Nissans spennende nyheter forhåndsvises på bilutstillingen i Geneve

En kvartett av konseptbiler - inkludert to verdenspremierer - gir et blikk inn i selskapets fremtid 

  • Verdenspremiene på to konseptbiler
  • INVITATION konseptet gir inspirasjon til este generasjon kompakte kombi
  • Europapremiere for Juke NISMO og e-NV200 konseptene
  • Utvidelse av serien elektriske biler
  • En verdenspremiere til er lovet, men detaljene rundt denne vil først bli kjent senere
  • Tiltro til markedet for 2012 bygger på rekordsalg i 2011

 

Fire fremtidsrettete konseptmodeller vil innta hovedscenen på Nissans stand under bilutstillingen i Genève (8.-18. mars).

De vil slutte seg til en fullstendig serie innovative modeller som viser styrken og dybden i Nissans mangfoldige modellprogram. Et program som har bidratt til selskapets rekordsalg i 2011.


INVITATION-konsept

Blant de viktige nye konseptene vil det være verdenspremiere for INVITATION, en designmodell som vil være inspirasjon for produksjon av en ny modell i Europa i løpet av 2013.

 

Med et selvsikkert og energisk design tilbyr INVITATION et moderne og romslig interiør i en kompakt totalpakke. Mens den viser frem det siste innenfor Nissans tanker når det gjelder vektbesparelse i konstruksjon og avansert motordesign, er dette spreke nye konseptet konstruert til å levere energisk dynamikk sammen med en eksepsjonell drivstofføkonomi og lave utslipp. 

Den har også noe av den mest avanserte teknologien som er sett i biler i denne klassen, inkludert den anerkjente Around View Monitor (AVM), som gir et 360-graders overblikk av bilen for enkel parkering, og Nissan Safety Shield-teknologi som benytter kameraer og sensorer for å varsle sjåføren om mulig fare.

INVITATION er ett av to konsepter som får verdenspremiere i Genève.  Detaljer om den andre presentasjonen holdes strengt hemmelig til showet åpner. 

Og det er mer. Ytterligere to konseptbiler, som begge antyder Nissans fremtidige utviklingsretning, vil få europeisk debut i Genève.

 

e-NV200 konsept

Den første, e-NV200, forhåndsviser Nissans neste 100 % elektriske bil. Den bygger på den prisbelønnete NV200 som, i Combi- og Evalia-versjonene, tilbyr en rimelig familietransport med seteplass for opp til syv. NV200 ble nylig valgt som byggestein for den neste generasjonen «yellow cab» i New York, og vil snart være et vanlig syn i gatene i The Big Apple. 

 

e-NV200 viser Nissans neste trinn i lederrollen innenfor nullutslipp, en oppfølging fra den prisbelønnete LEAF, som allerede er i salg og på veiene i Norge.

 

Juke NISMO konsept

Et annet glimt inn i fremtiden gis av Juke NISMO-konseptet. Den ble først sett i desember 2011 under Tokyo Motor Show, og gir et sportslig tillegg til den særegne Juke crossover.

NISMO, Nissans legendariske motorsportdivisjon, har inspirert Juke NISMO-konseptet og gir det første gløttet inn i selskapets strategi som er å skape ytelse og førsteklasses sportsversjoner av Nissans hovedmodeller, modeller som garantert vil gi kjøreglede.

De fire konseptene vil slutte seg til en av de største rekkene biler som er tilgjengelige fra noen produsent - alt fra Pixo bybil og Micra, via de bestselgende crossoverne som Juke og Qashqai, tøffe 4x4-modeller som Pathfinder og Navara, og pioneren Nissan LEAF EV til den fantastiske GT-R som blir fremhevet verden over.

 

Nyskapning og spenning.

Det finnes imidlertid en konstant, som er felles for alle biler som har et Nissan-skilt. Alle Nissan, biler eller varebiler, er satt inn med selskapets DNA: nyskapning og spenning. Dette er en formel som klart har bidratt til Nissans suksess - på tross av de økonomiske nedgangstidene har Nissan hatt det beste året i Europa noensinne i 2011. Salg økte med 25 prosent fra 2010, noe som gav selskapet den høyeste markedsandelen det har hatt noen gang, på 3,7 prosent.

Salget var hver måned høyere enn tilsvarende måned i 2010, og selskapet så betydelig vekst i de fleste markedene med Russland, Storbritannia og Frankrike på de tre øverste plassene. Russland rapporterte salg av 138 827 enheter, opp 74 prosent, med Storbritannia på 107 053 (opp 11 prosent) og Frankrike på 77 783 salg (opp 31 prosent).

Nissans bestselger var Qashqai, som også i Norge. Selv i det femte leveåret fortsetter populariteten. I 2010 fant mer enn 250 000 eksemplarer av den segmentdefinerende crossoveren, nye kunder over hele Europa.

Paul Willcox, Senior Vice President for salg og markedsføring i Europa sier: "Denne prestasjonen blir drevet av segmentdefinerende modeller som er designet, konstruert og bygget i Europa, for Europa. "Nissan produserer rundt 70 prosent av bilene som selges i regionen på fabrikker i Storbritannia, Spania og Russland. Dette sikrer at vår produktlinje er i harmoni med europeiske forventninger når det gjelder stil, kvalitet, ytelse og pålitelighet.

"Den fremtidige produktvisjonen som disse fire konseptbilene gir løfte om - når man legger til styrken og dybden i hele produktrekken - viser selvtilliten som styrer hvert aspekt i Nissan i dag. Vi er i henhold til målsetningen om bli det beste asiatiske merket i hele Europa innen 2016", avslutter Willcox.