også forbedret. Skivebremsene foran er større for å forbedre motstandsevnen mot fading under kontinuerlig kraftig bruk, mens alufelgene er utstyrt med nye Dunlop-dekk som er spesielt utviklet for GT-R.

"GT-R Egoist er en spesiell bil. Ja, den er betydelig dyrere enn en standard GT-R, men det reflekteres i kvaliteten i materialene som er brukt i interiøret og engasjementet til fagfolkene som har bygd bilen.

"Gjennom Spec-V versjonen har vi sett at GT-R kundene setter pris på sjeldenhet og eksklusiviteten og det er ingen tvil om at Egoist er den mest spesielle GT-R til nå.

"Den vil appellere til velstående kunder som setter pris på de fineste tingene i livet og som likevel ikke vil være brautende. Den er eksklusiv og vil helt sikkert bli sjelden... men den kanskje mest tiltalende tingen med GT-R Egoist er akkurat hvor diskret den er," sa Simon Thomas.

###


Om Nissan i Europa
Nissan har om lag 12 500 ansatte i sin europeiske virksomhet innenfor design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salg og markedsføring. I kalenderåret 2010 solgte selskapet 555 000 biler i 47 markeder i Vest- og Øst-Europa inkludert Russland. I tillegg produserte selskapet totalt 527 966 biler i sine fabrikker i Spania og Storbritannia.

Nissan Nordic Europe er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 170 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland.