NISSAN STILTE STERKT I ÅRETS ZERO RALLY MED TRE NISSAN LEAF OG TOK KLASSESEIER

Før selve løpet ble det holdt et spennende seminar i Östersund, samt at bilene stod til utstilling midt i sentrum og det var også mulighet for å prøvekjøre de ulike bilene. Selve rallyet hadde start i sentrum der mange publikummere kunne følge med på bakkeløp, slalomkjøring osv.

Etter første dag ankom lagene Åre, som kanskje normalt besøkes i større grad på vinterstid siden dette er et av Sveriges mest populære skisteder. Det var litt kaldt på morgenen, men det var ingen fare med LEAF – bilene var fulladet og klare til dag to som gikk videre forbi blant annet Meråker og etter hvert kom lagene til rallyets mest populære øvelse – kjøring på Lånkebanen - før løpet endte i Trondheim fredag ettermiddag.

Tre ”Nissan-lag”

Nissan stilte sterkt i årets ZERO rally med tre lag og tre Nissan LEAF. Det var to norske lag - Nissan Hertz og ZERO. Miljøvernorganisasjonen ZERO, som også er arrangør av rallyet, stilte med daglig leder Einar Håndlykken og Marius Holm. Fra Sverige stilte vi med Nissan McDonalds der McDonalds Sveriges miljøansvarlig, Johanna Schelin, tok styringen bak rattet med kartleser Christina Breding som er miljøansvarlig i Östersunds kommune.

Totalt av 56 lag, var det hele 12 Nissan LEAF som deltok på årets Zero Rally siden mange firmaer som ABB, Entra Eiendom, Grønn Bil, EV Power AS osv stilte med sine egne biler. Nissan LEAF var med andre ord meget dominerende i løpet og viste sin styrke.

Klasseseier til Nissan!

Nissan Hertz laget med Magnus Hillern og Eivind Thorne fra Hertz Norge gjorde en fantastisk innsats og stakk av med seieren i den desidert største klassen, elbiler under 30 kw. De endte også på en meget god 5.plass av de 56 lagene – det står det respekt av - særlig med tanke på at de tre første plassene ble tatt av de profesjonelle rallyførerne Mads Østberg og Marius Aasen fra Norge og Patrik Sandell fra Sverige!

LEAF - den mestselgende elbilmodellen i Norge

LEAF har solgt meget godt siden lanseringen i oktober 2011 og er blitt den mestselgende elbilmodellen i Norge kun få måneder etter at den kom på markedet. Dette gjenspeilte seg også i rallyet når så mange firmaer deltok med sine nye LEAF.

På registreringsstatistikken kan LEAF vise til 1,5% markedsandel ved utgangen av juni, hvilket er rekordhøyt også om man sammenligner med andre større elbilmarkeder. Norge er således det viktigste europeiske markedet for Nissan LEAF.

Kjendiser støttet opp om rallyet og miljøsaken

Zero Rally har fått stadig økende oppmerksomhet og interesse både fra medier, interesseorganisasjoner, kjendiser, politikere og publikum i løpet av årene det har blitt gjennomført og årets rally var rekordstort med hele 56 startende lag. Årets løp satte også rekord i antall kjendislag og blant annet deltok Bjørn Dæhli, Aksel Lund Svindal, Tone Damli Aaberge, Janne Formoe, Trude Mostue, Asbjørn Slettemark og ikke minst den populære musikeren Timbuktu fra Sverige som også holdt en fantastisk konsert på avslutningsarrangementet.