TESTING AV NISSAN DELTAWING GÅR ETTER PLANEN

  • Det er gjort framskritt når den eksperimentelle racerbilen fortsetter sin bratte lærekurve mot 24-timersløpet i Le Mans.
  • Snettertonbanen var den første europeiske arenaen for testingen av Nissan DeltaWing og resultatene var meget bra
  • Lucas Ordonez fra Nissans GT Academy, blir med i DeltaWings testteam
  • Japanske Satoshi Motoyama er også tatt ut til laget sammen med Marino Franchitti og Michael Krumm bak rattet i ekstremt innovativt motorsportskonsept
  • Den andre testen i Storbritannia på Snetterton gir Motoyama den første smaken av racerbilen Nissan DeltaWing
  • Videoer av Nissan DeltaWing ser du på: www.facebook.com/NissanSportsCars

Nissan DeltaWing gjennomførte første testrunde på Snetterton

Den eksperimentelle racerbilen Nissan DeltaWing sparket i gang det europeiske testprogrammet på Snettertonbanen i Norfolk i England 17. april der skotske Marino Franchitti og tyske Michael Krumm fikk anledning til å prøve bilen på vått underlag. Nissan DeltaWing teamet fikk verdifull informasjon om den nyvinnende bilens ytelser under typiske europeiske baneforhold etter å ha gjennomført hele utviklingsarbeidet så langt i USA.

Kontinuerlig regn hele formiddagen gjorde at teamet fikk muligheten til å foreta utviklingsarbeid for vått underlag sammen med dekkpartneren Michelin med den innovative 1,6 liters Nissan DIG-T turbomatede bilen. Etter å ha gjennomført bare noen korte tester på vått underlag tidligere på en kunstig fuktig bane i Sebring ved hjelp av en vannebil var dagens baneprøve et viktig steg i utviklingen av dekk for vått føre til bilen.

Michael Krumm klatret om bord og gjennomførte mye av kjøringen om ettermiddagen - og hadde gleden av tørrere forhold mens teamet arbeidet på justering av hjuloppheng, bremser og forbedringer av girboksen.

Nissan har utnevnt det japanske GT-esset Motoyama som den 3. DeltaWing-føreren

Nissan og NISMO har kunngjort at deres japanske GT-stjerne Satoshi Motoyama vil bli den tredje føreren av Nissan DeltaWing under 24-timersløpet i Le Mans. NISMO-føreren og tre ganger Super GT-vinner Motoyama vil utgjøre laget sammen med britiske Marino Franchitti og tyske Michael Krumm som vant 2003 JGTC-tittelen (nåværende Super GT) sammen med Motoyama.

Motoyama fikk sin første smak av den innovative Nissan DeltaWing på Snetterton-banen den 25. og 26. april og vil nå arbeide med resten av teamet etter hvert som den fortsetter på den utfordrende reisen til Le Mans 16. og 17.juni.

Motoyama deltok i sitt første racingløp for Nissan i 1996. Han har vunnet flere mesterskapstitler i Super GT, løp og seriepoeng enn noen annen fører i historien i denne kategorien. For tiden deler han NISMO #23 Nissan GT-R sammen med DeltaWing lagkameraten Michael Krumm.

Shoichi Miyatani, øverste leder for Nissan Motorsports International Co. Ltd (NISMO), sa: "Jeg er enda mer spent på Nissan DeltaWing programmet nå når Satoshi Motoyama og Michael Krumm, de to beste racerbilførerne fra Nissan NISMO Super GT laget, vil kjøre den mest innovative og spennende bilen i denne franske klassikeren. Disse to er de mest suksessrike Super GT førerne for tiden og Satoshi og Michael vet hvordan de skal lykkes i Le Mans".

Nissan DeltaWings testing i England avsluttet den andre testen på Snetterton og den korte testperioden fortsetter i Frankrike og Spania i mai før det avsluttes når den kjører fram sammen med de andre deltakerne i 24-timersløpet på Le Mans under den offisielle ACO-testen før Le Mans den 3. juni.

Nissan´s GT Academy Lucas Ordonez blir med i DeltaWings testteam

Nissans første GT Academy vinner Luca Ordonez fikk sin aller beste 27-årsgave i forrige uke da han ble valgt ut til å delta i testteamet for det revolusjonerende motorsportseksperiment Nissan DeltaWing.

Ordonez blir med sammen med Nissan DeltaWing racerføreren Marino Franchitti på Magny-Cours i Frankrike og Motorland Aragon i Spania når teamet bak denne prototypen jobber videre på den store utfordringen om å forberede den radikale racerbilen for sin racingdebut.

Spanske Ordonez vant i 2008 GT Academy, en innovativ konkurranse som er skapt av Nissan og Sony som oppdager dyktige førertalenter via spillplattformen Playstation. Lucas var den første vinneren av GT Academy og den første studenten i Nissan førerutviklingsprogram som på bare tre år har gått fra virtuell racing til den ultimate virkeligheten når han nå stiller opp til sitt andre 24-timers løp i Le Mans.

