NISSAN SKAL PRODUSERE 100% ELEKTRISK VAREBIL I BARCELONA

  • Helt ny 100% elektrisk e-NV200 kommer i produksjon i fiskalåret 2013
  • Nissans andre elektriske kjøretøy vil bli produsert på fabrikken i Barcelona
  • Større investering av Nissan på 100 millioner € i Spania
  • Mer enn nye 700 arbeidsplasser hos Nissan og spanske underleverandører
  • Flerfunksjonelt kjøretøy som gir familier og bedrifter en unik kjøreopplevelse
  • Høy funksjonalitet i interiør og med lastekapasitet lik eksisterende NV200 med klasseledende driftskostander

Nissan annonserte nettopp at deres helt nye 100% elektriske kompakte varebil, e-NV200, vil bli produsert på Nissans fabrikk i Barcelona og start av produksjon er satt til fiskalåret 2013.

Den nye modellen vil være basert på den eksisterende prisbelønte NV200 som I dag produseres ved same fabrikk og vil være et viktig og nyskapende tillegg til Nissans globale utvalg av lette varebiler.

e-NV200 bllir Nissans andre elektriske kjøretøy etter lanseringen av den populære Nissan LEAF om har solgt meget godt i Norge siden den kom på markedet i oktober i fjor. Dette understreker Nissans langsiktige satsning på nullutslippsmobilitet.

Den nye modellen, som representerer en investering av 100 millioner € av Nissan i Spania, er forventet å skape 700 nye arbeidsplasser på Nissans fabrikk, samt hos lokale underleverandører.

Som den eneste produsent av e-NV200, vil fabrikken i Barcelona levere modellen til alle markeder verden over.

e-NV200 vil gi både bedrifter og familier en funksjonell og romslig bil med god plass og vil beholde mange av de innovative og praktiske fuksjonene i dagens NV200, kombinert med de mest avanserte komponenter fra Nissan LEAF.

Dette vil gi en kjørelengde og ytelse på samme nivå som Nissan LEAF kombinert med klassens beste driftskostnader.

Andy Palmer, Nissans visepresident, sier: "e-NV200 representerer et genuint gjennombrudd innen nyttekjøretøy sektoren og ytterligere understreker Nissans lederskap innen elbilsegmentet."

"Den nye modellen vil tilby all den romslighet, allsidighet og funksjonalitet som finnes i en tradisjonelt drevet varebil, men med null CO2-utslipp i bruk og med fremragende kjøreegenskaper som er unike hva gjelder eletriske kjøretøyer. Viktig er det også at den tilbyr klasseledende drifts- og vedlikeholdskostnader, noe som gjør den til et meget godt alternativ for både bedrifter og familier."

I fjor solgte Nissan over en million nyttekjøretøyer - en historisk milepæl og den nye e-NV200 representer et innovativt og viktig bidrag til Nissans videre suksess innen dette segmentet. Dagens NV200 har solgt rundt 100.000 enheter og den ble nylig valgt som neste generasjon taxi i New York, "Taxi of Tomorrow", i tøff konkurranse med flere andre merker.