UTVIDELSE AV ELBILNETTVERKET

Akkurat nå selges Nissan LEAF av om lag 20 forhandlere i de nordiske landene, men antallet vil stige:

- I og med at Nissan øker produksjonen av LEAF, må vi utvide elbilnettverket. Å bli LEAF-forhandler krever ytterligere teknisk opplæring og salgsopplæring samt investeringer i verktøy og ladere, sier kommunikasjonsdirektør i Nissan Nordic Europe, Taina Erkkilä.

Mer enn 1000 LEAF solgt i Norge

LEAF har fått en varm velkomst i Norden.

- I april leverte vi LEAF nr. 1000 til en glad kunde i Norge. Dette var bare seks måneder etter at LEAF-salget i landet startet. Vi har nå startet salget også i Finland og Estland, og vi ser fram mot å få positive resultater i de andre nordeuropeiske landene også, fortsetter Erkkilä.

Samtidig med økende antall ordrer utvides også ladenettverket. Norge har allerede flere tusen offentlige ladepunkter rundt om i landet. Danmark er kommet veldig langt når det gjelder hurtigladere: Alle landets hovedveier og byer er knyttet til hurtigladenettverket til Nissans lokale EMO-partner CLEVER. Estland investerer også betydelig i infrastruktur. Et hurtigladenettverk er nå under utbygging og vil dekke hele landet innen utgangen av oktober i år.