Han tok en pallplass i fjor og Ordonez vil kjøre på La Sarthe igjen denne sommeren med det klassevinnende LMP2 prototypelaget Greaves Motorsport sammen med tidligere F1-fører og Sky F1 kommentator Martin Brundle og hans sønn Alex. For Lucas er det en ære å kunne spille en viktig rolle i Nissan pionereksperiment på Le Mans. Han sier: "Jeg har alltid hatt lyst til å kjøre for Nissan i Spania, men så langt har jeg ikke hatt muligheten, så dette er veldig spennende for meg".

"Det var stort å bli spurt av Nissan Europa om å delta på testingen av et så viktig prosjekt. Jeg er svært glad for at de har troen på meg og lar meg delta i arbeidet med denne prototypen. Å være involvert i utviklingen av en så innovativ bil som dette er et nytt stort skritt i min karriere som racerfører."

Darren Cox, administrerende direktør i Nissan i Europe, uttalte: "Nissan DeltaWing teamet har mottatt henvendelser fra en rekke førere om å få teste den innovative prototypen. Jeg ga den endelige beslutningen om valg av fører for denne fasen til testteamet og de valgte Lucas, på grunnlag av hans talent og profesjonelle holdning. Dette er ikke tidspunktet for å plassere inn førere av bilen bare fordi de illustrerer effektiviteten i deres unike vei inn i sporten - for meg viser dette at Lucas har bestått sin eksamen og har stor respekt som fører."

Om Nissan DeltaWing prosjektet

Nissan DeltaWing er et eksperimentelt prosjekt som har som mål å endre utholdenhetsløpene ved å prøve å fullføre det franske 24-timers løpet med halvparten av drivstofforbruket og halvparten av dekkforbruket av det som normalt brukes. Dette er debuten til Nissan DeltaWing i 24-timers løpet i Le Mans. Nissans deltakelse i programmet ble kunngjort i mars, der produsenten ikke bare leverer motoren, men også ytterligere tekniske ressurser til bilens debut.

Bilen er konstruert av Ben Bowlby og DeltaWing partnerskapet inkluderer noen av de største navnene i nordamerikansk motorsport, inkludert prosjektets administrerende partner og grunnlegger av American Le Mans Series, Don Panoz, racinglegenden og konstruktøren av Nissan DeltaWing, Dan Gurneys All American Racers organisasjon sammen med Le Mans deltakeren Duncan Dayton's Highcroft Racing.

Nå er det helt opp til Nissan DeltaWing teamet å forsøke å ta bilen gjennom verdens mest krevende 24-timersløp der de bruker Nissans spesialutviklede 1,6 liters DIG-T motor og dette bare 101 dager etter at bilen kjørte ut på en racerbane for første gang.

Om Nissans GT Academy

GT Academy er et samarbeid mellom PlayStation® og Nissan som bruker den virtuelle verdenen i Gran Turismo®5 spillet for å finne racingtalenter av denne verden.

I 2011 var det over 90.000 spillere fra hele Europa som meldte seg på enonline tidsprøvekonkurranse på GT5TM og der de 20 raskeste i hvert område ble med i de nasjonale finalene i mai. To vinnere fra Frankrike, Tyskland, Italia, Nederland, Iberia (Portugal og Spania) og Storbritannia kom med til neste stadium - GT Academy Race Camp på Silverstone. Etter en uke med intens konkurranse i Nissan-biler ble 20 år gamle Jann Mardenborough fra Cardiff, Storbritannia, utropt som vinner av hoveddommeren og tidligere Formel 1 fører Eddie Irvine.

Mardenborough, sammen med sitt motstykke fra USA-versjonen av GT Academy deltok så i et intensivt Førerutviklingsprogram basert i Storbritannia. Paret kvalifiserte seg for internasjonal racinglisens og vil nå kjempe om den ultimate premien - å kjøre en racingoppsatt Nissan 370Z GT4 i Dubai International 24 Hours.

Vinneren av 2008/09 GT Academy, Lucas Ordoñez (en 23 år gammel spansk student da han vant konkurransen) er nå profesjonell racerfører som kjørte inn til en imponerende andreplass i LMP2 klassen i 24-timersløpet i Le Mans i 2011 for Signatech Nissan Team og fulgte det opp med å vinne Intercontinental Le Mans Cup serien.

Jordan Tresson som vant i 2010, en da 21 år gammel fransk bilteknikkstudent, vant Blancpain Endurance Serien 2011 for PlayStation Nissan Teamet.

Begge er levende bevis på svaret på spørsmålet som PlayStation og Nissan stilte - "Kan den virtuelle racingverdenen finne fram til et ekte racingtalent?" - et rungende ja!

Nyheter og synspunkter på GT Academy kan du følge på ulike plattformer, inkludert:

www.facebook.com/GTAcademy - www.twitter.com/GTAcademy - www.youtube.com/gtacademyeurope