NISSAN PÅ HANNOVER MOTOR SHOW NISSAN PLANLEGGER EN FRAMTID MED LETTE NYTTEKJØRETØYER

HØYDEPUNKTER I HANNOVER
- Tre nye modeller hvert år fram til 2013 globalt
- Avansert teknologi for lette nyttekjøretøyer, inkludert:
- Around View Monitor (monitor for oversikt rundt hele bilen)
- Nissan Connect IT
- Unike iPhone appsPluss en overraskende verdenspremiere

Nissan har som mål å bli en stor global aktør i markedet for lette nyttekjøretøyer, og med en ny og aggressiv produktplan lover selskapet tre nye modeller hvert år fra 2011 til 2013. Og kampanjen for å bli verdens ledende produsent av lette nyttekjøretøyer starter nå.

Under Hannover Motor Show vil Nissan lansere en ny passasjerorientert versjon av suksessen NV200. Nissan vil også vise fram en ny nullutslipps batteriteknologi som skal brukes på Nissans framtidige helelektriske varebil.

Andre høydepunkter under showet er ny avansert teknologi, et viktig pionerarbeid i Nissans nye biler, og som er designet for å gjøre livet lettere og kjøreopplevelsene bedre både for føreren og passasjerer i lette nyttekjøretøyer.

ns stand vil forbli en overraskelse. Nissan planlegger en verdenspremiere på en ny og viktig serie biler. Denne serien vil føre merket inn på viktige områder i markedet for lette nyttekjøretøyer.Nissan legger både mye arbeid og prestisje i å oppfylle sin ambisjon om å bli en viktig aktør i markedet for nyttekjøretøyer. Til tross for finanskrisen selger vi allerede mer enn 500.000 enheter globalt. Men allerede i midten av dette tiåret har vi som mål å produsere mer enn en million enheter årlig," sier Gilles Normand, Corporate Vice President, Nissan Motor Co., Ltd. "Og ved utgangen av 2012 forventer vi å selge nyttekjøretøyer i over 90 prosent av verdens markeder."

Veksten vil bli drevet av ni nye modeller i løpet av de neste tre årene, inkludert de første modellene som er et resultat av Nissans joint-venture med Ashok Leyland i India. Nissan står også på terskelen til å gå inn i det nordamerikanske markedet med sin nye NV varebilserie.

Stjernene i Nissans Hannover-stand understreker bredden i selskapets framtidige tilbud av nyttekjøretøyer. Men bilen som blir å finne i sentrum av standen vil ikke bli avslørt før en pressekonferanse tirsdag 22.september kl.10.30. Der vil bilen bli flankert av en ny versjon av den prisvinnende NV200. NV200 EVALIA er en topp utstyrt småbuss med plass til sju passasjerer, samt bagasje. NV200 EVALIA kompletterer NV200-serien som nå omfatter en varebil, en kombiversjon og en småbuss.

Andre NV200-nyheter er en kraftigere dieselmotor som yter 78kW og to nye spesialutgaver - én kjølebil og én versjon for bevegelseshemmede og rullestolpassasjerer. Nissan befester sin posisjon som en global leder i nullutslippstransport ved å annonsere at deres andre helelektriske bil vil bli en lett varebil. Dette batteridrevne nyttekjøretøyet bruker mye av teknologien som er utviklet for den innovative personbilen Nissan LEAF, og lover å revolusjonere varetransporten i verdens byer. Uten noen utslipp overhodet, vil den elektriske varebilen sette sjåførene i stand til å komme inn på områder hvor konvensjonelle varebiler nektes adgang. Nissan vil under Hannover-messen presentere batteriteknologien som skal drive denne bilen.

Intelligent teknologi som er utviklet i Nissans personbiler finner også veien til selskapets store utvalg av lette nyttekjøretøyer. NV200 blir presentert med den anerkjente Around View Monitor (AVM)-teknologien som bruker utvendige kameraer for å overvåke området rundt bilen. Bildene kombineres slik at de gir et fugleperspektiv over bilen som gjør det mulig å foreta millimeternøyaktig parkering, og sikker manøvrering i trange bygater. Nissan vil bruke AVM-teknologien i sine framtidige nyttekjøretøy.

Nissan lanserer også etpar helt unike apps for iPhone under messen. En app komprimerer hele brukerhåndboken i et brukervennlig format, komplett med "Hvordan..."-videoer, mens den andre er en minnehjelp som er utviklet for å hjelpe eierne å holde orden på hvor de parkerte bilen.

par helt unike apps for iPhone under messen. En app komprimerer hele brukerhåndboken i et brukervennlig format, komplett med "Hvordan..."-videoer, mens den andre er en minnehjelp som er utviklet for å hjelpe eierne å holde orden på hvor de parkerte bilen.

Cabstar kan nå utstyres med Nissans rimelige og høyeffektive CONNECT IT-system som omfatter navigasjonshjelp på ni språk via en femtommers touch-skjerm. Den har også integrert Bluetooth mobiltelefonkonnektivitet og en rekke audio-input for å gjøre stereoanlegget komplett.

"Vår presentasjon i Hannover, og våre framtidige planer, viser at Nissan er seriøse med tanke på nyttekjøretøyer," sa Normand. "Forvent å høre mye fra oss i de neste tre-fire årene."


For mer informasjon, ta kontakt med:
Nissan Nordic Europe Oy, Director, Communications, Taina Erkkilä, +358 10770 5311, terkkila@nissan-europe.com
Om Nissan i Europa
Nissan har om lag 12 500 ansatte i sin europeiske virksomhet innenfor design, forskning og utvikling, produksjon, logistikk og salg og markedsføring. I kalenderåret 2009 solgte selskapet 498 027 biler i 40 markeder i Vest- og Øst-Europa inkludert Russland. I tillegg produserte selskapet totalt 390 727 biler i sine fabrikker i Spania og Storbritannia.
Nissan Nordic Europe er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 180 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland