Nissan på Paris Motor Show 2010

  • Verdensdebut for Nissans nye elektriske bilkonsept
  • Visning av elbilen Nissan LEAF, og informasjon om når man kan bestille den i Europa
  • Offentlig visning av Nissan Juke skjer samtidig med de første kundeleveransene
  • Premiere på den oppfriskede Nissan X-TRAIL

Under Paris Motor Show som arrangeres i høst vil Nissan for første gang avsløre en konseptbil som gir innsikt i hvordan Nissan skal utvide sin portefølje av nullutslippsbiler. Den kalles Townpod, og konseptet kombinerer iøynefallende design med et romslig og praktisk interiør.
Den er utviklet for å tilby nullutslippsmobilitet til en framtidig generasjon hjemmebaserte, innovative entreprenører som er kreative og som har høy teknisk innsikt. Den er mer enn bare en bil, og den er mer enn bare en varebil. Den er en budbringer for en ny æra med fleksible og stilige biler som vil introdusere elbilmobilitet til massene.

Nissan LEAF
Og som en fortsettelse på nullutslippstemaet: kort tid før de første kundeleveransene i Europa begynner tidlig i 2011, vil Nissan LEAF gjøre sin debut på Paris Motor Show.
Nissan LEAF er en helelektrisk bil (EV) som garanterer null eksosutslipp og lave driftskostnader. Den er den første spesielt designede masseproduserte EV-en til en rimelig pris fra en større bilprodusent, og er den første i en serie med nye EV-er fra selskapet. Kraften kommer fra en Nissan-utviklet elektromotor plassert i fronten av bilen som driver forhjulene. AC-motoren utvikler 80 kW og har 280 Nm dreiemoment, nok til en topphastighet på mer enn 140 km/t.

En fullstendig batterilading gir en rekkevidde på om lag 160 km, noe som vil tilfredsstille de daglige kjørebehovene for 80 prosent av de europeiske kundene. Den elektriske motoren blir drevet av et Nissan-utviklet laminert lithium-ion batteri med en effekt på mer enn 90 kW. Det batteriet har 48 moduler, og er montert under setene og gulvet i Nissan LEAF. Regenerativ energi som gjenvinnes under bremsing og kjøring med avslått motor, føres direkte til batteriet for å sikre minimum energitap.

Nye Nissan Micra
Nye Nissan Micra er tro mot ideen fra bilens forrige generasjon. Den har motstått økning av ytre mål som de fleste andre bilene i samme klasse har hatt, men takket være smart ingeniørkunst har den et romslig interiør. Takket være den nye plattformen er Nissan Micra, som sine forgjengere, utstyrt med smidige og morsomme kjøreegenskaper.
Den leveres nå med en ny tresylindret 1,2L bensinmotor som kombinerer utslipp på bare 115g/km og et forbruk ved blandet kjøring på 5L/100km. Denne vil bli etterfulgt av introduksjonen av en versjon med direkte innsprøyting og turbomating som vil ha enda lavere utslipp, men høyere ytelse. Den turbomatede versjonen vil slippe ut kun 95g/km, et av de laveste tallene på markedet, men til en pris som vil innebære at kundene ikke lenger vil måtte betale en premie for å være økoeffektive.
Og akkurat som forgjengeren byr nye Nissan Micra på genuint nyttig, innovativ teknologi som vil redusere stresset forbundet med bykjøring.

Nissan Juke
Paris Motor Show sammenfaller med starten på kundeleveransene av Nissan Juke, selskapets nye lille sports-Crossover. Den britiskbygde Nissan Juke vil ankomme Paris med mer enn 22.500 forhåndsbestillinger, noe som antyder at de europeiske bilkjøperne er ivrige etter å kjøre en kompakt Crossover. Nissan Juke er et friskt pust inn i småbilsegmentet som har vært karakterisert av mangel på originalt design. Som den tredje Crossoveren i Nissans utvalg, forsterker den merkets pionerstilling i å produsere modeller til et marked som møter behovene til de europeiske kundene. 80 prosent av salget av Nissan Juke vil gå til førstegangs Nissan-kjøpere, et tilsvarende tall som det som den prisvinnende Nissan Qashqai oppnådde når den kom på markedet.

Oppdaterte Nissan X-TRAIL
Det er foretatt betydelige visuelle oppdateringer av selskapets klassiske kompakt-SUV, Nissan X- TRAIL. Oppfrisket grill, baklys og større felger, går sammen og skaper et mer sofistikert uttrykk.
Inne i bilen skaper materialer av høyere kvalitet og oppdaterte fargekombinasjoner et bedre innemiljø mens føreren vil sette pris på bedre sikt og lesbarhet i det nye kombimeteret som også omfatter en ny kjørecomputerskjerm.

Oppdateringer av dieselmotoren, girutvekslingene og aerodynamikken har resultert i lavere utslipp og drivstofforbruk.
Nissans managing director for Nissan Nordic Region, Guillaume Cartier, og Nissan Nordics kommunikasjonsdirektør Taina Ekillä vil begge være tilstede på Nissans stand under Paris Motor Show. Om du ønsker en intervjuavtale med enten Cartier eller Erkillä, vennligst ta kontakt via e-mail terkkila@nissan-europe.com eller telefon. +358 50 300 0409
Nissans pressekonferanse begynner kl.11.30 torsdag 30.september.

###

For ytterligere informasjon, vennligst ta kontakt med: For mer informasjon, ta kontakt med: Nissan Nordic Europe Oy, Director, Communications, Taina Erkkilä, +358 10770 5311, terkkila@nissan-europe.com
http://www.newsroom.nissan-europe.com
Om Nissan i Europa
Nissan har om lag 12 500 ansatte i sin europeiske virksomhet innenfor design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salg og markedsføring. I kalenderåret 2009 solgte selskapet 498 027 biler i 40 markeder i Vest- og Øst- Europa inkludert Russland. I tillegg produserte selskapet totalt 390 727 biler i sine fabrikker i Spania og Storbritannia.
Nissan Nordic Europe er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 180 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland.