ELEKTRISKE NISSAN LEAF ER ”ÅRETS BIL I EUROPA FOR 2011”

YOKOHAMA, Japan (29.november 2010) – I et historisk øyeblikk for Nissan Motor Co. Ltd, ble den 100 prosent elektriske Nissan LEAF i dag tildelt prisen ”Årets bil i Europa for 2011”.

Verdens første prisgunstige elektriske bil for det globale massemarkedet har slått 40 andre bilmodeller fra en rekke konkurrenter og vunnet bilbransjens viktigste pris. For første gang i prisens 47-årige historie tildeles prisen en elektrisk bil. Blant Nissan LEAFs konkurrenter i kåringen var Alfa Romeo, Citroën, Dacia, Ford, Opel/Vauxhall og Volvo. Juryen bestod av 57 ledende motorjournalister fra 23 europeiske land.

"Juryen bekreftet i dag at Nissan LEAF er et gjennombrudd for elbiler. Nissan LEAF er den første elbilen som kan matche konvensjonelle biler på mange områder", uttalte juryformann for Car of the Year, Håkan Matson.

”Denne prisen anerkjenner ikke bare pionérarbeidet som er uttrykt i den 100 prosent elektriske Nissan LEAF, som er konkurransedyktig med tradisjonelle biler med tanke på sikkerhet, ytelse, plassforhold og kjøreegenskaper, men den gjenspeiler også Nissans posisjon som et av de mest framtidsrettede, innovative og spennende bilmerkene. Med tre andre elektriske biler som vil bli lansert globalt av Nissan – og med den nært forestående markedsintroduksjonen av fire andre elbiler fra vår alliansepartner Renault, representerer Nissan LEAF bare det første steget på veien mot en nullutslippsframtid”, uttalte administrerende direktør og styreleder for Nissan Motor Co. Ltd, Carlos Ghosn.

Nissan LEAF er utstyrt med en kompakt, frontmontert elektrisk motor og forhjulsdrift. Vekselstrømsmotoren yter 80 kW og har et dreiemoment på 280 Nm, som gir en topphastighet på mer enn 145 km/t. Den elektriske motoren forsynes av et Nissan-utviklet laminert lithium-ion batteri med en effekt på mer enn 90 kW. Bilen har en rekkevidde på 175 km mellom ladingene (i henhold til den nye Europeiske kjøresyklus-standarden), noe som gjør den til et praktisk alternativ for mange.

Bilen er fullt utstyrt med funksjoner som regenererende bremser, air conditioning, navigasjon, parkeringskamera og avanserte IT- og kommunikasjonssystemer. Innovative kommunikasjonsløsninger gir eieren mulighet til å stille inn ladefunksjoner, overvåke bilens ladestatus og gjenværende batterikapasitet, i tillegg til å sette i gang varmeapparatet eller kjølingen av kupeen ved hjelp av mobiltelefonen eller en PC. Nissan LEAF vil bli levert i fem farger i Europa – blå pearl metallic, hvit pearl metallic, sølv metallic, svart og rød pearl metallic. Den eneste valgfrie tilleggsutstyret er et solcellepanel montert på spoileren bak, som bidrar til lading av bilens 12V batteri som brukes for å gi strøm til tilbehøret i kupéen.
De første kundeleveringene vil starte i Japan og USA fra desember. I Europa starter leveringene tidlig i 2011 til Portugal, Irland, Storbritannia og Nederland. Bilen bygges foreløpig bare i Japan, men vil også bli bygd i Nord-Amerika og Europa når produksjonsanleggene åpner mot slutten av 2012 og tidlig i 2013.

Nissans innovative arbeid fortsetter også videre fra pioner-jobben innen nullutslippsmobilitet med en rekke helelektriske modeller. Under PURE DRIVE-konseptet produserer Nissan en rekke    lavutslipps    bilmodeller    med    forbrenningsmotor .    Disse    motorene    representerer drivstoffeffektiv teknologi og lave utslipp. Konsernet vil snart lansere en innovativ hybrid (bensin-elektrisk) luksusbil under merkenavnet Infiniti. De svært populære crossover- modellene Nissan Qashqai og Nissan Juke har skapt et nytt markedssegment som Nissan dominerer. Neste år kommer også fjerde generasjon Nissan Micra med en kompressorutstyrt versjon av en helt ny 1,2 liters tresylindret innsprøytingsmotor, stopp/start-teknologi og svært friske ytelser kombinert med CO2-utslipp på bare 95g/km.

Nissan har vunnet den europeiske prisen for Årets bil tidligere. I 1993 ble den britisk-bygde Nissan Micra den første bilen med japansk merkenavn til å vinne prisen. Dette markerte starten på Europas kjærlighetshistorie med den lille bilen som nå relanseres i fjerde generasjon.

###

For ytterligere informasjon, vennligst ta kontakt med:
Taina Erkkilä Director, Communications, Nissan Nordic Europe Oy , +358 10770 5311, terkkila@nissan-europe.com Pål Simonsen , Country Manager , Nissan Nordic Norge, +47 66 98 3916, psimonsen@nissan-europe.com
Du finner også mer informasjon om Nissan LEAF og bilder her:
http://newsroom.nissan-europe.com/no/no-no/LEAF/Product/Home.aspx

Om Nissan i Europa
Nissan har om lag 12 500 ansatte i sin europeiske virksomhet innenfor design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salg og markedsføring. I kalenderåret 2009 solgte selskapet 498 027 biler i 40 markeder i Vest- og Øst- Europa inkludert Russland. I tillegg produserte selskapet totalt 390 727 biler i sine fabrikker i Spania og Storbritannia.
Nissan Nordic Europe er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 180 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland.