MILJØVERNMINISTEREN OVERLEVERTE NISSAN LEAF NR. 1000

Salget av den 100% elektriske bilmodellen, Nissan LEAF, har vært fantastisk siden salgsstart 8. oktober 2011. På kortest tid noensinne for en elbil, har Nissan på under 6 måneder levert ut 1000 LEAF til kunder i Norge.

Hvalstad, 25. april 2012

LEAF er en stor suksesshistorie for Nissan i Norge. På bare 6 mnd. har salget passert 1000 biler, og i dag ble LEAF nr 1000 overlevert til den stolte kunden, Nils Haugerud. Den offisielle overrekkelsen fant sted kl. 12.30 foran Miljøverndepartementet da Miljøvernministeren, Bård Vegar Solhjell, overleverte bilnøklene til kunden. Forhandleren Birger N. Haug var også til stede. De stod for salget av bilen til Nils Haugerud, og kan også vise til meget gode resultater med et salg på rundt 550 LEAF der rundt 450 allerede er overlevert til kunder. Dtte gjør dem til en av de største LEAF-forhandlerne i verden hva gjelder salg per mnd.

1000 LEAF på 6 mnd

8.oktober 2011 startet ni norske forhandlere salget av Nissan LEAF. De hadde da gått gjennom en omfattende serifiseringsprosess og ikke minst kursing og opplæring. Interesen for modellen var og er stor blant forhandlere, som også er meget godt fornøyde med salget så langt og ikke minst den positive tilbakemeldingen fra fornøyde LEAF-kunder. Nå åpener Nissan opp for at flere forhandlere Norge rundt kan få selge LEAF, og det betyr at modellen blir tilgjengelig i mye større deler av landet.

"LEAF har vært en suksess for oss og for de ni forhandlerne som startet opp i fjor, og det er derfor naturlig for oss å nå åpne opp for salg fra flere Nissan forhandlere", uttaller På Simonsen, Country Manager for Norge. At vi skulle passere 1000 registrerte bler på kun 6 mnd, var mer enn noen av oss turte å håpe på, og det viser den store interessen for modellen både fra elbilentusiastene, men også fra en helt ny kundegruppe som tidligere ikke har vært eiere av en elbil. Vi har fått mange henvendelser fra kunder som bor langt unna dagens LEAF-forhandlere, og det er derfor en glede å kunne informere om at vi nå vil selge LEAF i større deler av Norge, og at de ikke trenger å vente mye lengre", avslutter Simonsen.

Adm.dir. for Nissan Nordiq Europe, Jacek Gorski, forklarer: "Vi er veldig godt fornøyde med LEAF-salget i Norge. I løpet av kort tid ble Nissan LEAF vår nest viktigste model, noe som beviser at elbiler kan være et meget godt alternativ til ordinær forbrennngsmotor. Vi er dedikerte til å fortsatt gjøre en god jobb med LEAF og jobber nå sammen med våre forhandlere om en strategi for å kunne nå enda lengre. Norge er ikke bare det største LEAF-markedet i vår region, men også i hele Europa. Insentivene de norske politikerne har prioritert, beviser at det er en vilje og lyst til å legge til rette for at elbiler virkelig kan bli og er en del av samfunnet nå og ikke kun for fremtiden.

Video av overrekkelsen av 1000. LEAF ser du på: www.facebook.com/NissanNorge