ORDREBØKENE ÅPNES FOR NISSAN LEAF I EUROPA

Som følge av stor etterspørsel for verdens første masseproduserte og kostnadsvennlige kjøretøy med null utslipp vil Nissan International SA åpne ordrebøkene for Nissan LEAF i Portugal og Irland allerede den 30. juli.
 
Å åpne for bestillinger er første steg for å sikre seg en plass på lista for å motta den banebrytende Nissan LEAF, og betyr at portugisiske og irske kunder vil være de første som kommer til å motta bilen i Europa. Levering av Nissan LEAF i Portugal vil begynne i januar og i Irland i februar 2011.
 
"Med dagens annonsering er vi et skritt nærmere visjonen om bilkjøring uten eksosutslipp i Europa", sier Simon Thomas, Senior Vice President, Sales and Marketing, Nissan International SA. "Nissan LEAF vil være av interesse på mange områder. Det er en elektrisk bil uten eksosutslipp med alle de finansielle og miljømessige fordelene som det muliggjør. I tillegg er den en praktisk familiebil og morsom å kjøre. Det er en veldig god kombinasjon og den har allerede tiltrukket seg mye interesse fra fremtidige kunder."
 
Siden mars har mer enn 11.000 kunder i Europa meldt seg på for å motta jevnlige oppdateringer angående lanseringen av Nissan LEAF, og i USA og Japan har forhåndsbestillingene oppnådd over 20.000 enheter etter at onlinereserveringen begynte i april. 
 
Den høye etterspørselen har ført til at Nissan har måtte omprioritere lanseringen på europeiske markeder i henhold til krav, nivå av regjeringsstøtte og hvor langt utviklingen i infrastrukturen har kommet.  Som et resultat av dette vil Nissan LEAF bli lansert litt senere enn planlagt i Storbritannia og Nederland. Mens britene kan begynne forhåndsbestillingene 1. september i år, så må nederlenderne vente til oktober 2011. Levering av Nissan LEAF vil begynne i januar i Portugal, i februar i Irland og mars i Storbritannia.
 
Takket være vesentlige offentlige tilskudd for elektroniske biler og en pågående utvikling i infrastrukturen er Portugal og Irland i den europeiske eliten angående elektronisk mobilitet. De vil derfor bli prioritert nå som LEAF blir lansert i Europa.
 
For å foreta en reservasjon i disse to landene kan kundene gå inn på sitt lokale Nissan forbrukernettsted* og  legge inn sin bestilling. Den raske og enkle prosessen krever et fullstendig refunderbart depositum på 300€.
 
De som reserverer først vil også få mulighet til å prøvekjøre Nissan LEAF grundig innen november, og da vil de kunne endelig bekrefte sin bestilling. En telefonsentral for hvert land har blitt opprettet for å bistå kundene med deres spørsmål om LEAF.  Informasjon om din lokale telefonsentral er tilgjengelig på hvert lands nettside.
 
Prisen på Nissan LEAF etter offentlige tilskudd er 30.250€ i Portugal og 29.995€ i Irland. Prisen er inkludert batteri.  Dette betyr at til tross for sin avanserte teknologi så vil ikke Nissan LEAF være dyrere i innkjøp enn en tradisjonell kompakt familiebil, men betraktelig billigere å kjøre.  Kjørekostnader forventes å være mindre enn 1,05€ per 100 km i Portugal og mindre enn 1,20€ per 100 km i Irland.
 
Nissan LEAF er ferdig utstyrt med aircondition,  satellittnavigasjon,  parkeringskamera  og  hurtigladekontakt. En innovativ  smarttelefon-løsning vil  gi  eieren  muligheten  til  å  sette  i  gang  oppvarming  eller  kjøling  av  kupeen  ved  hjelp  av  sin mobiltelefon mens bilen fortsatt står til lading.  
 
Bilens AC-motor gir en styrke på 80 kW og 280 Nm dreiemoment, nok til en maksimumshastighet på mer enn 140 km/t. Den elektriske motorens "drivstoff" er et litiumion-batteri med en ytelse på mer enn 90 kW.
 
En fullstendig ladning gir en potensiell rekkevidde på 160 km (100 miles - US LA4 modus) som vil tilfredsstille de daglige kjørebehovene til de aller fleste kunder. Global forskning indikerer at den gjennomsnittelige daglige kjørelengden til 80 prosent av verdens befolkning er under 100 km: I Japan og Storbritannia under 50 km for 80 prosent av befolkningen.
 
*Portugal: http://www.nissan.pt/#vehicles/electricvehicles/leaf
 Irland:       http://www.nissan.ie/NissanLeaf