JUKE: NISSANS NYE, LILLE CROSSOVER

Salget starter i Europa i høst 

Utvidelse av crossover-filosofien til småbilsegmentet

Nissans fjerde crossover i Europa – forsterker Nissan ledende posisjon innen crossovere

Produseres i England

En måned før den globale avdukingen den 10. februar, introduserer Nissan i dag navnet på den forestående lille crossoveren. Nissan Juke kommer i salg fra oktober etter den internasjonale premiere for publikum ved Geneva Motor Show i mars.

Juke introduserer en etterlengtet dynamikk i segmentet for småbiler, og tilbyr europeiske bilkjøpere et alternativ til de tradisjonelle småbilene. Som den fjerde crossoveren i Nissans modellutvalg i Europa, styrker Juke Nissans rolle som pionér og ledende innen crossovere i Europa.

Bilen er inspirert av konseptbilen Qazana, som fikk en varm mottakelse på Geneva Motor Show i 2009, og finner sin plass i modellutvalget mellom den kompakte familiebilen Note og den litt større crossoveren Qashqai.

Markedsundersøkelser utført av Nissan viser at det finnes et stort antall europeiske bilkjøpere som ikke finner det de ønsker seg blant det de oppfatter som uinspirerende og litt kjedelige småbiler.

 Juke er designet og utviklet for å gi kundene et alternativ til de tradisjonelle småbilene i Europa. Vi vet at det finnes en mengde kunder som er ute etter en bil som kombinerer stilig design og spenstige kjøreegenskaper med hyggelige kjøreopplevelser og brukervennlig teknologi uten at dette skal gå ut over de praktiske og nyttige funksjonene ved bilen. Disse unike attributtene vil gjøre Juke i stand til å finne fotfeste i et unikt hjørne av det europeiske markedet,” sa Simon Thomas, Nissans Europeiske Senior Vice President for Sales and Marketing. 

“Nissan fant fort tonen med de europeiske bilkjøperne med Qashqai, og vi har jobbet hardt for å studere markedet på tilsvarende måte for Juke for å sørge for at vi tilfredsstiller alle behov for de europeiske bilkundene. Vi er overbevist om at Juke, på samme måte som Qashqai gjorde, vil skape en ny generasjon av kunder til Nissan. Vår filosofi om å utfordre tradisjonelt tankegods har vært en enorm suksess med Qashqai. Vi har nylig nådd målet om 500.000 biler, og tar med oss alt vi har lært fra Qashqai til Juke. Vi er sikre på at vi nå står foran nok en suksess,” la Simon Thomas til.

Juke skal produseres sammen med Qashqai, Qashqai+2 og Note ved Nissans topp moderne fabrikk i Sunderland i Storbritannia.

Med lanseringen av den store crossoveren Murano i USA i 2003, ble crossover-konseptet introdusert for kunder som var ute etter en bil som kombinerer dynamisk design og kjøreegenskapene til en personbil, med fordelene ved firehjulsdrift og bedret sikt i form av høy setestilling, uten å være kasseformet som en SUV. 

I Europa bidro lanseringen av Nissan Qashqai i 2007, som den første introduksjonen av crossover-konseptet, til å skape nye trender innenfor C-segmentet. Etter bare to og et halvt år, og med en halv million kjøpere i Europa, viser tilbakemeldingene fra kundene at de ganske enkelt elsker denne kombinasjonen av markant, men sofistikert design i form av et nedre robust karosseri fra en SUV sammen med en øvre karosseriprofil fra en personbil. Etterspørselen etter Qashqai har vært så stor at produksjonskapasiteten ved fabrikken i Sunderland har måttet utvide for å møte all etterspørselen. Qashqai-konseptet ble fulgt opp med lanseringen av den forlengede versjonen Qashqai+2, en modell som tilbyr mer plass og samtidig en tredje rad med nedfellbare seter for å etterkomme behovet for mer plass og kapasitet til en større, aktiv familie.

Detaljer om forestående oppgraderinger av Qashqai ble lansert i desember 2009.

Alle detaljer om Juke vil bli frigjort 10. februar 2010.

 

Kontakt: Taina Erkkilä, Communications director, Nissan Nordic Europe Oy, terkkila@nissan-europe.com, + 358 (0)10 770 5311

Nissan i Europa

Nissan har omkring 12 400 ansatte i Europa innenfor design, forskning, utvikling, produksjon, logistikk, salg og markedsføring. I 2008 solgte selskapet 601 647 biler i 40 markeder i Vest- og Øst-Europa, inkludert Russland. I tillegg produserte Nissan totalt 539 580 biler i selskapets spanske og britiske fabrikker. 

For ytterligere informasjon, se www.nissaneurope-newsbureau.com

Nissan Nordic Europe Oy 

Nissan Nordic Europe er Nissans import- og markedsorganisasjon for Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har omkring 180 ansatte og har sitt hovedkontor i Finland.